štvrtok 27. júna 2013

Lola a kluk od vedle (Stephanie Perkinsová)

Originálny názov - Lola and the boy next door
Séria - Polibek pro Annu
Diel - druhý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 338

Anotácia
Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!

Obálka
Je strašná škoda, že sa CooBoo nepodarilo nechať pôvodnú obálku. Táto je taká čudná a veľmi sa mi nepáči.

Postavy
Lola mi prišla ako taká správne šialená baba. Páčila sa mi od začiatku. Avšak trošku mi vadila tá jej posadnutosť kostýmami. Poviete si, že sa to dalo čakať, ale liezlo mi na nervy, že sa prezliekala aj dvadsať krát za deň a každý jeden outfit opisuje... Dobre, teraz trochu preháňam, ale fakt len trochu. Zozačiatku sa mi Max páčil, potom som ale pochopila, že je to totálny idiot a oveľa viac som si obľúbila Cricketa (čo mi pripomína, kam Stepanie na tie mená chodí? Zachvíľu bude mať aj Baseballa :D)
Páčilo sa mi, že sa v pozadí objavovali aj Anna s Etiennom. Hoci Anna mi prišla úplne iná. Ale Etienne bol rovnaké zlatko ako v Anne.



Môj názor

Zozačiatku ma Lola zaujala viac než Anna. Uprostred knihy som si uvedomila, že to nejako seklo, a že sa pri tom tak trochu nudím. Veľmi sa mi do toho nechcelo púšťať a vypadalo to lepšie, než to bolo. Posledných sto strán sa to zase rozbehlo a mňa to zas začalo baviť. 
Každopádne sa mi kniha páčila menej ako Anna. Mám dojem, že autorka nedostatočne využila materiál z toho nápadu, ktorý vymyslela. Mohlo to byť oveľa lepšie. 
Kniha bola oddychovka, ale nemám dojem, že by mi dala toho nejak veľa. Nebolo to zlé, ale ani ma to veľmi nechytilo. Toto proste nebude kniha, ktorú budem chcieť čítať stále dookola. A znovu. A potom ešte raz...




Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media

Knihu si môžete zakúpiť TU.

Kam ďalej?

6 komentárov:

  1. Čo ja viem, mne sa to páčilo oveľa viac ako tebe. Autorku mám rada, píše podľa mňa dosť pútavo a číta sa to rýchlo. Postavy má tiež dobre premyslené. Čítala som už veľa iných kníh z podobného cesta, ktoré boli fakt nudné a preskakovala som v nich strany.
    Tu nie.
    Čo myslíš tým, že nedostatočne využila materiál z nápadu? To som nepochopila :D Ale pravdepodobne je to len kvôli môjmu spomalenému mysleniu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, proste si myslím, že nápad sa dal využiť lepšie...

      Odstrániť
  2. Rozhodne to bolo slabšie ako Anna, ale páčilo sa mi to, také milé a oddychové :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. "Čo mi pripomína, kam Stepanie na tie mená chodí? Zachvíľu bude mať aj Baseballa :D" Tak, touhle větou jsi to zabila. Taky jsem si říkala, "Cože je to za jméno?".
    Knížku jsem četla dříve, než Polibek pro Annu a přišla mi neskutečně úžasná. Po přečtení Polibku pro Annu taktéž zastávám názor, že příběh z Paříže se autorce vydařil více.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som moc rada, že som ťa pobavila a že so mnou súhlasíš :D
      Ja som tieto dve knihy čítala hneď po sebe, preto to možno dopadlo tak, ako to dopadlo...

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.