štvrtok 13. júna 2013

Čarodějnice z Hex Hall (Rachel Hawkinsová)

Séria - Hex Hall
Originálny názov - Hex Hall
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Knižní klub
Rok vydania - 2011
Väzba - pevná
Počet strán - 240

Anotácia
Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…

Obálka
Nie je škaredá, ale nezaradila by som ju ani k najkrajšim. Modelka na nej mi je nesympatická - nebyť nej, kniha by vypadala krajšie. Je to taký priemer.

Postavy
Musím povedať, že ma Sophie prekvapila. Nečakala som, že si ju tak obľúbim. Často som sa smiala nad jej hláškami. Okrem toho si stojí za svojim názorom, za svojími priateľmi. Archera som si obľúbila okamžite. Je to ten typ chalana, ktorého sa nedá neobľúbiť (minimálne v knihách). Hoci ma nakoniec poriadne naštval, aj tak ho mám rada.
Ďalej tu bola Jenna, Sophiina najlepšia upírska kamarátka. Je strašne detská. Nemôžem si pomôcť. Bola milá a to všetko ale nevedela som si ju obľúbiť. Keď nejaké pätnásťročné dievča (ktoré navyše bolo ktoviekoľko upírkou) ružová sem, ružová tam, neviem ju brať vážne. Skrátka sa správala ako dvanásťročná.
Ale koho som si naozaj neobľúbila bola Elodie a jej coven. Tie bábiky mi naozaj liezli na nervy.


Môj názor
Táto kniha ma zaujala už strašne dávno, strašne dávno som si ju chcela prečítať a ona nesklamala. Som veľmi rada, že som si ju prečítala. Nielenže má dobrý a zaujímavý dej, ešte sa aj rýchlo a dobre číta.
A ten koniec ma úplne dostal! Len som čumela, že čoooo? Hoci ja sprostá som si asi tridsať strán pred koncom prečítala anotáciu druhého dielu, takže som prišla o všetko prekvapenie. Nepýtajte sa ma, prečo som to urobila. To sa nedá pochopiť. Proste som to už urobila tisíci raz, vždy na to doplatím a potom to urobím zas. Som proste nepoučiteľná... a tiež poriadne naštvaná. Na seba. 
A pointa tohoto všetkého? Ak ste si knihu ešte neprečítali, tak ju rozhodne odporúčam! A mne nedá inak, ako dať knihe zaslúžený plný počet bodov...


Kam ďalej?

10 komentárov:

  1. Na začiatku roka som ju zhltla asi za 1 deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som rada, že sa ti tak páčila 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D Mňa zase Archer oslovil až na konci :D a Jenna je super :) aj Sophie je fajn :) teším sa na druhý diel :D ale ešte som nevidela ani tú anotáciu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Totálne som žrala aj Sophie, aj Archera :D Hlavne, že ani jeden z nich nebol otravný, ako v poslednom čase bývajú niektoré postavy, čo ma hrooozne štve. Ale séria sa mi brutálne páčila. Som zvedavá, čo povieš na ďalšie diely.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi by som chcela túto knihu, ale nikde ju neviem nájsť :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nemůžu jí nikde koupit :( ale docela rád bych si jí přečetl .

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jojo, super knížka. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Knížku mám už delší dobu v knihovničce, přivedla mě na ní má kamarádka a rozhodně nelituji... Je to úžasné oddechové čtení:D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jojo, obálka, která u mě vítězí už pěkně dlouho. (Myslím si, že originální vypadá tak, jako u nás, akorát Hardcover http://www.goodreads.com/book/show/5287473-hex-hall)
    Poslední dobou mě získávají častěji podobné knížky. Takové pro puberťačky :D Tím nechci říct, že jsou špatné, ale jsou pro mě oddychovější.
    Ale musím souhlasit, příběh mi přišel utahaný, spíš rozjezd pro pokračování. Akce, na kterou jsem čekala, jsem se nedočkala, ve většině míst nuda :/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.