streda 19. júna 2013

Waiting on Wednesday 27


Waiting on Wednesday je týždenné meme, ktoré usporiadava Breaking the spine. Cieľom je predstaviť knižky, ktoré si chcete prečítať.

School spirits (Rachel Hawkins)
Hex Hall spin-off

Izzy Brannicková je lovkyňa príšer. Upíri, vlkolaci, víly a iné potvory, ktoré sa nechovajú slušne a ohrozujú životy obyčajných ľudí utekajú pred ženami z rodu Brannickovcov. Izzina sestra Finn sa pred rokom stratila, uniesli ju zlé čarodejnice a odvtedy ju Izzy s mamou neustále hľadajú. Izzy sa nedokáže vyrovnať so stratou sestry a takisto s tým, že nie je taká dobrá lovkyňa, ako bola ona. Po čase sa Izzina mama rozhodne na chvíľu sa usadiť, poslať Izzy do obyčajnej školy a zaoberať sa ľahkým prípadom zlého ducha. Izzy je ale neobyčajne neskúsená v ľudských veciach. Nikdy nemali doma TV, nikdy sa nebozkávala s chlapcom, nikdy nebola na basketbalovom zápase a jediná blízka vec slovu "kamarát" je pre ňu 18-ročný čarodejník Torin, ktorý sa pred viac ako 400 rokmi sám uväznil do zrkadla pri nepodarenom kúzle. Izzy sa musí zaoberať pomstychtivým duchom, šialenými ale skvelými kamarátmi v klube PMS (čo neznamená v tomto prípade označenie ženských zdravotných problémov, ale ide o paranormálne javy) a takisto sympatiami k milému chlapcovi. Brannickovská lovkyňa príšer si ale nemôže dovoliť užívať život ani spriateliť sa s civilistami. A absolvovať rande? To radšej bojovať s upírmi na život a na smrť!

Všetci viete, že som minulý týždeň absolvovala celú sériu Hex Hall a nakoľko sa mi veľmi páčila, rada by som si prečítala aj túto knihu. Vyšla docela nedávno a ja tak v kútiku duše dúfam, že sa ju niekto rozhodne preložiť. Na angličtinu si tu netrúfam, veď len V is for Virgin čítam už ako dlho a som len na začiatku :D 
Mimochodom, preklad anotácie má na svedomí E_V_E.

3 komentáre:

  1. Sériu som ešte nečítala :) Ale podľa tvojich recenzií, knihy musia byť super :) Mimochodom, majú dokonalé obálky a táto nie je výnimkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie je to preklad anotácie 8D tebe niečo vysvetliť 8D

    Podľa mňa by si to zvládla, je to krátke a jednoduché 8)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.