piatok 25. apríla 2014

Top týždňa - Knihy, ktoré nikdy nemali uzrieť svetlo sveta


Meme od Luu.


Lov akurát čítam a proste sa mi tá kniha nepáči. To sú tí najtrápnejší a najhlúpejší upíry s akými som sa kedy stretla. Proste keby viem, tak sa do nej nepúšťam, lebo ma príšerne štve. A že je to "upírske Hunger games"? Ani náhodou! A takto mi ničiť Huger games... 



Jednotka sa mi páčila. Vážne. Nebolo to niečo úžasné, ale aj tak veľmi pekná oddychovka. Dvojka mi prišla ako nepodarená kópia jednotky.


Tak toto asi vyhráva rebríček najhlúpejších kníh. Toto bolo proste niečo príšerné a dobré zrejme jedine tak na kúrenie...


Nechápte ma zle, mne sa kniha vlastne páčila. Rozhodne najviac z týchto všetkých v článku. Avšak bola najslabšia zo série a proste autorka mala nechať sériu ukončenú tretím dielom. 


Veľa ľuďom sa kniha páčila. Mne nie. Proste sa mi nepáčil poriadne ani nápad, ani spracovanie. Len anotácia znela dobre. Ja sa už do dvojky rozhodne nepustím...


Tí, ktorí ma sledujete už dlhšie viete, že ja mám Upírske denníky rada. Mne sa knihy páčili, keď som sa naučila ich vnímať ako niečo úplne iné ako seriál. A tuším som prvé diely čítala ešte pred tým, než som videla seriál. Ale úplne bohato stačilo desať dielov, tie ďalšie nemali byť nikdy napísané. Teda tie už ani autorka nepíše, vydáva to niekto pod jej menom a je to poznať. Proste som prečítala ešte jedenástku a dvanástku a pre zachovanie akého takého duševného zdravia som sa do ďalších nepúšťala. 


Prečítala som všetky štyri knihy z tejto edície a táto bola jednoznačne najhoršia. To bolo niečo tak hlúpe a zbytočné...! 


Keby táto séria nebola napísaná, nikomu to neublíži. Ale keď už, tak stačila dvojka. Tá sa mi páčila. Tieto boli zbytočné a o ničom. Trojku som už ani nedočítala.


Pri tejto knihe som mala veľké očakávania, vypadala zaujímavo, ale keď som sa do nej pustila, tak som zistila, že je to tak neskutočne povrchné, že ma to znechutilo.


Táto séria ani náhodou nepatrí k tým najlepším. Ja som prečítala celú sériu a aj sa mi celkom páčila, ale táto trojka bola zbytočná. Zaujímavých a podstatných bolo možno tak 150 strán a tie sa dali vopchať aj k predchádzajúcim knihám... 


Určite sa ich nájde aj viac, ale mňa napadli tieto.
A aké knihy nemali podľa vás nikdy uzrieť svetlo sveta? 

22 komentárov:

  1. S tou Serafínou súhlasím aj ja (o ostatných knihách som už veľa počula, ale nečítala som ich). Knihu som darovala bratovi, ale keď vyjde dvojka a kúpi si ju, chcem si ju prečítať. :D Proste ja keď niečo začnem čítať, musím vedieť, ako sa to skončí. :D Aj keď to nie je vždy najlepšie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to zas nerobím. Keď ma niečo nebaví, tak sa tým nebudem týrať aj ďalej :D

      Odstrániť
  2. Tak ze seznamu jsem četla jen Oškliví (i další dvě pokračování+ Kompars) a líbilo se mi to dost :) A Město padlých andělů mě taky nijak zásadně neurazilo (ne, že by mě Clary šíleně nevytáčela tím jak je pitomá, ale jako celek se mi to líbilo :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja nevravím, že je to Mesto úplne zlé. Vlastne to bolo celkom fajn. Len ako vravím, stačilo to ukončiť Mestom skla.
      A Škaredých som nebola schopná ani dočítať, čo sa mi to tak nepáčilo :D

      Odstrániť
    2. Sto lidí, sto chutí :)
      Pro mě tenhle seznam bude asi dost těžké sestavit, protože když se mi něco vyloženě nezamlouvá, tak to nečtu a nebo nedočtu a zase nerada kritizuji něco, co jsem nečetla. No uvidíme, čeká mě to až za pár týdnů :D

      Odstrániť
    3. Za celkom dosť. Asi nejakých 30? Netuším :D

      Odstrániť
  3. Nečetla jsem z těch knížek ani jedinou. A dost patrně o nic nepřicházím, co? =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani náhodou :D Možno tak pri Nástrojoch smrteľníkov, to je vážne dobrá séria, len mala ostať ukončená tou trojkou :D

