sobota 1. novembra 2014

Mesačná chvastačka - október


Dnes by som mala písať recenziu, ale akosi som si povedala, že vás radšej nechám sa kochať mojimi novými kráskami. Ale veď vy radi, že.
Inak kvalita by mala byť konečne v pohode, lebo som fotila zrkadlovkou (ale ešte s ňou neviem robiť nejako strašne dobre). A tak. Užite si to.

Prečítané knihy

Harry Potter and the Philosopher's Stone (J.K.Rowling)
Šachovnice bohů (Richelle Mead) (recenzia ešte bude... zajtra?)

Kúpené knihy


Tento mesiac som nakupovala dosť. Aspoň teda na svoje pomery. Avšak všetko za skvelé ceny (ani jedna nestála viac, než 4 eurá), takže sa vôbec nemôžem sťažovať :3 
Magic of the Angels som si objednala cez Book depository. Je to kniha, ktorú som chcela už dlhšie a vravela som si, že keď budem niečo objednávať, tak to k tomu pridám. 
Sukubu a Tanec stínů som si zohnala cez český bux, kde sú na tieto knihy skvelé zľavy. Jedna Sukuba stála tuším 77 korún a ja som ich nutne potrebovala. Tanec som tam pridala, lebo zrovna v ten deň mi dorazila jednotka. A že keď už som kamarátku, ktorá v Čechách študuje poprosila, nech mi to objedná, tak jedna kniha hore dole, že. Tá bola tiež za skvelú cenu, tuším za 54kč. No vážne, ako by som to mohla nechať tak? 
Neferetino prokletí som našla (no, našla, slečna, ktorá to predávala sa mi ozvala) za tie krásne 4 eurá a tá kniha musela byť moja. Na Neferetin príbeh som naozaj zvedavá, i keď čosi viem aj zo Školy noci. 
No a Čarodejku stínů som chcela už dávno a všade stojí okolo 2 eur, tak keď dedko odo mňa chcel, aby som mu čosi objednala, tak som si tam šupla aj toto. Akurát ma mrzí, že mi kniha prišla trochu natrhnutá na dvoch miestach. 

Vyhrané knihy

Nič.

Darované knihy 


Ešte minulý mesiac som mala meniny a od našich som si vypýtala Harryho Pottera jednotku v angličtine. Naživo je absolútne nádherná a neodolala som a už som ju aj prečítala. Mimochodom, nebola to vôbec ťažká angličtina. Alebo to bolo možno len tým, že tú knihu poznám naspamäť. 
Tie zvyšné dve knihy sú dvojjazyčné z edície, čo bola v Novom čase a tie mi dala babka. 
Vymenené knihy


Tento mesiac mi pribudla nie jedna, ale hneď dve tieto novelky k Škole noci, čo ma vážne teší, pretože mám už všetky (Kalonu nepočítam, keď ešte nie je v češtine). Vymenila som to tuším za Stratenú nádej, čo asi nebol najvýhodnejší obchod, ale je mi to jedno. Túto knihu som už dlho chcela a hentej som sa chcela zbaviť. 

Recenzné výtlačky


Neviem, kedy naposledy som mala viac kúpených kníh, ako recenzákov. Dievča zo 6E a Papierové mestá mi poslal Ikar. Dievča je mimochodom to jediné, čo odtiaľto ešte nemám prečítané. 
Džinsový denník som si vypýtala z iParku a Doctora z Knihcentra. Na obe sú už recenzie. Podľa mňa mal Doctor desný preklad, takže odporúčam skôr v angličtine zohnať. Ja som rozmýšľala, že ho dám preč, ale napriek všetkému zatiaľ nemám to srdce zbaviť sa ho. Predsa len tie smutné Mattove očká, čo na mňa z tej obálky pozerajú... Áno, áno, už mlčím. 
No a Nesmrtelnú korunu mi poslalo Domino. Dnes som ju začala čítať, čoskoro sa môžete tešiť na recenziu.

Knihy pokope


16 komentárov:

  1. Páni! Tolik knížek a ještě tak nádherné kousky! :) K Doctorovi nemusím nic říkat, protože... Ach, Doctor! :D Harry Potter má naprosto úžasnou obálkou a doufám, že si co nejrychleji pořídíš další díly, ať se můžeš pomocí fotek pochlubit! :3 Doma mám první díl Věku X a už se těším, až si budu moci knihu přečíst o vánočních prázdninách přečíst a zjistit, jestli se mi to líbilo stejně jako tobě :)) :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto vydanie Harryho je absolútne dokonalé a ja rozhodne budem mať aj ďalšie diely :3
      Šachovnica bohov sa mi veľmi páčila, to sa máš na čo tešiť. Daj potom vedieť, čo na to hovoríš :3

      Odstrániť
  2. Jé, další blázen do Doctora. :) Na tu recenzi na Závoj smutku se kouknu - přemýšlím, zda si ho pořídit nebo ne. Doctorovské knížky jinak totiž čtu v angličtině... (Magic of Angels se mi dost líbilo. Na jazyk je to jednodušší, jak je to z quickreads, ale na tom příběhu to vůbec není vidět. :))
    A toho Pottera ti závidím, nad těmi novými obálkami jsem v Anglii dost slintala. O:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tom prípade si Závoj smútku rozhodne kúp v angličtine. Ten preklad bol dosť zlý, ja už v češtine nebudem čítať žiadneho Doctora :D
      To chápem. Ja som tiež dosť slintala a to iba nad jednotkou :D

      Odstrániť
  3. No tedy, krásné přírůstky :) A ten počet!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fíha, ty toho stíhaš čítať.:) A pekné prírastky, ten Harry vyzerá megaúžasne.^^

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já chci taky Alex Craft... Teda, viděla jsem ji taky ve slevě jak blázen, ale já tu sérii prostě nějak nechci v češtině, už jsem ji četla anglicky a bojím se, že ten překlad by mi to zkazil... =D Jinak mám teda díky tobě pěkný deprese, mám totiž dojem, že za říjen nemám snad ani jednu knížku... Teda, pár mi jich přišlo, ale všechny jsou k Vánocům... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš a ja ešte nemám nič k Vianociam zas :D A na Alex si ma namotala ty :D

      Odstrániť
  6. Tento mesiac až dve knihy Johna Greena! :D Hmm, ako sa cítiš? :D Toho Doctora by som si prečítala, ale keď som čítala tvoju recenziu, tak sa mi zas až tak nechce :D A Harryho v angline si idem požičať od ségry a tiež ho skúsim prelúskať (ako prvú knihu v cudzom jazyku vôbec :D). Inak pekná kôpka. Je to asi toľko, čo mám ja za rok :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ver mi, že sú to dve posledné knihy od Greena, ktoré som čítala :D
      U mňa to bola už štvrtá... ak teda nerátam oba diely Weird things customers say in bookshops a knihy, kde je obrázok na celú stranu a jedna veta v angličtine :D

      Odstrániť
  7. Tie z toho Nového času chcem! Myslíš, že ich ešte budú mať? Prosím, prosím. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.