utorok 15. októbra 2013

Rebelové věčnosti (Gerd Ruebenstrunk)

Originálny názov - Rebellen der Ewigkeit
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 361

Anotácia
Co když věčnost zmizí jediným mrknutím oka?
Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?
A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být…

Obálka
Obálka je zaujímavá a pekná... Z väčšej časti. Na obrázku to veľmi nevidieť, ale názov sa rozmazáva do malých bodiek, ktoré to všetko kazia. Ale oko je super.

Postavy

Spočiatku sa zdalo, že tých postáv je tam hrozne moc. Ale nakoniec ich až toľko nebolo a všetky boli všelijako neuveriteľne poprepájaní. 
Willisa som si moc neobľúbila. Bol až priveľmi dobrý, čestný, ochotný a kebyže môže, tak sa rozdá na všetky strany. Ale po istej ehm, udalosti mi ho bolo fakt ľúto.

Valerie bola taká sivá myška. Tichá, skromná, nevyčnieva z davu. A predsa bola veľmi silná a vedela si stáť za svojim. Páčila sa mi.
Karelie bola skvelá. A veľmi sa mi páčila jej práca súkromnej detektívky (ale ja teraz "ujíždim" na Sherlockovi, tak sa niet čomu čudovať).
Ricarda som neznášala. Ako dobre, tak je arogantný, sebecký a tak, to nech je, to mi nevadí. Ale ako môže chcieť niekto ubližovať svojim deťom? To nikdy nepochopím.
Laga som tiež veľmi nemusela, len slepo poslúchal Ricardove rozkazy. Ale mal aj svoje svetlé momenty, to nepopieram.
Amanda mi bola viac-menej ľahostajná. Hoci oproti Ricardovi bola úplne skvelá.

Môj názor
Anotácia znela veľmi sľubne, zaujímavo a lákavo a preto som sa na túto knihu tešila. I keď som si nebola poriadne istá, čo mám očakávať. A to bolo asi dobré.

Nečítalo sa to zle, ale nenadchlo ma to tak veľmi. Nedokázala som sa do toho vžiť, prežívať ten príbeh. Povedzme, že to bolo dobré, ale mohlo to byť aj lepšie. 
Bolo to písané celkom jednoducho a zároveň zložito. Človek sa tu proste musí zamýšľať nad tým, čo číta, inak sa rýchlo stratí. Ja som niekedy musela niektoré strany čítať aj dva-tri krát. Proste knihu neodporúčam na vtedy, keď sa vám nechce vôbec rozmýšľať, keď chcete vypnúť. A bolo tam veľa fyziky. Tej kvantovej predovšetkým. Ja som vo fyzike nikdy nevynikala, vždy som ju neznášala a tak a tu som sa musela poriadne sústrediť, aby som pochopila, o čom vlastne kto točí. Ale viete čo? Bolo to normálne zaujímavé! (Nie, nie som opitá, vážne). Kvantový vesmír, paralelne vesmíry a tak...

Ja mám silný žalúdok a zvládnem fakt všeličo (okrem Faktoru strachu, kde jedli živé húsenice, chrobáky, alebo býčie gule, to bolo fakt priveľa aj na mňa), ale v tejto knihe bola predsa len jedna vec, z ktorej bolo takmer zle aj mne (a to som prežila Upírske denníky 6, kde si ľudia jedli svoje ruky alebo pery... Dobrú chuť :D). Minimálne som si musela dať prestávku a rozdýchať to. A mnou vážne len tak čosi nepohne.
Taktiež sa mi veľmi páči názov knihy a aj jej sedí. Nie ako keď do konca knihy netušíte, čo má vlastne názov čo i len vzdialene spoločné s knihou.
Akcia. Samostatná kapitola. Na začiatku jej bolo primálo, na konci až priveľa. Nemohlo to byť nejako rovnomerne rozložené?
Tiež som sa na začiatku ťažšie orientovala, pretože sa tam rýchlo striedali pohľady a boli tam aj také mimo kapitoly. A vadila mi aj tá romantická zápletka. Bola síce mierna, ale predsa len, musí sa vyskytovať v každej knihe? Ale oceňujem, že kniha nemá pokračovania. Teraz sa už fantasy bez pokračovania hľadá veľmi ťažko.


Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete kúpiť TU.

9 komentárov:

  1. Ááá.. tak na tu nechutnost jsem zvědavá! :oD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už dávnejšie sa na ňu chystám :D tak som zvedavá kedy sa mi dostane do ruky :D ale to s tými upírskymi...ja keď som to čítala (už si ani nepamätám kedy) tak som bola z toho totálne zhrozená :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to vypadá zajímavě. Díky za recenzi. Ta složitost děje a paralelní vesmíry mě zajímají - původně mě celkem odradila obálka (připadá mi divně světlá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Náhodou sa mi obálka až na to písmo páči :) Ale určite sa ňou nedaj odradiť :)

      Odstrániť
  4. Mne sa to písmo naopak neuveriteľne ľúbi. A to oko je halúúúz! Krása na tú obálku pozrieť.
    Z knihy mám pocit, že je nemastná - neslaná. Oceňujem, že nemá pokračovanie ale tiež sa práve dvakrát nechystám ju ísť čítať (isteže nie, teraz toho mám mrťe z knižnice požičaného tak najprv to nejako zdolám a až...) téma sa mi páči a zdá sa, že niektoré osudy postáv by som dosť prežívala. Pred touto knihou však dávam prednosť Serafíne (áno, tá dračia záležitosť bude u mňa doma na Vianoce). :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ha, ja mám Serafínu už doma :D Niežeby som sa chválila :D

      Odstrániť
    2. :D Hej, u tej krásnej obálky som sa pozastavila, keď som ju tu videla. Prosímťa , prečítaj tú knihu, čo najskôr. Som zvedavá, čo ma čaká. A dúfam už teraz, že sa ti bude páčiť. :P :D

      Odstrániť
    3. Serafína je u mňa momentálne druhá. Keď prečítam teraz rozčítanú a Gwind, tak sa vrhnem na ňu :)

      Odstrániť
  5. Já jsem na knihu velmi zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.