nedeľa 9. novembra 2014

Bibliotéka 2014

Snáď ma nezabijete, keď vám prezradím, že som to chcela napísať už včera. Vážne som chcela. Ale tak nejako sa mi nechcelo a ja som sa do toho nechcela nútiť. Tak som si povedala, že neskôr. Je vám jasné, ako to dopadlo po tom, čo som videla nový diel Teórie veľkého tresku, dva diely Selfie a večer Doctora.
Takže dnes.

Aby bolo jasné, niekoľko posledných rokov som túžila po tom, aby som šla na Bibliotéku. A tento rok mi to konečne vyšlo a s pár ďalšími blogerkami sme sa dohodli na piatku. Že tam bude menej ľudí, než v sobotu a viac kníh :) Rodičia ma nakoniec pustili, takže som celý týždeň nehovorila o ničom inom, len o Bibliotéke. A o tom, že už bude posledný diel Doctora a ja musím čakať do Vianoc. Niééé!


Takže v piatok som vstávala dosť skoro, lebo som išla k zubárke. Už aj tak som mala ísť dávno na preventívku a potrebovala som ospravedlnenku. Keď som tam prišla, tak tam bola tabuľka nacapená na dverách, že v piatok prehliadky nerobia, lebo sa tam vždy v piatok nakydajú všetci bolestiví. To je úplne typické, že sa mi stane niečo také. Sestrička však povedala, že ak počkáme, tak nás zoberú. Takže som čakala hodinu a pol, aby som vnútri bola tri minúty. Ale stálo to za to. Mala som ospravedlnenku, šla som domov, nachystala som sa a o desiatej mi šiel autobus do Teplej. Kúpila som si lístky, 10.25 mal ísť vlak do Blavy, ktorý samozrejme mal dvadsať minútové meškanie. To som sa na stanici rozprávala s jednou staršou tetou, ktorej som sa opýtala, že či som na správnom nástupišti (lebo ja vlakom moc necestujem, takže som sa toho obávala) a ona na mňa pomaly vybalila svoj životný príbeh. Nie úplne. Skoro. Ale bola milá, takže mi to nejako nevadilo.
Vo vlaku už sedeli Mara a Lila z Knižného neba, z ktorými som bola dohodnutá. Lenže ja som sa stihla vo vlaku ešte stratiť (to nie je moja vina, Mara ma zle navigovala!!), tak musela ísť pre mňa a potom sme prekecali celú cestu.
V Bratislave sme potom dobrú polhodinu stáli na zástavke, lebo kto sa má vyznať v Bratislavskej emhádečke?! Myslím, že do Incheby sme prišli tak o pol druhej. Asi. Baby sa hneď oddelili a mne išli naproti LynMoon a Filip, o ktorom som vlastne ani nevedela, že tam bude a všetkých troch som videla prvý krát. Tí tam boli od rána, lebo boli na besede s Erikom zo Slovartu. Čo bol taký najzaujímavejší bod celého programu podľa mňa. A ja som tam nebola, lebo to bolo už o desiatej a to som šla akurát z domu.

Myslím, že prvý stánok, pri ktorom sme sa normálne pristavili bol Albatros media a tam už bola E_V_E spolu s kamarátkou a naša zostava bola kompletná :) Akurát nás všetkých mrzelo, že v Albatrose nebola Lucka, s ktorou spolupracujeme a ktorú sme všetci chceli spoznať. Vraj behala po celej Inchebe a nejako sme sa obišli :/ Tak snáď o rok. Obišli sme sa aj s Luu, ktorá odišla vraj krátko predtým, než sme my prišli, čo ma mrzelo tiež, lebo s tou by som sa rada znovu videla.
Potom sme sa vybrali do stánku Ikaru, kde boli skvelé zľavy a ja som si kúpila dve knižky dokopy za sedem eur. Tam bolo strašne veľa ľudí, dlho sme tam stáli v rade. A videli sme tam aj Lenku z Inferna na polici, s ktorou sme sa síce nerozprávali, ale robí jediné videá, ktoré pravidelne sledujem.
Našou poslednou (najväčšou a najdlhšou) zástavkou bol Slovart, kde som konečne popustila uzdu svojej fantázii peňaženke. Obdivovala som Metalurga a Sabriela, ktorých by som okamžite brala, keby... Keby tam neboli anglické knihy a môj zrak okamžite nepadol na tú krásnu edíciu Harryho Pottera, z ktorej mám prvý diel. Najprv som si kúpila štvorku, pretože bola o dobré euro a pol lacnejšia, než na BD, ale Erik, ktorého som konečne spoznala, mi dal zľavu a ja som sa vrátila aj po dvojku a trojku, ktoré ma nakoniec spolu vyšli asi o päť eur menej, než na BD, takže som nemohla byť spokojnejšia :) Akurát päťka už nebola, aj tú by som brala. Ale očividne mi nebola súdená a ja budem musieť počkať do Vianoc.  Aj tri knihy Doctora Who som tam videla, ale tých je strašne veľa a hentie chvalabohu neboli tie, ktoré nutne potrebujem. S Erikom sme potom postávali vonku pred stánkom a kecali o všetkom a o ničom, až sa potom musel vrátiť za kasu.
Inak tam ďalej toho (vraj) veľa nebolo, takže som to celé ani neobišla a kam sme dovideli, tiež nič. Možno som čakala čosi viac, okrem Slovartu, ktorý mal najväčší stánok a Ikaru, tam toho až tak veľa nebolo. Ale aj tak som si to užila a určite tam chcem ísť znovu. Len asi s viac financiami, že.

