utorok 1. októbra 2013

Dom smrti (Ulrike Rylance)

Edícia - Zločin
Originálny názov - Villa Des Schweigens
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - brožovaná
Počet strán - 200

Anotácia
Niektoré dvere je lepšie nechať zatvorené. Stisnutie kľučky vás môže stáť život... Nina si prenajme izbu v obrovskej starej vile, kde spoločne býva partia mladých ľudí. To, čo spočiatku vyzerá ako lákavé dobrodružstvo, sa však čoskoro zmení na nočnú moru. V jej izbe sa objavujú čudné veci a Nina má pocit, že ju stále niekto sleduje. Po veľkej párty nájde na chodbe mŕtvu priateľku svojho spolubývajúceho. Bola to skutočne samovražda? Alebo sa v dome ukrýva smrteľné nebezpečenstvo?

Obálka
Páči sa mi ten odtieň modrej. Dvere absolútne nie. Celkovo sa mi tá obálka veľmi nepáči, ale ten vrch je predsa len pekný.

Postavy

Okej, no Nina sa mi nepáčila úplne od začiatku. Proste to, ako sa správala, ma neskutočne iritovalo. Ja neviem, na jednej strane strašne nedôverčivá a podozrievavá a na druhej to všetko hodí za hlavu, že sa určite nič nedeje a je príliš paranoidná. To je len jeden príklad. Neverila svojim inštinktom, proste nič... Vrah to celkom vystihol - dôverčivosť hraničiaca s idiotizmom. Ja sa ale prikláňam viac k tomu druhému. Bola tak približne na úrovni Kiry z Ľadových očí z tejto edície. 
Boli mi sympatický Julius a Benjamin. Julius bol taký... hm, svojský a Benjamin sa mi začal páčiť hlavne v druhej polke knihy. 
Stefan sa mi nepáčil. Mohol vypadať super a mohli po ňom šalieť všetky baby, lenže on si ich nevážil, bola náladový a ja by som s nim určite nevydržala. Skvelá partia k Nine. Lauren ho milovala, alebo by som skôr povedala, že ním bola strašne zaslepená. Nebolo to zlé dievča, ale kamarátky by sme určite neboli, nerozumeli by sme si. A navyše bola strašne gýčová.

Môj názor
Kniha nebola zlá. Teda nemusela byť. Vďaka Nine som si ale nevedela knihu užiť, lebo ma štvala tak, že si to ani predstaviť neviete. Nebolo to teda to najhoršie čo v tejto edícii vyšlo, ale ani to najlepšie. Po Slzách anjela, ktoré boli fakt dobré, som sa na to tešila, ale asi je dobrá každá druhá kniha. 
Ale prekvapivo... Na začiatku som si myslela, že je úplne jasné, kto je vrah. Lenže ako dej plynul, tak sa objavili hneď traja pravdepodobní a ja som si nevedela vybrať. Potom posledných päťdesiat strán som si bola istá. Ale skutočný vinník? Za celú knihu som danú osobu vôbec nepodozrievala, za čo toho vraha celkom obdivujem. A autorku tiež, patrí jej za to moja poklona. Tá osoba bola naozaj dobrá herečka. Ale páčili sa mi aj tie vsuvky myšlienok vraha. Obzvlášť táto - Musí zmiznúť úplne. Úplne. Ako Lauren. To bol predsa krásny pohľad. A potom úplný koniec. Vypadalo to tak sľubne... A ono sa to tak pokazilo! 
Ale celkovo to dávalo taký dokonalý zmysel až sa divím, že ma takáto alternatíva nenapadla. A vďaka tomuto sa kniha celkom vyvážila a ja som mala z nej celkom pekný zážitok.



Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Vy si ju môžete kúpiť TU.

Kam ďalej?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.