nedeľa 13. októbra 2013

Keď knihy prekročia hranicu únosnosti (a nič s tým nerobím)

Možno si spomeniete, že článok takéhoto typu som už písala... raz. A ak si nespomeniete, tak sa môžete presvedčiť TU. Bolo to pred polrokom a ja som tak naivne dúfala, že sa počet neprečítaných kníh bude trochu znižovať. Miesto toho ma čakalo rapídne zvýšenie. Ale to je pre mňa typické. Niečo si zaumienim a som neschopná to dodržať. A tak dá sa mi čudovať, keď je toľko úžasných kníh, ktoré proste musím mať? A tak sa stalo, že som sa z osemnástich kníh vyhupla na štyridsaťpäť. Áno, tiež si myslím, že už by pomaly aj stačilo. Ale to som si vravela aj pred tým polrokom a... no, veď vidíte sami.
A aká je vlastne pointa tohoto článku? Vlastne sama neviem. Asi som sa vám len chcela posťažovať, aký mám ťažký život a neviem čo čítať skôr. Pretože na oboch fotkách máte momentálne neprečítané knihy. A ja maximálne môžem urobiť to, že nebudem kupovať/vymieňať ďalšie. Držte mi palce, pretože už nejaký čas sa o to naozaj snažím a ak, tak si zaobstarám knihy, ktoré naozaj nutne potrebujem.
Recenzné výtlačky
Ďalšia vec sú recenzáky (nie, ja som ešte neskončila). Momentálne je to asi to jediné, čo zvládam (stíham) čítať. Momentálne mám doma tri. To nie je také zlé, však? Aspoň to tak nevypadá. Ale! (Neznášam to slovo :D) Čoskoro mi z Fragmentu prídu Búrka a Bohovia Olympu, z Albatrosu Den co den, Svůdne zlo (a možno aj Tahle píseň ti změní život). Od Mirky Varáčkovej Tri kroky do pekla a od Egmontu Mesačné kroniky. Stále je to málo? No jasné, som nemožná. A plne si to uvedomujem. Ale tak vezmite si, že ja potrebujem dohnať od vydavateľstiev knihy ktoré chcem :D Fragment som už dohnala, od nich si beriem už len novinky, ale tie ostatné... :D
Požičané knihy
Stále nekončím, stále som nevyčerpala všetky knihy, ktoré ma čakajú. Táto kategória je celkom pekná, pretože nezaberá poličku mne. Knihy mám len požičané. Ale ani tu nemám šajnu, kedy sa k nim dostanem. Tiež mám sľúbenú od spolužiačky knihu Tovar, ale to by malo byť prečítané rýchlo.
A teraz konečne posledná kategória. Momentálne moja najobľúbenejšia. A to sú knihy, ktoré by som dala kľudne preč aj neprečítané :D Celú ponuku kníh, ktoré dávam preč nájdete na bazoši (ešte sa mi to nechcelo strkať na blog a okrem toho chcem hlavne predávať, nie vymieňať. Zo zjavných dôvodov :D)
Takže predpokladám, že teraz už chápete, čo som myslela tým, že mám ťažký život. A to nespomínam to, že som včera dopozerala druhú sériu Sherlocka a nutne potrebujem tretiu. Alebo to, že som prišla na počítač a mala som zmazané všetko z plochy a z internetu. Ešteže je to uložené na disku, inak by ma vážne porazilo. Alebo by som v hysterickom záchvate hodila notebook o zem.
No a to je koniec tohoto článku v podstate bez pointy. Ale koho to trápi? Každopádne dúfam, že som vás neunudila :D

16 komentárov:

  1. take mam strasnou spoustu neprectenych knih :D asi 35:D ale nastesti muj seznam co si chci koupit se dost zmensil takze toho tolik uz pribyvat nebude :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš super :D Mne stále všetko iba pribúda :D

      Odstrániť
  2. pekné kôpky :D ale neboj ty to doženeš :P aspoň do Vianoc sa posnaž, predpokladám, že potom ti ešte ďalšia kôpka pribudne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :-D No nemáš si absolutně na co stěžovat.. osobně bych měla radši padesát nepřečtených, než ani jednu. A pak musím číst dokola ty přečtené, dokud se nedokopu k tomu nějakou novou koupit.O:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A mňa štve, že šnečím tempom zliepam názory na tých 13 kníh. :D No dobre teraz už 15...
    Porazilo by ma keby som mala prekročiť tú magickú 20
    A 40? Bože, ty šialenec. Ale beriem to tak, že si robíš zásoby. Vždy budeš mať čo čítať. :) A máš Serafínu...jáááááj! Krása!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ale no :) keď teraz sú všade na knihy samé akcie a nekúp novú knihu za 0.99centov!! To by bol hriech! Ja som tiež zhromaždovateľ :) už to bude rok čo som si za odmenu za skúškové chcela prečítať 50 shades a stále som sa k tomu nedostala :) namiesto toho mi pribudlo asi 30 kníh O:-) a teraz na intráku to pokračuje, po mňa asi v júni bude musieť prísť kamion :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Heh, a já panikařím, když se mi jich tu bez přečtení válí asi deset. Hups... =D No, přeju ti hodně štěstí, to každopádně. A ať se už ta kupa vážně jen zmenšuje... =) =D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chúďatko malinké, ona nevie, čo má skôr čítať 8D čo by dali iný za tú tvoju kôpku 8D
    Ja mám doma momentálne 20 neprečítaných kníh a to som e-booky ani nerátala 8D Akurát sa snažím dohnať recenzáky, už len jedno mi tu ostalo, čo už mám teraz rozčítané, takže sa teším, že potom môžem ísť na požičané knihy od vás a konečne na svoje. Lenže medzitým mi zase dôjdu nejaké recenzáky, lebo nemôžem si nechať ujsť Serafínu, Búrku a 2. diel Garet Jamesovej alebo Ukradnutých snov! Proste vkuse tu mám wishlist a pritom by som mala písať seminárky 8D čo už s nami 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ach ten život, tak těžký :D Podobný problém jsem měla asi před dvěmi lety a taky jsem teda byla pořádně zdeptaná :D Teď se to snažím trochu kontrolovat, ale je pravda, že tu mám kolem desíti nepřečtených knih. To je ale asi nic v porovnání s 45ti knihami :D Takže hodně štěstí ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. No díki baby :D Ja sa posnažím to čítať, ale obávam sa, že sa k niektorým dostanem tak najskôr na dôchodku :D Ak vôbec :D Lebo ak mi tie knihy budú pribúdať takýmto tempom... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Taká kopa! :D ja už pomaly nemám čo čítať..smutný to život :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z jedného extrému do druhého tuším :D Ja si už ani nepamätám, čo znamená ,,Nemať čo čítať" :D

      Odstrániť
  11. tak už vím, že z těch 9 knih, co na mě doma čekají nemusím vyšilovat :D Pokud mohu doporučit, co číst jako první, rozhodně bych volila Lod mezi hvězdami - úasná série:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, to je rozhodne v popredí, lebo to je recenzák :D

      Odstrániť
  12. Ja ich mám okolo 60 a netrápi ma to :) Však nikdy nevieš, kedy sa prísun nových kníh zastavví, tak aspoň budeš mať čo čítať. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.