streda 12. novembra 2014

Rozhovor s Lauren Kate

To, že mám jej odpovede od začiatku októbra mi odpustíte, však? Tak nejako som na to úplne zabudla. Nevadí, hlavné je, že som si spomenula. Takže Lauren Kate. Keby vám to meno nebolo vôbec známe, tak je to autorka série Pád a Slza. Pád vyšiel u nás aj v Česku celý, Slza má zatiaľ len prvý diel. Druhý by mal vyjsť až budúce leto. To len tak na úvod.

1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu Pádu a Slzy? 
Láska je jadrom mojej inšpirácie. Verím, že je to najmocnejšia sila vo vesmíre. Pomocou mojich románov som chcela upozorniť na staré a bohaté príbehy, do ktorých môžem vložiť zvraty a zamotať rôzne podoby lásky. Keď som písala Slzu, tak som čítala pôvodné príbehy rôznych kultúr - ako príbeh o Noemovej Arche či stratenej Atlantíde a povedala som si: Čo keby miesto nahnevaného boha, ktorý zničí svet povodňou bolo dievča, ktorej zlomené srdce vyvolá slzu, ktorá ničí?


2. Kedy ste začali písať? 
Vždy som písala, ale myslela som si, že je to niečo, čo deti proste robia a vyrastú z toho. Ako trinásťročná som mala učiteľku angličtiny, ktorá zmenila môj život. Podporovala ma v písaní, čo bolo niečo, čo dovtedy nikto nerobil a ja som sa držala jej rád.

3. Kto sú vaši obľúbení autori?
Roahld Dahl, Lois Lowry, Frances Hardinge, Cathrynne Valente, Don DeLillo, Virginia Woolf, F. Scott Fitzgerald, Gabriel Garcia Marquez a mnoho ďalších.

4. Ste spokojná s obsadením hercov v Páde, alebo ste si postavy predstavovala inak? A čo Slza? Chceli by ste ju vidieť sfilmovanú? 
Som veľmi spokojná. Chémia medzi Addison, Jeremym a Harrisonom je až hmatateľná a ja som mala až husiu kožu, keď som videla nahrávky z konkurzu.
A naozaj rada by som videla aj Slzu na filmovom plátne, momentálne na tom pracujem.

5. Kto je vaša obľúbená postava z vašich kníh? 
Najviac obdivujem Eureku pre jej zraniteľnosť a silu.


12 komentárov:

  1. Obdivuju autory, že mají tu trpělivost odpovídat na ty samé otázky. S rozhovorem s Lauren jsi mě rozhodně potěšila. :) Rozhovory totiž já ráda. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, ani mňa by to nebavilo, ale nejako som nad tým nerozmýšľala :D

      Odstrániť
  2. Rozhovor mě přesvědčil, abych od této autorky zkusil alespoň Slzu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja milujem jej knihy. Nie sú síce kvalitou nejako úžasné, ale čítajú sa skvelo a mám na ne proste slabosť :D

      Odstrániť
  3. No podľa odpovedí sa mi zdá Lauren Kate ako veľmi dobrý človek. Už musím začať čítať slzu! Btw, pekný príspevok! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O knížkách jsem před rozhovorem slyšela, ale až po přečtení tohoto rozhovoru jsem si řekla, že bych vážně ráda přečtla Slzu. Autorka se mi zdá neuvěřitelně sympatická. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To by ti mala skôr odpustiť Lauren než my. :D Pekný rozhovor, už sa teším na Waterfall. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pochybujem, že by si pamätala, že robila nejaký rozhovor so slovenskou blogerkou, určite má toho veľa :D
      Aj ja :)

      Odstrániť
  6. Skvělý rozhovor! Lauren Kate mám strašně moc ráda. Četla jsem od ní Pád (který byl mimochodem dokonalý) a chci si přečíst i Slzu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.