utorok 8. apríla 2014

Žiadostivosť (J.R.Ward)

Originálny názov - Crave
Séria - Pád anjelov
Diel - druhý
Vydavateľstvo - IKAR
Rok vydania - 2014
Väzba - pevná
Počet strán - 456

Anotácia
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Isaac Rothe je zbeh zo špeciálnej armádnej jednotky. Za sebou má temnú minulosť a čaká ho ešte pochmúrnejšia budúcnosť. Stáva sa terčom pre vraha – po nedovolenom odchode od tajných jednotiek mu hrozí istá smrť. Napokon sa Isaac zúčastní na nezákonných zápasoch v ringu a skončí preto za mrežami. Jeho osud je teraz v rukách príťažlivej verejnej obhajkyne Grier Childovej. Jej pôvab prebudí v Isaacovi city, na ktoré nie je ani správny čas, ani vhodné miesto. Isaaca vyhľadá jeho kamarát Jim Heron, aby ho varoval pred nebezpečným nepriateľom. Isaak sa chtiac-nechtiac zapletie do desivého zápasu s démonom, ktorý je Jimovi v pätách. Musí rozhodnúť, či jeho duša vojaka uverí, že pravá láska môže byť tou rozhodujúcou zbraňou proti temnej sile.

Obálka
Pamätám si na svoju reakciu, keď som prvý krát zbadala obálku. Pár minút som na ňu čumela s otvorenými ústami. Je skrátka skvelá O:D
***

Keď som pred pár mesiacmi dočítala jednotku, ktorá sa mi síce páčila, ale nepáčila sa mi natoľko, že by som od nadšenia skákala po plafón, tak som sa na túto knihu síce tešila, ale nebolo to niečo, čoho by som sa nevedela dočkať (veľká chyba! Alebo možno nie? Aspoň som na ňu tak dlho nečakala). Skôr to bolo také raz si to prečítam, ale ak nie, tak sa mi svet nezrúti.

Isaac prešiel v knihe vývinom, čo je síce fajn, ale na začiatku sa mi páčil, kým postupne mi začal liezť na nervy. Z tvrdého chlapa a zabijaka (síce so svedomím, ale predsa) sa stal nesebecký, obetavý, zamilovaný chlapík... Proste typ navonok drsného chlapa, ktorý vnútri vzdychá nad šteniatkami :D Takže nič moc.
Jim je taká zvláštna, komplikovaná postava. Ani neviem, ako sa dá opísať, ale rozhodne je to zaujímavá postava, ktorú mám rada.
Grier bola na jednej strane priveľmi dobrá, čestná, súcitná, vždy chcela konať správne... Lenže na druhej strane bola odvážna a vzdorovitá a robila to, čo ona považovala za vhodné a neriadila sa tým, čo chceli iní, rozhodovala sama za seba. Pre mňa taká neutrálna postava, ani si ma nezískala, ale ani mi nijako neprekážala.
Avšak... ja mám väčšinou radšej negatívne postavy a preto som mala rada aj Devinu, ale hlavne som si obľúbila Matthiasa. Taký sociopat, o ktorých si ľudia myslia, že vraždia bez rozmyslu, ale pritom to majú geniálne premyslené :D


Je úplne neodškriepiteľné, že Wardová rozhodne vie písať. Kto s tým nesúhlasí, tak asi nijakú jej knihu nečítal. Jasné, nič nesadne každému a niektoré pasáže sa čítali tak pomalšie. Je však vidieť, že má už veľa skúseností a vie narábať s jazykom (Ako aj jej postavy. Ale tie máličko inak). Nič neprikrášľuje, všetko píše tak, ako to je. Okrem toho to má všetko pekne premyslené, s postavami sa hrá a vytvára zmysluplný dej. Chytilo ma to veľmi rýchlo a držalo ma to celú dobu. Čítanie som si poriadne užila, kniha bola skvelá. Napriek tomu mala niekoľko chybičiek krásy, ktoré ale nijako extra nerušili. Akurát mi prekážalo, že Grier a Isaac sa do seba zamilovali okamžite, za cca tri dni sa už od seba nemohli ani hnúť... (spomínala som už, že neverím na lásku na prvý pohľad? Musia ju všade pchať?) Určite však túto sériu odporúčam :)

Veľmi sa teším na ďalšie diely, ktoré výjdu v júli (Závisť) a v novembri (Hnev). Nepochybujem, že budú tiež fantastické.
P.S. Zase to má úžasný papier, ktorý som mohla popri čítaní hladkať O:)



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Vy si ju môžete objednať TU.

Kam ďalej?

5 komentárov:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.