pondelok 9. júna 2014

Mr. Perfect 2014 - Princ Po vs. Will Herondale


Je síce pravda, že v matike nijako nevynikám, ale ak sa nemýlim, tak nás čakajú už iba dva duely, z toho jeden ten, kde sa bude hlasovať o víťaza. To ale ubehlo! Samozrejme, ešte nejaká tá súťaž (pripomínam, že ešte sa môžete zapájať do testu, kde hráte o skvelé ceny). Každopádne, v minulých dueloch jednoznačne vyhrali Tobias Eaton a Adrian Ivashkov, čo ma v oboch prípadoch veľmi teší.





Madžgy tentokrát bojujú proti sebe Alexander Barrington a Percy Jackson.

Tentokrát mi ostáva už len jedno vaše dielo (sú síce ešte ďalšie, ale dotyčné slečny ho nechceli zverejniť, čo samozrejme rešpektujeme :)). Ďakujeme zaň Martine Fraňovej a volá sa Stojím na piesočnej pláži.

Stojím na piesočnej pláži a čakám naňho. Vietor pomaly fúka a hľadím na vychádzajúce slnko. Zrazu sa z ničoho nič objaví. Na sebe má oranžové tričko s nápisom Camp Half Blood, jeansy a čierne conversky. Na tvári mu pohráva úsmev a pozerá sa na mňa s tými očarujúco modrými očami. Podíde ku mne. Spýtam sa ho:  „ Tak čo dnes budeme robiť? “ Šibalsky sa na mňa usmeje a povie: „Mám pre teba prekvapenie. “ Chytí ma za ruku a pomaly kráčame smerom k moru. Vyľakane sa naňho pozriem, protože tenisky mi už oblizujú vlny, no on mi len pevnejšie chytí ruku. „Neboj sa, “ povie „Zjedz len toto a všetko bude v poriadku. “ Podá mi nejakú rastlinu podobnú chaluhe a kráčame ďalej. Pozriem sa na rostlinu a vložím si ju do úst. Má odpornú chuť, ale prehltnem ju. Pomaly vkráčíme do mora až celkom zmizneme v podmorskom dne. Dýcha sa mi prekvapivo dobre, ako keby som bola na čerstvom vzduchu. Percy nič také nepotrebuje, lebo je syn boha mora. Je to super pocit byť v mori a nepotrebovat potápačský výstroj, ani nič podobné. Percy vydá zvuk podobný písknutiu. Z diaľky k nám plávajú obrovské morské koníky. Na chrbte majú sedlo aké mávajú kone. Percy ukáže na jedného z nich a naznačí mi aby som si sadla. Je to zvláštny pocit sedieť na niečom takom nezvyčajnom. Preboha, veď ja idem jazdiť na morskom koníkovi!  Sedím na ňom a tvárim sa ako keby som to robila každý deň. Percy si sadne na druhého a vyrazíme. Najprv som sa celá trisla, ale potom to prešlo. Vychutnávam si more okolo seba a okoloidúce ryby sa na nás so záujmom pozerajú. S Percym sme sa naháňali, strkali a smiali na plné ústa. Po asi dvoch hodinách sme sa vrátili na pláž. Šaty som mala úplne suché. To viete, keď máte za kamaráta (?) syna boha mora. Percy sa ku mne otočil a povedal: „Čo by si chcela ísť ďalej robiť? “ Chvíľu premýšľam a poviem: „Poďme do kaviarne. Výber nechám na teba. “ Zase sa šibalsky usmeje a z ruksaku, ktorý si zobral z mora vytiahne lietajúce tenisky. Jeden pár mi podá a druhý si obuje on. S radosťou na ne hľadím a obujem si ich. Chytí ma za ruku a opatrne sa odrazíme zo zeme. Trocha sme sa nahli dopredu a vyrazili sme. Cesta bola celkom dlhá a studená. Po nejakom čase som zbadala obrovský hrad. Neďaleko od hradu bola malá dedinka. Pomali sme pristáli a obuli si normálne tenisky. Pred začiatkom dedinky bol nápis Rockville. S úžasom som pozerala na nápis a kráčali sme po úzkej ceste k podniku U troch metiel. Vnútri boli asi 3 ľudia. Vybrali sme si miesto pri okne.Sadli sme si  a objednali si ďatelinové pivo. S Percym sme sa na seba usmievali. Vyrušila nás barmanka, ktorá nám doniesla pivo. Ďatelinové pivo chutilo božsky. Percy sa ku mne nahol a pošepkal mi do ucha: „Tento deň som si fakt užil.“  


3 komentáre:

  1. Wil will will, ale aj tak si myslím, že by tu na jeho mieste mal byt Jace ! :( :D Jace mal vyhrať celkovo :((( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, Jace vedie. Bola chyba vyhodiť ho :D

      Odstrániť
    2. Možno keby sme mali s Willom toľko kníh ako s Jaceom, bolo by to nerozhodné. :D
      Neviem...ja mám najradšej Willa! :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.