piatok 27. júna 2014

Hrej tajně (Emma Hart)

Originálny názov - Playing for Keeps
Séria - The Game
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Galatea
Rok vydania - 2014
Forma - hardcover
Počet strán - 198

Anotácia
Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.
Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…
Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil… Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…

Obálka
Rámik je super. Aj fonty a kompozícia písma. Ale tá baba mi je fakt nesympatická a Megan ani náhodou nepripomína... Keby je tam len ten chalan, v tej polohe, v akej je, tak by to bolo fajn.

***

Prvá kniha z tejto série Hrej hráčem sa mi celkom páčilo. Taká milá oddychovka. Nebola som si však istá, či si chcem prečítať aj toto. Podobné knihy bývajú (nielen v jednej sérií) ako cez kopirák a myslela som si, že už mi nemajú absolútne nič ponúknuť. Nakoniec som si povedala, že tomu šancu dám, že veď prečo nie. Nemala som však absolútne nijaké očakávania.

Väčšina báb v podobných knihách sú proste naivné, ufňukané a blbé. Megan bola inteligentná, vážila si samu seba a čo je najpodstatnejšie, bola to knihomolka.
Aston nie je môj obvyklý typ, ale tu som si ho veľmi rýchlo obľúbila. Som sa až sama sebe čudovala, ale naozaj mi prirástol k srdcu, také zlatíčko je. A bolo mi ho fakt ľúto. To, čo zažil, si proste nezaslúžil. 
No a Kay... Tú som si obľúbila už v jednotke. Tu mala ale minimálne priestoru, čo je škoda. Podľa mňa by si práve ona zaslúžila vlastnú knihu. Nie všetci ostatní. 

Neexistují taková místa jako ta, která najdete na stránkach kníh. 

Pýcha a predsudok. Úžasné dielo, ktoré všetci poznáme. Jedno z mojich najobľúbenejších. Totálne perfektná a geniálna knižka. V tejto knihe spomínaná... no, dosť. Hlavne pán Darcy v krásnych prirovnaniach. To sa mi hrozne páčilo, tešilo ma to a nech je to akékoľvek klišé... Ktorý chlap dokáže citovať pána Darcyho? Tým si ma táto kniha získala asi najviac. Ale zas, ja nie som synonymom normálnosti, no.

Spočiatku sa mi ťažšie orientovalo. Proste keď v jednotke boli Maddie a Braden hlavní a Aston a Megan vedľajší, tak sa mi horšie zvykalo. Ale bolo to rozhodne lepšie, než prvý diel. Malo to hlbší príbeh. Nijaké hlúpe stávky. Proste to vznikalo lepšie. 
Dobre, kniha bola dosť predvídateľná, ale to je detail. To už po prečítaní anotácie (ktorá je dosť klišoidná) viete, ako sa kniha skončí. Ale aby som jej nekrivdila, platí to o takmer všetkých týchto knihách. Ale osoby a okolnosti už také predvídateľné neboli.

Je dobré si pamatovat. Je dobré si připomenout, kde jsi byl, abys mohl vidět, jaký kus cesty si v životě ušel. 

Pokiaľ vás lákajú New adultky, tak touto sériou rozhodne nešliapnete vedľa. Vo mne síce nie je nijaká romantická dušička (a ak áno, tak sa len krčí v nejakom tmavom kúte), ale číta sa to veľmi dobre. Je to taká príjemná jednodňová záležitosť a krásna emočná jazda. Možnože ten kúsok dušičky na chvíľku predsa len vyliezol zo svojho úkrytu. 

V tejto recenzii som dosť porovnávala a tak, to si uvedomujem. A nie som nijaký expert na New adult žáner. Vlastne som ich zas až toľko neprečítala. Ale aj tak je to jedna z najlepších kníh v NA, s akými som mala tú česť (alebo v niektorých prípadoch smolu). A jedno z najväčších prekvapení za poslednú dobu. Lebo som absolútne nič nečakala a už vôbec nie to, že sa mi to bude tak páčiť. A ono sa páčilo. Len som si hodnotením nebola dlho istá. Fakt sa mi to páčilo, ale v porovnaní s inými knihami s rovnakým hodnotením... Ale chcela som dať 4,5 TARDIS. Vážne. Len koniec sa mi pokazil, proste to rybárčenie a jazdenie na koni... To ma proste nebavilo. Takže to dopadlo tak, ako to dopadlo. V celku som však spokojná. A určite si nenechám újsť ďalší diel.




Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Galatea.
Vy ju nájdete napríklad TU.

3 komentáre:

  1. Mě se na obálce hodně líbí ta dominující červená. Jen málo knih je takových podle mě, takže to na první pohled upoutá a zaujme. Ke knize. Bohužel jsem ji ještě nečetla, i když bych chtěla. Ale hodně recenzní je hodně negativních a tak nevím, jestli se do toho mám pouštět. Jsi jedna z mála, která má relativně pozitivní recenzi, což je super. Aspoň nebudu knihu úplně podceňovat, až ji budu číst. Máš moc pěknou recenzi. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemusím písať len negatívne recenzie :D Mne sa proste páčila. A ďakujem ;)

      Odstrániť
  2. Dúfam, že sa čoskoro dostanem k prvému dielu :) Na sériu som zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.