      Odstrániť
  4. S Upírskými denníky úplne súhlasíím :) Čítala som pár kníh, no absolútne ma prestali baviť..
    Ja by som asi považovala za zbytočnú sériu Pravú krv. Prvý diel bol veľmi zaujímavý, ale po treťom som úplne stratila záujem o túto sériu. Stále o tom istom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z Pravej krvi som čítala prvé dva diely, ktoré u nás vyšli a hoci sa mi celkom páčili, nechýbaju mi :)

      Odstrániť
  5. Súhlasím s Pádom, ten bol príšerný. S denníkmi som sekla už po 5 diely a aj to bol pre mňa výkon. So Serafínou nesúhlasím, mne sa kniha veľmi páčila a na dvojku sa strašne teším. Škaredí a Krásni neboli určite to najlepšie čo som kedy čítala, ale určite nie ani to najhoršie. Hej, bolo to povrchné, ale o to v tom svete išlo. Plánujem prečítať aj ostatné dva diely nech viem ako sa to skončí. A nakoniec 50 Shades. Ani jeden z dielov nie je umelecké dielo, ale ako nenáročné a oddychové čítanie to bolo fajn. Ja som sa pri tom dobre zabavila a reálnosť príbehu som vôbec neriešila, ale áno, súhlasím, že trojka bola najslabšia, ale až tak by som to neodsudzovala. Ja skôr dúfam, že už autorka nebude písať ďalšie diely ako sa vyhráža ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Serafína sa páčila väčšine ľuďom :D
      A mne to pri tých Škaredých neskutočne vadilo :D
      Súhlasím, viac Fifty shades netreba. Už posledný bol zbytočný, ale čítal sa dobre :D

      Odstrániť
  6. Ľadové oči naozaj nebol žiadnym skvostom, Lov som úspešne obišla, lebo som tušila, že to nebude nič pre mňa, s Nástrojmi smrteľníkov som skončila tretím dielom - ani prvé tri časti neboli žiadnymi veľdielami, takže ďalšie tri diely mi k šťastiu nechýbajú, Päťdesiat odtieňov slobody bolo jednoznačne najslabším dielom série, ale zase ako oddychovka poslúžila, Škaredí ma v podstate sklamali, ale druhý diel bol podľa mňa lepší - neviem však, či chcem čítať aj pokračovania, no a Serafína sa mi naozaj páčila, ale to vieš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To, že si Lov obišla bol perfektný nápad. Škoda, že mňa nakoniec presvedčilo to, že je to vraj ako upírske Hunger games. Ani náhodou.
      Ja mám Nástroje smrteľníkov rada, ale zas autorka nemusela toľko preháňať a predlžovať.
      A ja som nedočítala ani tých Škaredých, nieto ešte Krásnych :D

      Odstrániť
  7. Ja by som rozhodne zakázala vydať celú sériu Škola noci, aj keď ja som strácala čas iba s prvými tromi dielmi. A potom ešte Súženie (Padlí anjeli #2), lebo to je taaaaaaaak veľmi zbytočný diel. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám Školu noci rada :D Teda chcem si ešte prečítať desinu, ale inak som čítala všetky a páčili sa mi. A Súženie je asi najslabšie, no :)

      Odstrániť
  8. Pri TMI si tiež niekedy vravím, že by stačili prvé tri diely.:D
    A ešte pre mňa nemuseli uzrieť svetlo sveta ďalšie diely Zavrhnutého!:P:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak s nimi vlastne tiež súhlasím. Viem, že sa mi jednotka páčila, ale potom to bolo čím ďalej, tým horšie :D

      Odstrániť
  9. Nad Lovom som sa zamýšľala dosť dlho, ale nakoniec som si povedala, že na upírov fakt nemám chuť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kromě Města p. a. (a půlky 1. dílu Fifty Shades) jsem nic z těchhle knížek nečetla, ale o všech mám tak nějak povědomí a musím říct, že mě to ani nepřekvapuje :D většinou jsou to takové ty typy, u nichž se to dá čekat.. Třeba Lov - musím se přiznat, že proti knížkám o upírech mám příšerné předsudky, takže bych to nečetla už kvůli tomu :D
    Knížka, která by podle mě klidně mohla zůstat nenapsaná, je Delirium. Ale většině se líbilo a já nechápu, co na něm všichni vidí. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám knižky o upíroch rada... alebo aspoň niektoré :)
      A Delírium by som si chcela prečítať :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.