pondelok 14. apríla 2014

Teorie velkého třesku od A do Z (Amy Rickman)

Originálny názov - The Big Bang Theory A-Z
Vydavateľstvo - XYZ
Rok vydania - 2012
Väzba - viazaná
Počet strán - 256 + 16 strán príloha

Anotácia
V knížce Teorie velkého třesku autorky Amy Rickman najdete vše, co jste kdy chtěli vědět o jednom z nejúspěšnějších televizních seriálů všech dob. Dozvíte se, jaké okolnosti doprovázely vznik tohoto sitcomu, o soukromém životě hlavních představitelů, nahlédnete do zákulisí a odhalíte řadu zajímavostí, které by měl každý fanda seriálu znát: kdo tvůrcům pomáhá s psaním scénářů, jak se zrodila znělka k seriálu, jak spolu herci vycházejí na place nebo jaké hostující hvězdy se v seriálu objevily.

Obálka
Dá sa jej niečo vytknúť? Je tam Sheldon! :3
***

The Big Bang Theory je bezpochyby ten najlepší sitcom, na aký som kedy narazila. Mám ho riadne napozerný, videla som všetky časti niekoľkokrát (okrem siedmej série, tu len raz... zatiaľ). Vždy sa úžasne nasmejem a zdvihne mi náladu. I keď je pravda, že za to všetko môže prevažne Shely Sheldon.

Keď som túto knihu objavila na stránkach Albatrosu, tak som si povedala, že ju proste musím mať. Čakala som rôzne pikošky, zaujímavosti, historky z natáčania a podobne.

Od A do Z môže znamenať dve veci. Jeden prípad je, keď je v knihe obsiahnuté proste všetko a druhý, keď sú heslá doslovne zoradené podľa abecedy. Toto bol ten druhý príklad. A že tie heslá boli niekedy riadne nezmyselné. Ostalo mi v pamäti heslo Čistá duša, v ktorom boli informácie o filme, ktorý vlastne s Teóriou nemá spoločné absolútne nič, pokiaľ nepočítame to, že sa Penny kedysi v prvej sérii Leonarda spýtala, či je ako ten z filmu Čistá duša...

Taktiež mi vadilo, že filmy a seriály, ktoré tu boli spomínané tak trochu pomimo boli iba v češtine. Oveľa lepšie by bolo, keby aspoň v zátvorke za tým bol originál názov. Ušetrilo by mi to prácu, nakoľko som strávila kopu času na Google a Imdb.
Bolo tu strašne veľa protirečení. A vysvetlivky ako pre blbcov. Často sa tam mnohé veci opakujú.
A bolo to neaktuálne, čo síce nebola chyba knihy, ale najviac sa to prejavilo pri tejto vete: Možná se v pořadu jednoho dne objeví i nesporně nejslávnejší světový vědec Stephen Hawking.


Užívala som si všetky články o Sheldonovi alebo proste Jimovi Parsonosovi, ktorého zbožňujem. Bez neho by to skrátka nebolo ono. Ale zistila som, že herci sú aj v súkromí skvelí a sú mi ešte sympatickejší.


Pokiaľ však máte tento seriál radi, prečítajte si to. Možno sa dozviete niečo nové o hercoch či postavách, ktoré hrajú a všeobecne veci okolo seriálu. Ako vznikol nápad, ako zvučka, kto za ním stojí (pochopíte, akí sú vlastne tvorcovia géniovia), aké veci sa v seriály nachádzajú a vy si ich ani nevšimnete, kto vymýšľa všetky tie fyzikálne veci a nakoľko sú presné... Nečakajte však tie vtipné hlášky ktorými je seriál nabitý, poprípade tie zábavné historky. Nájdete tam však rôzne články, respktíve úryvky článkov, ktoré o BBT napísali a mnohé iné.

A číta sa to fakt rýchlo, prečítala som to za pár hodín. Samotná kniha proste nebola napísaná dobre. Skrátka boli zle spracované informácie.



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete kúpiť TU.

7 komentárov:

  1. Zbožňujem ten seriál :D Inak Leonard vyzerá v skutočnosti oveľa oveľa lepšie ako v seriáli a už tam vyzerá veľmi dobre, takže často sa pristihnem, ako si ho pozerám na googli.... mám naňho slabosť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám slabosť na Sheldona :D Ale hej, Leonard vypadá lepšie... Aj Howard :D

      Odstrániť
  2. Ja som pri tej predposlednej sa smiala úplne neskutočne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Seriál mám moc ráda, i když zprvu se mi nelíbil, ale pak jsem si ho hrozně oblíbila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Teória veľkého tresku je TOP! :3 :)
    Ale odkedy to na Daj.to zrušili, som to nevidela :'( Nevieš náhodou kde sa to dá online pozrieť? Najlepšie po slovensky alebo keď nie, tak radšej anglicky s titulkami, pretože na českých dabing si zvyknúť nemôžem! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne sa to v češtine tiež nepáči :D
    Sledujem to na teevee.sk alebo sledujuserialy.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.