utorok 13. augusta 2013

Top týždňa - Čítanie na leto

Meme od Luu.

Tak sa zdá, že prázdniny sú už takmer za takmer za nami, hoci vôbec nemám šajnu ako to mohlo tak rýchlo prejsť. Stavím sa, že september a október neprejdú tak rýchlo ako tieto moje dva najobľúbenejšie mesiace v roku. No čo, nič s tým neurobím. Jediné čo môžem, je odporučiť vám ešte nejaké čítanie čo ešte môžete stihnúť. 
Ja som vlastne nikdy nechápala, načo niekto hovorí, že toto je ideálne čítanie na leto/zimu alebo na záchod. Mne to proste príde tak, že kedy sa k akej knihe dostanete, tak vtedy si ju prečítate. Je však pravda, že v horúčavách každí leží radšej niekde pri vode ako zahrabaný doma v knihe a úprimne, ani mne sa vtedy moc čítať nechce. Preto som vybrala také ľahšie čítanie.


Harry Potter (J.K.Rowlingová)
Keď niekto povie leto a kniha, tak ma okamžite napadne Harry. Niekoľko rokov po sebe som totiž povinne čítala Harryho každé prázdniny. Prestala som s tým tak dva roky dozadu, kedy som už čas nemala ale dovtedy... Kým mal Harry prázdniny, tak ja som objavovala tajomstvá Rokfortu :)








Džinsový denník (Zuzka Šulajová)
Tak toto je rozhodne najlepší dievčenský román, aký som kedy čítala. A rozhodne nie raz. Kam sa naňho hrabe nejaký Polibek pro Annu? Toto je jednoduché, oddychové čítanie so skvelými postavami, príbehom a nie je tu tá potreba otrieskať knihu niekomu o hlavu. To sa cení, nie?








Punková princezná (Dominika Ponechalová)
Tak toto je jediná kniha, ktorú som  v priebehu jedného týždňa raz prečítala dva krát. Je to úžasná kniha plná skvelej hudby a ja mám po prečítaní vždy chuť pustiť si Good Charlotte alebo Simple plan. Mimochodom, toto je tá kniha, čo ma k nim naviedla :)








Percy Jackson (Rick Riordan)
Ďalšie oddychové čítanie. Ľahké, úžasné a s originálnym príbehom. Vďaka ti Rick! Keď nad tým tak teraz rozmýšľam, tak asi začnem uctievať jeho. :D









Čokoľvek od Matkina 
Tento slovenský autor (alebo autorka?) píše neskutočne dobre. Okrem jednej knihy som od neho/nej prečítala všetky a bola som z nich nadšená. Píše vtipne, ironicky a niekde k vode je to akurát :)









Cicuškine zápisky (Olivia Olivieri)
Ďalšie slovenské dielo, ale prisahám, že to nerobím naschvál! Na tejto knihe sa neskutočne nasmejete a zhltnete ju veľmi rýchlo :)










Krásna katastrofa (Jamie McGuire) 
Ďalšia skvelá kniha na leňošenie niekde na slniečku. Pravdepodobne vás síce budú rozčuľovať hlavní hrdinovia ale aj tak si čítanie užijete.










Svet Trylov (Amanda Hockingová)
Toto som sem proste musela dať. Je to kúzelná kniha. Rozprávková. Krásna. 










Čokoľvek od Evy Urbaníkovej alebo iné zaujímavé knihy z Evitapress
Číta sa to ľahúčko, každá kniha je iná, ale pritom sú si podobné. A čítanie si užijete.









Divergencia (Veronica Roth)
Mala som toľko možností, čo dať ako posledné, tak prečo práve toto? Lebo je to Divergencia, preboha! 

1 komentár:

  1. Harryho som nikdy nečítala a tipujem, že už ani nebudem, neláka ma. Z dievčenským románov som už asi vyrástla (hoci Polibek pro Annu sa mi páčil, asi preto, že Anna nie je dievča, ale takmer žena, takže mi bola vekovo blízka). Od Riordana som čítala Kroniku Cartera Kanea, takže verím, že aj Percy Jackson je skvelý, Matkina a jeho knihy mám rada, ale Evu Urbaníkovú z duše neznášam. Na Krásnu katastrofu sa chystám, len neviem kedy sa k nej konečne dostanem a Dedička sa mi tiež páčila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.