utorok 4. júna 2013

Boj o trón (Amanda Hockingová)

Séria - Svet Trylov
Originálny názov - Ascend
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Fortuna Libri
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 312

Anotácia
Boj o kráľovstvo Trylov sa nezadržateľne blíži.
Trylská princezná Wendy stojí pred osudovou voľbou. Trylov zachráni pred ich úhlavným nepriateľom iba vtedy, keď obetuje seba. Ak sa nevzdá Vitrom, jej ľud sa ocitne v krutej vojne proti neporaziteľnému súperovi. Rozhodne sa opustiť všetkých svojich blízkych, aby ich zachránila pre istou smrťou?
Nikdy nebolo v stávke viac, lebo kráľovstvo nie je to jediné, čo môže Wendy stratiť. O jej srdce bojujú dvaja muži. Ktorý je ten správny, koho bude milovať naveky? Keď napokon zistí, ktorý z nich je láskou jej života, hrozí, že ten život sa zakrátko skončí. Budúcnosť celého Wendinho sveta je v jej vlastných rukách a musí o ňu bojovať s krutým rivalom - vlastným otcom.

Obálka
Celá táto séria má dokonalé obálky a táto nie je výnimkou. Hoci sa mi páči najmenej. Príde mi umelá. To ako tam naboku je tá modelka. Pripadá mi tam akoby nalepená.

Postavy
Wendy je jedna z mála knižných hrdiniek, ktoré mám naozaj rada. Väčšinou mi lezú nan nervy. Wendy mi len občas vadila kvôli tomu, že sa stále chcela kvôli iným obetovať a nemyslela na svoje šťastie. Netreba preháňať. 
Loki je úžasný, skvelý... Viem, že som sa ho naospevovala už pri predchádzajúcich častiach, ale je to tak. A tu ma o tom definitívne presvedčil. Je to taký môj ďalší book crush (áno, naučila som sa nové slovíčko :D). Tuším mám slabosť na každého, kto sa volá Loki :D. Čo už. Každopádne, je to ideálny chlap - milý, zlatý, láskavý a Wendy miluje najviac na svete. Viac ako seba. A to, ako občas podpichuje, je zlaté. Akurát ho tam fakt mohlo byť viac. Hoci v tejto knihe ho bolo oveľa viac ako v predchádzajúcich...

Tove je veľmi milý chalan. Ale skôr ako najlepší kamarát ako životný partner. No a čo sa týka Finna, nie som jeho veľká fanúšička. Zozačiatku (v Dedičke) som si ho ako-tak obľúbila, ale potom mi začalo vadiť presne to, čo mu Wendy tak často vyčítala - že za ňu nebojuje. Že mu nezáleží na tom, aby bol s ňou. Že povinnosti sú vždy viac.

Môj názor
Ja túto sériu fakticky milujem a vďaka tomuto dielu Svet Trylov patrí do mojej top päťky obľúbenych sérii. Uznávam, má to celkom jednoduchý dej, žiadne prekopmlikované veci, ale je to fajn. Fakt som sa nevedela dočkať, kedy budem mať trojku, aby som zistila, ako sa to celé skončí... Keby som však vedela, ako ťažko sa mi bude písať recenzia, tak neviem, či by som sa na to podujala. Teda, ako sa poznám, určite hej, ale... V tomto prípade je pre mňa strašne ťažké neprezradiť, s koho si Wendy napokon vybrala. A ak to na základe mojej recenzie pochopíte, tak mi je to ľúto, nemala som to v pláne.

No, musím povedať, že ma táto kniha rozhodne nesklamala. Koniec bol úplne skvelý. Dokonalý. Hádam nič nepokazim, ak poviem, že všetkých čakal šťastný koniec. A tak to má predsa byť, nie? Nemôžu všade všetci poumierať... 
Jediná vec, čo mi vadila a taktiež dôvod, prečo som knihe nemohla dať plný počet hviezdičiek je ten, že som dúfala, že tam ten boj aj bude, keď už je to Boj o trón. Respektíve, niečo, čo by sa (možno) dalo označiť za boj, tam bolo. Ale také krátke, že akoby to tam ani nebolo. Viac sa naň pripravovali a celú knihu ho omielali, ale keď naozaj mal nastať, tak skoro akoby ani nebol.

Toto je jedna z mála kníh (sérií), ktoré vážne nechcem aby sa sfilmovali. Ono je to tak úžasné, že film by to len pokazil. A keby pokazili film, tak to by ma brutálne naštvalo. A čo by bolo horšie, keby sa Loki ani zďaleka nepodobal mojej predstave, rovnako ako Tobias z Divergencie.


Za knihu sa chcem veľmi poďakovať vydavateľstvu Fortuna libri
Knihu si môžete objednať TU.

Kam ďalej?

8 komentárov:

  1. Prímerie aj s Bojom o trón mám už týždeň doma, ale stále sa nemôžem prinútiť začať ich čítať, keďže mám ďalšie knihy rozčítané :D Ale podľa tvojej recenzie je sa teda na čo tešiť, a budem sa snažiť, čo najskôr začať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už sa na knihu teším 8) Čítala som 1. kapitolu v kníhkupectve a bola sľubná 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prosím, napíš mi s kým skončila :D Túto sériu milujem, mám zatiaľ 2 časti, ale ak skončí s Lokim, tak si to ani nejdem kupovať.. Síce je sexy, ale Finn je Finn :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč, ale neprezradím.. Pokazila by som ti prekvapenie...

      Odstrániť
  4. Tenhle díl je (prý) nejlepší, ale já se ke konci ještě neprokousala. Nějak se mi přestal líbit děj, a tak to taky vypadá. Kniha nedočtená už delší dobu leží na poličce... snad se to změní no:/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.