streda 9. októbra 2013

Liebster Award TAG


Ja už tento TAG som ponachádzala na viacerých blogoch a dnes som bola nominovaná aj ja - Vendeou. Mňa to prekvapilo, nečakala som to, tak Ven pekne ďakujem a idem si to pekne užiť :D
EDIT (na druhý deň): Bola som nominovaná aj Timi, tak som to vopchala do tohoto článku. A Catty som sľúbila odpovede na jej otázky

Pravidlá:
  • Povedzte o sebe 10 vecí
  • Odpovedzte na 10 otázok blogerky, ktorá vás nominovala.
  • Vymyslite 10 otázok pre tie, ktoré budeš nominovať.
  • Nominuj 5 blogerov, ktorí majú menej než 200 pravidelných čitateľov
  • Informujte blogerov o tom, že ste ich nominovali.

10 vecí o mne
  1. Som typický príklad introverta. 
  2. Zbožňujem syry a čokoládu.
  3. Bez hudby si neviem predstaviť ani deň. Rovnako ako bez kníh.
  4. Čítať som sa naučila úplne sama počas letných prázdnin pred prvou triedou. 
  5. Som namyslená, sebecká, egocentrická a neskonale úžasná. Och jasné. A skromná :D O:)
  6. Chodím na umeleckú školu, ale neviem poriadne kresliť. A som druháčka. 
  7. Som seriálový maniak. Momentálne mám rozpozeraných sedem seriálov a chystám sa na ďalší. Menovite Torchwood :D 
  8. Zbožňujem Avengers! (ale to nie je nijaké tajomstvo, že? :D) 
  9. Moja obľúbená farba je čierna. 
  10. Strašne sa mi páčia červené a prirodzene ryšavé vlasy :)

Otázky a odpovede - Vendea
  1. Čítaš cudzojazyčné knihy? Iba ak za cudzojazyčné budete považovať aj knihy v češtine. Ja som sa pokúšala čítať aj knihu po anglicky (V is for virgin mám rozčítanú), ale akosi to nejde. Možno raz :D
  2. Máš radšej kladných hrdinov alebo padúchov? Padúchov! Ja som vždy najviac milovala záporákov. A keď sa k tomu ich zlému správaniu pridá to, že sú neskutočne zlatí, tak je to vražedná kombinácia :D
  3. Na akú knihu sa v tejto polovici roku tešíš najviac? Tých je viac. Napríklad teraz vychádzajúci Bohovia Olympu. Na tých sa teším už dobrý polrok. Ale predsa len si vyberem štvrtý Džinsový denník Lukášovými očami. Za prvé tie knihy zbožňujem a sú to najlepšie dievčenské romány, aké som kedy čítala a za druhé je Lukáš také zlatíčko, ktoré zbožňujem :)
  4. Keby si mohla zachovať pre ľudstvo len 1  knihu, aká by to bola? Tak jednu knihu, hej? Bude dosť trápne keď miliónty krát spomeniem Harryho Pottera? Každopádne, zachránila by som asi sedmičku :D
  5. V akej polohe najčastejšie čítaš? V akej sa dá :D Ale najradšej hociako poležiačky :D
  6. Chodíš do knižnice? Vlastne hneď do dvoch. Ale požičiavam si už iba knihy, ktoré sú pokračovaním mnou rozčítanej série, ktorú nemám doma. Pretože tých kníh mám oveľa viac, než stíham čítať.
  7. Aké nakladateľstvo máš najradšej? CooBoo. Milujem ich knihy. A to som ich pred rokom vôbec nepoznala :D Lebo som o knihách nemala taký prehľad a u nás v knižnici nemajú asi nijaké knihy od nich. Ale milujem aj kopu ďalších.
  8. Chodíš na knižné zrazy? Ja by som rada. Ale zatiaľ všetky boli v Čechách a to je dosť od ruky :D Mali sme však už s Evelin a Astesiou jedno knihomolské stretko, s Patty som bola v kine na Meste kostí a jeden zraz sa chystá v Blave a tam sa hádam dostanem :)
  9. Čítal/a si Fifty Shades of Grey? Aký názor máš na tento žáner? Čítala som všetky tri diely. Jednotka fajn, dvojka super a trojka patrí k najzbytočnejším knihám, aké som kedy čítala. Je to tiež z tohoto žánru to jediné, čo som čítala. Ale tak zas... prečo nie ? :D
  10. Ako dlho bloguješ? Za necelý mesiac to bude už rok. Ani nechápem, ako to mohlo tak rýchlo ubehnúť. Skrátka... Šiesteho novembra sa bude oslavovať :)
Otázky a odpovede - Timi
  1. Ako dlho bloguješ? Za necelý mesiac to bude už rok. Ani nechápem, ako to mohlo tak rýchlo ubehnúť. Skrátka... Šiesteho novembra sa bude oslavovať :) (áno priznávam, skopírované :D Ale tak no... je to dva riadky vyššie :D)
  2. Ako trváviš svoj voľný čas? Hlavne čítaním, pozeraním seriálov a počúvaním hudby. A spievaním. Ale neviem, či sa mám priznávať aj k tomu :D 
  3. Prečo si sa rozhodla založiť blog? Lebo som vždy milovala knihy a povedzme si úprimne, knihy zdarma od vydavateľstiev boli tiež peknou motiváciou :D
  4. Aká bola tvoja prvá prečítaná kniha? Netuším ako sa volala, alebo kto ju napísal, ale boli to také básničky a prvá bola čosi že Bol raz jeden (múdry?) kráľ, čo veľký palác mal. A taká skutočná kniha bol Harry Potter a Kameň mudrcov.
  5. Aká je tvoja obľúbená autorka? Prečo? Rowlingová. Pretože jej ďakujem za veľa. Harryho príbeh je súčasťou mňa, môjho detstva. A preto pre mňa veľa znamená.
  6. Chcela by si vydať vlastnú knihu? Ak áno, akú? Raz by som rada. Čo to bude netuším, nejaké fantasy hádam, ale tak skoro to určite nebude. 
  7. Čo máš najradšej, reálnu alebo elektronickú knihu? Rozhodne reálnu. Je skvelý pocit tešiť sa z nových kníh, obdivovať poličku a držať knihu v rukách. 
  8. Akú knihu si chceš už dlho prečítať, ale nevieš si ju zohnať? Lhář! Je to vlastne celá séria, nutne ju potrebujem, ale akosi z nejakého dôvodu mi ešte poličku nezaberá. Čo je fakt škoda. 
  9. Ktorú postavu absolútne nemôžeš, najradšej by si ju/ho zabila? Momentálne čítam posledný diel Zavrhnutého - Finále. A neskutočne ma vytáča Nora Greyová. Takže tú by som zabila bez výčitiek svedomia (Becca nesklam ma!)
  10. Ktorú postavu máš najradšej a rada by si sa s ňou/s ním stretla? Tak tých je viac. Jace Wayland, Damon Salvatore, Loki Staadt,.. Títo traja momentálne u mňa asi vedú. Úplne ich zbožňujem, takže by to bolo také, hmm... štvorrande :D

