štvrtok 29. augusta 2013

Čísla 3 - Nekonečnosť (Rachel Wardová)

Originálny názov - Infinity
Séria - Čísla
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Egmont
Rok vydania - 2012
Väzba - brožovaná
Počet strán - 272

Anotácia
Adam, Sára a malá Mia spoločne bojujú s osudom, ktorý Adamovi predurčil vidieť čísla - dátumy smrti ostatných ľudí. Stane sa však niečo, čo ich rozdelí. Miino číslo sa počas Chaosu zmenilo. Znamená to teda, že Mia dokáže osudové číslo meniť a stáva sa tak pre ostatných hrozbou, ale aj lákavou korisťou. Každý by chcel žiť večne...

Obálka
Mne sa veľmi nepáči. Ale to dievčatko na obálke má skvelé oči.

Postavy
Adam a Sára rozhodne nemali ľahké životy. V podstate boli stále tínedžeri, boli sami vonku, po Chaose, bez civilizácie. S malým dievčatkom, Sarinymi bratmi a ona bola ešte aj tehotná (to si vážne nemohli dávať pozor? Veď antikoncepcia existovala ešte v stredoveku či kedy, tak určite by sa dalo niečo nájsť aj po Chaose). Veď život po Chaose rozhodne nebol najľahši a do takého sveta priviesť dieťa... Mne to skrátka neprišlo ako ten najlepší nápad. Ale Mia bola fakt zlatá.
Adama som mala napriek všetkému viac- menej rada, hoci keby sa mu niečo stalo, tak mi je to v podstate ukradnuté. Ale Sáru som moc nemusela. Chápem, že je starostlivá matka, ktorá kladie Miino šťastie na prvé miesto, ale aj tak mi často liezla veľmi na nervy.

Saula som strašne nemala rada. Aj Newsomea. Obaja boli (i keď hlavne Soul) strašne sebeckí, išlo im len a len o seba o nikoho iného.



Môj názor

Táto kniha a vôbec celá séria je strašne krutá, desivá a drsná. Autorka sa s postavami absolútne nemazná, nič nedostanú zadarmo. Všetko si musia vybojovať, čo nie je vôbec jednoduché. Musela som sa odosobniť od tejto knihy, čo nebolo veľmi jednoduché, aby som to moc neprežívala. Bolo to proste hrozné.
Každopádne, táto kniha ma z celej série bavila najmenej. Niežeby to bolo nejakvalitnejšie alebo tak, ale už ma proste ten dej toľko nebavil. Alebo to bolo možno tým, že už nebojovali za seba. Ani nezachraňovali svet. Vždy im bola proste prednejšia Mia, čo je celkom pochopiteľné, ale tu mi to vadilo.
Koniec mi prišiel dosť presladený, ale asi si to po tom všetkom zaslúžili.
Ak ste ale čítali predchádzajúce diely, tak si určite nenechajte újsť ani tento.



Kam ďalej?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.