Asi po hodine - hodine a pol, čo sme strávili v Inchebe sme šli do Auparku, kde sme sa išli najesť. Kúpili sme si pizzu, kecali sme a strávili sme tam hádam viac času, než v tej Inchebe. Skočili sme aj do Panta Rhei, poobdivovali ďalšie knižky a keďže sme mali ešte dobrú hodinu čas, tak sme šli do mesta. Filip si šiel vyzdvihnúť jednu knihu, potom sme šli do Lacných kníh, čo je vlastne to kníhkupectvo, ktoré je aj u nás v Priore a mne sa podarilo to, čo Nikee na zraze v Trenčíne. Našla som knihu, ktorú chcel každý a bol to posledný kus. Bolo tam napísané, že je trošku poškodená a len prebal je málinko pokrčený, ale inak vyzerá krásne a ja som rada, že mám Luxus doma. Všetky mi závideli a ja som Evelin na to povedala, že ju nemôže mať každý, lebo je Luxus takú knihu vlastniť O:)

Potom sme šli už na stanicu a Filip a Moon sa už nami rozlúčili. Strašne plný autobus bol a boli sme až na dverách nalepené. Tam ma už bolel nielen chrbát a plecia z nosenia tašiek a hlava, ale aj nohy, pretože sa tam nedalo ani pohnúť. Ani vzduch tam poriadne nebol. Na stanici sme ešte spolu kecali, baby spoznali Maru a Lilu, ktoré už na stanici čakali a ja som už netúžila po ničom inom, ako sa zvaliť doma do postele. Čakali ma ale ešte také dve hodiny cestovania. Teraz sme sa už toľko nerozprávali, všetky sme boli unavené a ja som už stihla rozčítať The Elite od Kiery Cass, ktorú mi tam (spolu s trojkou Evelin požičala). Vystúpila som z vlaku, autobus prišiel po pár minútach a okolo ôsmej som bola doma, kde ma čakala ďalšia knižka, ktorá prišla na recenziu :)



Tak tu sú moje nové krásky v zlej kvalite. Takže The Elite a The One požičané, Hrej férově prišlo na recenziu a zvyšok som si kúpila v Bratislave :) Môjho nádherného Harryho v tom Slovart, Strážkyňu krvi a Tatkinov nočník v Ikare a Luxus v Lacných knihách :) 
(Btw, už teraz mám za tento mesiac desať kníh, takže som si istá, že Chvastačka bude zaujímavá :D)

Inak nemám fotky odtiaľ žiadne, akosi som sa k tomu nedostala :/


Celý piatok som si užila, teším sa, že som spoznala opäť nových ľudí, ktorí boli všetci super a snáď sa ešte stretneme. A dúfam, že si to budúci rok zopakujem, lebo toľko kníh a blogerov pokope bolo super. 

18 komentárov:

  1. Muselo to byť vážne super aj keď únavné.:) Hádam nabudúci rok pôjdem aj ja.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už teraz sa teším na Bibliotéku budúci rok :) Harry je nádherný :) snáď si ho v angličtine aj ja čoskoro kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jááj... Až začnou jezdit Regiojety na Slovensko, začnu jezdit za tebou na srazy - protože tě vážně, vážně, vážně chci vidět a někdy chci i na bibliotéku - fakt mi nevadí, že by knihy byly ve slovenštině!:D.

    Ps.: Doufám, že se ten koment dá nějak pochopit -,- :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale jasné, chápem :) A budem rada, keď prídeš :)

      Odstrániť
  4. Ja musím ísť k zubárovi zajtra :D Nepridáš sa? :D Nechce sa mi tam samej sedieť.... ale inak bolo veľmi dobre, som rada, že som ťa konečne stretla a a vlastne aj toľkých ďalších blogerov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo? Porozmýšľam, či sa mi oplatí jazdiť kvôli tomu do Zámkov. Alebo do Bratislavy :D

      Odstrániť
  5. Jé, já vůbec o téhle akci do dnes neslyšela! Hrozně bych tam chtěla! <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je slovenský knižný veľtrh. Ako vy máte Svet knihy. Tam by som zas strašne chcela ja :D

      Odstrániť
  6. Ja som ťa zle navigovala? :D to nie je pravda! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda je. Keď napíšeš 4. vozeň, tak ich nikto nepočíta, ale hľadá nacapenú štvorku na dverách :D

      Odstrániť
    2. :D :D nie iba ty hľadáš 4 na dverách :D My sme ich počítali :D

      Odstrániť
    3. Tak keď je tam nacapená veľká štvorka, tak nebudem ako blbec rátať vagóny :Dz

      Odstrániť
  7. Strašne ma mrzelo, že som vás nestihla, lebo som tiež počula, že ste prišli chvíľku potom, ako som odišla :D Ostala som fakt do poslednej chvíle, prišla som na stanicu tak, že za 5 minút mi už vyrážal vlak. Aspoň máte za sebou lekciu z navigácie v Bratislave (O:D) a na budúcom zraze to vyjde :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hm, tak sme sa predsa ani neobišli. Okolo jednej už som sa ocitala v blízkosti stanice.
    Šok z bratislavskej MHD mi je dôverne známy. S kamarátkou sme tiež dobrých desať minút pozorovali, ako a kam sa pohnúť. Btw, z Incheby sme sa tiež (neplánovane) ocitli v Auparku a jediné miesto, ktoré sme tam navštívili, bola Panta Rhei =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak možno sme okolo seba prešli :D Možno aj viac ako raz :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.