pondelok 19. augusta 2013

Predstav si... 1


S E_V_E sme dostali taký super nápad, ktorý sa formoval niekoľko mesiacov. Lenže vždy sme sa o tom len rozprávali a hoci sme to chceli už niekedy na začiatku prázdnin mať, tak sme nakoniec zistili, že nestíhame termín, ktorý sme si dali :D Nakoniec sme ale všetko dali dokopy a tak sa môžete pozrieť, čo sme to vlastne povymýšľali. Náš projekt bude trvať 2 týždne, pričom každý nepárny deň uverejním jednu zo svojich otázok ja a každý párny deň jednu zo svojich otázok zase Evelin. Na tieto otázky sme obidve odpovedali, takže si môžete prečítať, čo by sme si vybrali, keby sme sa dostali do takej a onakej situácie. Hoci ako sa poznám, nakoniec by to dopadlo úplne inak :D 
Všetko sa to samozrejme týka kníh a v komentároch máte aj vy možnosť vyjadriť sa k otázkam. Po minutí otázok, čiže za 2 týždne, uverejníme formulár, po vyplnení ktorého majú 2 z vás možnosť vyhrať knižku. Jednu od každej z nás. Tak snáď sa vám budú otázky a celkovo projekt páčiť, pretože určite nie je posledný spoločný :)


1. Predstav si, že žiješ vo svete, aký bol v Divergencii. 
Ktorú frakciu by si si vybrala?

Maťa
Tak toto je ťažká otázka (akú som si vymyslela, takú mám, tak mi treba!), nad ktorou som sa zamýšľala hneď po dočítaní prvej knihy. Tris bola divergentná, čo znamená, že sa hodila do viacerých frakcií, ja sa nehodím ani do jednej. Do Neohrozenosti by som nemohla ísť, viete aký som príšerný športový antitalent? Ľudkovia z Harmónie žili v súzvuku s prírodou a všetko riešili čo najmierumilovnejšou cestou. Boli veselí, spoločenskí a myslím, že už ďalej to vymenúvavať nemusím, lebo ku mne to nejako nesedí. Tých z Otvorenosti som si vždy predstavovala ako nejakých ľudí v oblekoch, tváriacich sa strašne dôležito. Skoro ako politikov, len tých by odtiaľ rýchlo vyrazili. Viete si predstaviť našich politikov ako sú za každú cenu uprimní? Ja nie. A len tak medzi nami, neviem si to predstaviť ani u seba. Takže si môžem zaškrtnuť ďalšiu frakciu. Nejako sa mi to tu míňa. Napriek tomu som ešte nespomenula frakciu, ktorá je pre mňa tak absurdná a totálne nepravdepodobná. Sebazaprenie. Vzdať sa všetkého a len pomáhať druhým? Žiť len na úkor iných? Dobrý vtip. Ľudia v Informovanosti boli, tak ako už napovedá názov frakcie, vzdelaní, vždy sa radi učili niečo nové a jediné, čo s nimi mám spoločné je to, že milujem knihy. Ale aj to je viac, ako mám spoločné s inými frakciami. Takže... asi sa môžem rovno pridať k bezprízorným.


E_V_E
Keď som čítala túto knihu, dlho som rozmýšľala, v ktorej frakcii by som skončila ja. Nevedela som si na to odpovedať. Každý má podľa mňa určité rôznorodé kvality, ktoré sa hodia ku všetkým frakciám.
Ja osobne rada čítam o nových veciach, ktoré ma zaujímajú, mám rada prírodu a chránim životné prostredie, nezvyknem často klamať, skôr som k ľuďom úprimná, no dokážem sa aj prispôsobiť a dopriať iným lepšie veci ako sebe, tiež by som nepovedala, že som nejako extra spontánna, ale nie som ani až tak veľký bojko a raz za čas sa vrhnem do neznámeho. Takže mám vlastnosti zo všetkých frakcií, nevynikala by som ani v jednej, ale asi by som sa ani nestratila či neumrela.
Osobne by som bola najradšej v Neohrozenosti, pretože to sú bojovníci, silní a nebezpeční ľudia, ktorí ma fascinujú. Neviem ale či by som prešla v celosti tým tréningom. Bola by to však pre mňa veľká výzva a určite by som sa snažila zo všetkých síl, aby som hlavne sama sebe dokázala, že viem byť Neohrozená 8)

A čo vy? 

3 komentáre:

  1. Nad touhle otázkou se snad zamýšleli všichni, kdo Divergenci četli :) Já bych asi váhala mezi Upřímnými a Sečtělými, takže bych byla pravděpodobně divergentní :) Žít pro druhé bych nedokázala, na to se mám příliš ráda, neohrožená si taky nepřipadám, na Mírumilovné jsem moc výbušná :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky jsem se po dočtení Divergence nad touhle otázkou zamyslela. Určitě bych byla Divergentní, ale přemýšlela bych nad Sečtělými a Mírumilovnými. Jsem sice strašně nervní a výbušná, ale aspoň bych se naučila ovládat :D. Neohroženost nepřipadá díky mému antitalentu na sport vůbec v úvahu, upřímná být nedokážu a odevzdanou bych chtěla být, ale určitě bych to nevydržela :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už som túto rozoberala aj s mojou dobrou kamoškou, obe sme tak trochu blázni do kníh (ako samozrejme skoro všetci tu:D )ja by som si jednoznačne vybrala Neohrozenosť, pretože tá mi bola najbližšie k srdcu :D zrejme by som síce skúškami neprešla, ale aspoň by som sa naučila bojovať a strieľať zo zbrane :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.