streda 25. júna 2014

Jednou nohou v hrobě (Jeaniene Frost)

Originálny názov - One Foot in the Grave
Séria - Noční lovci
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Fantom print
Rok vydania - 2012
Forma - hardcover
Počet strán - 239

Anotácia
Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustila. Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu – hledaná: mrtvá či nemrtvá – znamená jediné. Její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

Obálka
Veľmi sa mi páči tá motorka a celkovo celé pozadie. Aj font písma krásne ladí. Akurát modelka mi je nesympatická.
***


Prvý diel sa mi naozaj páčil a na túto som sa veľmi tešila. Len som si na ňu hrozne dlho nenašla čas, čo je vážne škoda. A včera som si povedala, že už sa k tomu vážne musím dostať... a toto je výsledok. 

Cat mám moc rada. Je to jedna z mojich najobľúbenejších ženských postáv. Ja proste milujem silné hrdinky. A keď sú ryšavé, tak majú plus na viac.Tu ma však už na začiatku čakal šok, ktorý som mala problém rozdýchať a normálne som stratila chuť do toho. Nebojte sa, nejde o spojler, to by som vám neurobila :) Ide však o to, že Cat si hneď na začiatku prefarbila vlasy. Na hnedo!! Bolo to síce kvôli bezpečnosti, ale no, nezabili by ste ju? To by malo byť zakázané farbiť si ryšavé vlasy! Teraz už len čakám, až sa to zmení. 
Ako som mohla zbudnúť na to, aký je Bones super? Dobre, občas ma vytáčala jeho žiarlivosť na každého, kto sa na Cat čo i len pozrel, ale aj tak som si ho (opäť) fakt obľúbila. Akurát... môžete mi niekto povedať, prečo je na všetkých fanartov Bones tmavovlasý, keď má mať platinovo blond vlasy? Alebo aspoň medené ako mal v tejto časti. Ako blondiaka si ho síce neviem predstaviť tak sexy, ale za to môžu tie fanarty, že v mojich predstavách má proste tmavé vlasy.
Len tak medzi nami, milujem prezývku, ktorú dal Bones Cat. Stále ju volá Kotě alebo Koťátko a mne sa to hrozne páči. 
Veľmi milí boli aj Tate, Juan, Denise a Cooper, všetko veľmi sympatické postavy. 

Zo začiatku príbeh viazol. Bolo to síce dobré, ale nie až tak. Nebol tam Bones a celkovo mi chýbala stará Cat. Po nejakých tých 70 stranách sa to výrazne zlepšilo a celé sa mi to pekne vykompenzovalo. 
Autorkin štýl mi fakt sedí. Píše ľahko a vtipne, stránky hltám očami a nedočkavo prevraciam stránky. Je tam akcia aj romantika. A dokonca mi tá ani nevadí. Ba naopak. Vzťah medzi Cat a Bonesom sa mi fakt páči. Tých pár erotických scén bolo len takou čerešničkou na torte. A čo je najlepšie, nie sme ukrátení ani o scény vraždenia, lámania kostí, rezania a podobných. A je to taká jednodňová záležitosť, ktorú som si veľmi užila. 

Prekliaty druhý diel? Ani náhodou! Bolo to rovnako super, ako jednotka. Nebolo to okopírované z prvého dielu ako sa niekedy stáva, bolo to nové, iné a mne sa to moc páčilo. Čo sa týka mňa, táto séria patrí k najlepším upírskym aké som čítala, ak nie je aj najlepšia. Mám za sebou dva diely a som s nimi veľmi spokojná. Doma ma čaká ešte jeden a potom by som sa rada časom dostala aj k ďalším. K trojke sa chystám cez prázdniny, tak mi držte palce. Ja verím, že si séria svoju kvalitu zachová aj naďalej. 


Kam ďalej? 

6 komentárov:

  1. Pekná recenzia 8) Som rada, že si sa k tomu konečne dostala, ja som ti vravela, že sa ti to bude páčiť! 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som vedela, že sa mi to bude páčiť, len som nemala čas :D A ďakujem ;) Nielen za pochvalu, ale aj požičanie a trpezlivosť :D

      Odstrániť
  2. Na túto sériu pokukujem už dlho a stále som si vravela, že možno v budúcnosti... Teraz si mi ju zase pripomenula a znie to vážne dobre.:) A pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hm, zní to poměrně zajímavě. Možná se ta série dostane na můj seznam toho, co bych si chtěla půjčit z knihovny. Jako by tam toho už tak nebylo dost. A jako bych neměla, co číst... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď mi môžeš ty pridávať knihy na wishlist, môžem aj ja :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.