štvrtok 29. augusta 2013

Predstav si... 6


Projekt mňa a E_V_E. Navzájom sme sa vyspovedali o rôznych knižných situáciách, snáď sa vám naše odpovede budú páčiť a možno sa v nich tiež nájdete. Všetko sa to samozrejme týka kníh a nezabudnite aj vy odpovedať na naše otázky v komentároch. Sme veľmi zvedavé osoby 8P Enjoy!

6. Sú padlí anjeli a potom tí klasickí. Slúžiaci peklu alebo nebu. Prípadne idioti ako Daniel Grigori, ktorí si za nič nechcú vybrať. Predstav si, že môžeš byť anjelom. Kam by si sa zaradila?

Maťa
Pokiaľ ste čítali moje predchádzajúce odpovede, tak je to u mňa asi jasné. Zaradila by som sa niekde k Jakeovi, Patchovi alebo Camovi, mala by som krásne čierne krídla a vypadala by som bola by som nebezpečná. Avšak nijaký anjel ako trebars Samjeeza z Nadpozemskej. Anjeli, ktorí cítia len smútok, lebo opustili Boha? Dýka zo smútku? Wtf?
 Nikdy som neverila v peklo ani v nebo, ale keby som si mala vybrať, tak by som si ako anjel vybrala peklo. Ja po smrti určite nie, nepotrebujem aby sa moja duša smažila v pekle a niekto si nad ňou opekal. Ale už mám pokrk toho, ako sa v podaktorých knihách ale aj v živote veci podriaďujú Bohovi. Nechcem sa nikoho dotknúť, je to proste čisto len môj názor. Pretože mám takto len dojem, že keby existoval, tak mu tým všetkým ľudia len masírujú ego. No dobre, už sklapnem.
No, pointa je, že ako anjel by som sa určite pridala k peklu a bojovala po boku Lucifera, ktorý mi príde ako väčší sympaťák. Ale najradšej by som vyletela niekde do Asgardu a venovala sa inému bohovi :D

E_V_E
Anjeli sú pre mňa taká ošemetná situácia. Nemám ich moc v láske. Nerada čítam anjelské knihy a ak sa dá, tak sa vyhýbam rozdeľovaniu na Padlých, Čiernych, Bielych a bohvieakých anjelov. Ja všeobecne v Boha neverím a príde mi už trápne, že všetky anjelské knihy obsahujú biblické vysvetlenia. Nemôžu byť anjeli riadení nejakou vyššou radou? Prečo to musí byť Boh? Nepríde mi to vôbec sympatické a takéto pasáže v knihách veľmi často s nechuťou preletím. Ľudia by sa mali starať sami o seba a nie mať ešte nejakých strážnych anjelov. Však keď chcem, tak si najmem bodyguarda. Aby mali anjeli ešte aj nejaké vyššie poslanie, ktoré im nejaký neznámi udelí, že je to proste osud, tak z toho mi je zle. Toto sú na mňa príliš náboženské kecy. Anjeli sú inak fascinujúce stvorenia, ale rada by som raz čítala knihu, kde tiež vystupujú iba ako upíry, vlkolaci či bosorky, že je to proste druh nadprirodzena, ktorý má svoje schopnosti a vlastný život a nie ešte aby podliehali Bohu alebo plnili svoj božský osud.
Ak by som predsa len musela byť anjel, tak by som sa tiež pridala k Luciferovi. Aby som sa ja starala o nejakých cudzích ľudí, čo si to ani nezaslúžia a ani nepoďakujú, tak to radšej budem vytvárať chaos a paniku, nech sa aspoň trochu zabavíme 8D 

3 komentáre:

  1. ja by som bola tiež rozhodne padlým anjelom:) už len kvôli tým čiernym krídlám - čierna je moja farba:) okrem toho - kto má chuť počúvať len samé dobré a slušné veci? ja rada nadávam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne! A čierna je aj moja farba... to by si nepovedala, čo? :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.