sobota 22. júna 2013

Dívka z nočních můr (Kendare Blake)

Originálny názov - Girl of Nightmares
Séria - Anna
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Baronet
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 288

Anotácia 
Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést.
Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.
Vidí teď Annu všude – někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem.
Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.

Obálka
Pôvodne sa mi tá dievčina na nej moc nepáčila. Ale keď mi prišla kniha domov a ja som ju zbadala naživo, rýchlo som zmenila názor. Tá obálka je prekrásna. Rozhodne sa obálky tejto série vydarili a som šťastná, že Baronet zanechal pôvodné obálky...

Postavy
Anna mi chýbala. Jasné, bola často spomínaná, ale nebolo to také ako v jednotke, keď tam normálne bola. Povedzme, že som fanúšička tej vraždiacej beštie, na ktorú sa občas premieňala. A bolo mi ľúto, čo všetko si musela v pekle vytrpieť.Napriek tomu mi tam vadilo to neustále Casovo fňukanie za ňou. Obávaný zabijak duchov a on polroka fňuká za jedným duchom. Ale inak to je celkom sympaťák.
Thomas je také zlatíčko. Pre svojho najlepšieho kamaráta by urobil všetko.
Zato Carmel ma miestami strašne rozčuľovala. Nebola to síce nejaká mrcha (hoci stále si myslím, že keby Cas bol baba a prišiel by do školy nový, tak by nebola taká milá), ale proste mi nebola veľmi sympatická...

Môj názor
Tak táto kniha bola odzačiatku nudná. Rozbehlo sa to tých posledných 100 strán, čo je zúfalo málo. Proste som čakala viac, keďže Anna bola super, úžasná, skvelá, geniálna a jedna z najlepších kníh, aké som čítala.Takže isto chápete, že to bolo tak trochu sklamanie, keď táto taká zďaleka nebola. Občas som skrátka rozmýšľala, či je to naozaj pokračovanie tej Anny alebo sa to za to len vydáva.
Nebudem vám tu písať, že kniha bola zlá, to nie. Len som proste čakala viac, no. A to, že som ju čítala takmer týždeň bude najskôr tými horúčavami.
Napriek tomu mi stále sedel autorkyn štýl písania a možno preto tá kniha nebola taká zlá. Hoci som čítala pomalšie, predsa som bola zvedavá, ako to bude pokračovať ďalej a to ma poháňalo. Hoci očividne to nebolo tak, že by som sa od toho nevedela odlepiť.
Pôvodne som bola sklamaná, že to má len dva diely, ale teraz mi to celkom vyhovuje. Hoci ten koniec bol... no, šialený. Vážne som nečakala, že to skončí tak. Bol to brutál :D
Takže to zhrniem - Kniha bola horšia ako jednotka, ale nebola to nijaká extrémna tragédia. Ak ste čítali jednotku, prečítajte si aj toto ;)



Za knihu ďakujem internetovému knihkupectvu Antiquariat.sk.
Môžete si ju objednať TU.


Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. No keď toto bolo horšie ako 1. diel, tak ja tomu dám asi ledva 2* 8D plánujem čítať, ale nápad sa mi zdá nedostatočne využitý. Chcela by som viac krviprelievania 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obálka je fakt pekná, ale obálka Anny bola krajšia :) Mne osobne stačia tieto dva diely :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.