piatok 28. júna 2013

Mesačná chvastačka - jún


Jún je už za nami a s ním aj koniec niečoho, čo je pre viacerých z nás synonymom k nočnej more. Hej, hej, škola. Dúfam, že ste všetci (viac či menej) úspešne zvládli ktorýkoľvek ročník.
A teraz budem už len sebecká a idem sa chváliť :D

Knihy prečítané

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol - RC
Boj o trón (Hockingová) - RC
Krásna katastrofa (McGuire) - RC
Harry Potter a filmové čary (Sibley)
Zrada (Olsen) - RC
 Čarodějnice z Hex Hall (Hawkinsová) - RC 
 Démon z Hex Hall (Hawkinsová) - RC 
 Súmrak - Grafický román, 1.diel (Meyer & Kim) 
 Bitva o Hex Hall (Hawkinsová) - RC 
 Dívka z nočních můr (Blake) - RC 
 Polibek pro Annu (Perkinsová) - RC 
Lola a kluk od vedle (Perkinsová) - RC

Knihy kúpené


Tentokrát som sa už úplne vykašlala na môj záväzok si nič nakupovať, lebo mám toho dosť. Mala som narodeniny, dostala som peniaze, tak treba míňať, nie? :D Soul screamers je prvá anglická knižka ktorú mám doma (okrem the Christmas book od Dickensa, ale to ani neplánujem čítať). Viem, ešte som neprečítala ani V is for virgin ale na to akosi nemám čas. Okrem toho, táto bola zdarma. Platila som len za poštovné, tak neberte ju! :D Rezistencia mi dorazila dnes. Už som ju raz mala požičanú, ale proste som ju musela mať doma. Tu ma tiež ukecala skvelá cena. Nie, táto nebola zdarma, ale namiesto klasických 12-13eur, koľko táto kniha obvykle stojí som ju na bazári našla za osem, vrátane poštovného. Tomu sa nedalo odolať! No a do tretice tretí diel VA. K tomu sa ešte dostanem v darovaných knihách.

Knihy vyhraté


Tento mesiac som šťastie nemala. Tieto krásavice som vyhrala na FB stránke Slovartu ešte v máji, ale prišli mi až teraz. Úprimne, netušila som, čo mi pošlú. A šlo o dobrý marketingový ťah. Nie, nesťažujem sa, ale poslať dva druhé diely... Demonata našťastie nenadväzuje a jednotku som už čítala, ale čo sa týka Mesta popola.... Teraz aby som si zháňala aj Mesto kostí. Ale keď uvážime, že to som aj tak chcela, tak sa asi nemám na čo sťažovať...

Knihy darované


Ako som už spomínala, mala som narodeniny. A knihy medzi darčekmi proste nemohli chýbať. Grafický román Súmrak 1.diel mi zabral asi tak hodinu môjho života a je hádam lepší ako normálna kniha. Minimálne som si nemusela miesto hlavných hrdinov predstavovať Pattinsona a Stewart, čo veľmi pridalo knihe na kvalite. Čo sa týka Koberčanov, k ním som sa ešte nedostala, ale proste som si chcela prečítať aj niečo od Pratchetta. Vraj je skvelý, no tak uvidíme. Mimochodom, za tieto dva kúsky vďačím kamarátke Peti. Babka mi zas dala peniaze s tým, že si mám čosi kúpiť. Za sumu, ktorú mi dala, som myslela, že si kúpim tak jednu knihu a uvažovala som nad Mestom kostí a Rezistenciou. A potom - bum! Zbadala som toto. Každý diel VA len za 5 eur! Toto bol osud, znamenie, že knihy proste musím mať. A kto som ja, aby som sa vzpriečila osudu? Nuž, knihy mám teda doma. Ale keďže z peňazí mi nevyšlo na trojku, ktorú som tiež nutne potrebovala, tak som si ju musela dokúpiť sama. Ale nevadí. Veď som toľko ušetrila! ;)

Knihy vymenené

Verte, či nie, tento mesiac som nevymenila ani ničovaté nič. 

Recenzné výtlačky

No a najväčšia kôpka je samozrejme tu. Nepýtajte sa ma, ako to všetko postíham, to ani srnka netuší. Doma mám asi 40 neprečítaných kníh a oni sa ďalej množia ako králiky. Čo ma ale nezastaví a ja si veselo pýtam/kupujem/vymieňam knihy ďalej. Tento mesiac som dostala tieto kúsky - Zrodení pre smrť a Ukradnuté sny mi poskytlo vydavateľstvo Fragment, Čerešňu na torte vydavateľstvo Koruna, Annu a Lolu spoločnosť Albatros media a Čriepky, Čistú nudu, Upírsku akadémiu 2 (áno viem, ale ja som si ju vypýtala skôr ako som dostala zvyšok v češtine) a Dívku z nočních můr mám zas od Antiquariat.sk.


Taktiež mi už prišla Dvanástka a Storočný starček od Ikaru ako normálne knihy, nakoľko som ich predtým mala len ako pracovné výtlačky. Teraz ich už mám aj v krásnej pevnej väzbe.

Knihy dokopy


Tak, a to je všetko. Sebakriticky uznávam, že nie je toho dva krát málo a bola docela fuška toto všetko nafotiť. Ale stálo to zato, nie? :)

6 komentárov:

  1. No naozaj krásne kúsky 8) Mne sa toho tento mesiac tiež dosť nakopilo, takže môžem zajtra všetko skompletizovať 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj , chcela som sa ta spytat cez aku stranku nakupujes knihy ? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako kedy. Nakupovala som už cez Gorilu, Martinus, Bux... ale často nakupujem aj v klasických, kamenných kníhkupectvách alebo na bazári...

      Odstrániť
  3. Super knížky :) Rezistenci si také plánuji pořídit. A s VA jsi udělala dobře - fakt skvělá cena! =)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.