streda 12. júna 2013

Zrada (Gregg Olsen)

Séria - Prázdna rakva
Originálny názov - Betrayal
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Fortuna Libri
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 280

Anotácia
Stalo sa to veľmi rýchlo, ako to už pri hrozných veciach býva. Nikdy neberte vraždu naľahko... K Olívii sa priblížila čepeľ noža a zapichla sa jej do hrdla. Vrazila doň prudko a zúrivo. Iba vrah poznal jej posledné slová. 
Strašne to bolí! 
Keď na večierku ktosi na smrť dobodá Olíviu Grantovú, študentku, čo prišla na výmenný pobyt, obvinenia sa mestečkom Port Gamble šíria rýchlejšie ako najpopulárnejšie správy na Twitteri. Takmer všetci ukazujú prstom na Briannu, ktorú mnohí pokladajú za falošnú priateľku, a na jej hlúpeho chlapca Drewa. Čisté svedomie však nemá ani Beth Leeová, samotárka, u ktorej Olívia bývala. Bethine najlepšie priateľky Hayley a Taylor Ryanové sa zložitým spôsobom pokúsia očistiť jej meno. Pritom však objavia hustú pavučinu šokujúcich tajomstiev o každej z nich.
Obálka sa mi páči. Tá dievčina má úžasnú farbu vlasov a páči sa mi, ako je obálka ladená do modra. Vypadá to pekne.

A obálkou to pozitívne končí. Čo je mi ľúto, lebo zo Závisti som bola úplne nadšená, veľmi sa mi páčila, na Zradu som sa tešla a teraz toto...

Všetci to poznáme. Zbláznime sa do nejakej knihy a nevieme sa dočkať pokračovania. A keď sa ho konečne dočkáme, tak búm! sklamanie! Je pravda, že málokedy je druhý diel lepší než prvý, hoci je pár výnimiek. Žial, táto medzi ne nepatrí

Postavy mi prišli nepremyslené, zdalo sa mi, že autor ich vymýšlal len tak za pochodu. Boli úplne priehľadné, čo napokon znamenalo, že som od druhej kapitoly tušila, kto je vrah, v čom som sa napokon utvrdila. Síce som nemala ani šajnu, prečo, ale vedela som kto to je. Jedno jediné prekvapenie ma čakalo pri tom, kto je spolupáchateľ.

Nedá sa však povedať, že som si žiadnu postavu neobľúbila. V prvej kapitole bola Olivia, ktorá mi hneď prišla sympatická, takže mi jej bolo ľúto. Mala som rada aj dvojičky (Hayley o čosi viac, lebo Taylor bola až príliš dobrá), Beth a Coltona. Naopak, nemala som odzačiatku rada Drewa a Briannu.
Tumblr_mkvk9rul9s1rf37gmo1_500_large
Čo ma fakt veľmi iritovalo bolo, že sa všetko točilo okolo sociálnych sietí. Facebook, Twitter... nedajbože, aby prežili deň bez nich. Veď to sa ani nedá! Asi by skôr umreli, ako žili bez nich! Toto na Twitter, hento na Twitter...

Taktiež sa mi zdalo, že sa tam zbytočne riešilo naraz priveľa vecí. Autor zobral z každého rožka troška, zakomponoval to tam a úplne zbytočne. Iba čo to bolo zbytočne chaotické, hoci sa v tom bez problémov orientovalo. Páčili sa mi ale veci okolo dvojičiek Ryanových. To bolo zaujímavé.

Dúfam, že autor napíše aj trojku (ktorá bude ale lepšia ako táto), pretože napriek všetkému som zvedavá na ďalšie zaujímavosti okolo Hay a Tay.

Pokiaľ sa vám páčila jednotka, tak sa nedajte odradiť touto recenziu, vám sa možno kniha páčiť bude viac.



Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fortuna libri
Knihu si môžete kúpiť TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.