Otázky a odpovede - Catty (nebola som priamo nominovaná, ale Cat bola zvedavá na moje odpovede) 
  1. Čo považuješ (zatiaľ) za svoj najväčší úspech v živote? Myslím, že svoj blog. Vrámci neho si myslím, že som veľa dokázala a som na seba pyšná. Veľa iných vecí by sa nenašlo zatiaľ. 
  2. Čo študuješ, prípadne čo si študovala alebo čo chceš študovať? Momentálne študujem na strednej umeleckej škole odbor Reklamná tvorba. Nie je to zlé, ale neviem, či sa tomu chcem venovať aj v budúcnosti. Ja by som chcela čosi s knihami :)
  3. Obľúbená rozprávka alebo animovaný film? Žiadne Vianoce sa u mňa nezaobíjdu bez Tri oriešky pre Popolušku. Tiež mám rada rozprávky ako Carcoolka (tú som videla veľa krát, ale ešte som nevidela dvojku), Hotel Transylvánia alebo Ako si vycvičiť draka (to som kedysi aj čítala) 
  4. Veríš na také veci ako mágia, predpovedanie budúcnosti, aury a pod.? Áno, určite. Len mňa to žiaľ akosi obišlo. 
  5. Ktorú krajinu by si chcela navštíviť? Zbožňujem Anglicko a Londýn. Takže u mňa je to jasné :)
  6. Podporuje ťa tvoje blízke okolie v čítaní, obdivujú ťa za to alebo ťa skôr považujú za čudáka/čudáčku? Moji rodičia ma v tom podporujú, hoci to vraj občas preháňam, brat ma nechápe, lebo on nečíta a spolužiaci si o mne myslia, že som čudáčka. Nikdy to priamo nepovedali, ale tak viem :D A mne to nevadí. Som na seba pyšná :)
  7. Máš nejaké domáce zvieratko? Nie a nikdy som nemala. Keď som bola mladšia, tak som vždy nejaké chcela, ale rodičia nám to nikdy neschválili, vraj sa nám o to nebude chcieť starať. Teraz musím povedať, že mali pravdu :D 
  8. Ak by si sa mohla vrátiť v čase, do akého obdobia by si sa išla pozrieť (môže ísť o nejaké storočie, ale aj o nejakú konkrétnu udalosť, na ktorú si zvedavá)? Asi do renesancie alebo do 19. storočia. Tie sa mi vždy páčili a myslím, že by som sa tam skôr hodila. A tiež som mala vždy rada Kráľovnú Alžbetu I.
  9. Robíš si v kníhách poznámky (perom, ceruzkou, zvýrazňovačom), podčiarkuješ si časti, ktoré ťa zaujali či si ich vypisuješ? Ja do knihy nepíšem (pokiaľ sa nejedná o učebnicu, tá mi je ukradnutá). Poznámky k recenziám si vždy píšem do mobilu a potom z toho vznikne nejaký výsledok. 
  10. Vlastnosť, ktorú si na sebe najviac ceníš. Hmm... tak to musím porozmýšľať ;) Ale tak ja som so sebou spokojná v celku, tak vybrať jednu? Asi to, že som svojská a nezaujíma ma, čo si o mne ľudia myslia. Neplávam s davom, idem si svojou cestou. Som samostatná a nespoločenská. 

 10. otázok pre nominovaných
  1. Aká je tvoja obľúbená kniha? Fakt že srdcovka?
  2. Obľúbený film?
  3. Pamätáš si na svoju prvú knihu?
  4. Kedy a ako si sa naučila čítať?
  5. Píšeš niečo vlastné? Ak áno, o čom?
  6. Prečo si si založila blog?
  7. Obľúbená farba?
  8. Popíš sa piatimi slovami
  9. Aké seriály pozerávaš?
  10. Aké máš ešte koníčky okrem kníh/písania?
Moji nominovaní

10 komentárov:

  1. Niektorých veciach sme podobné :) Na veľa otázok by som asi dala podobnú odpoveď :)
    Mimochom aj ja som ťa nominovala :D Ale tak potom to už nemusíš robiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gratulujem k výročiu, ktoré sa blíži :) Nech ti to vydrží čo najdlhšie :)

    a ďakujem za nomináciu, veľmi si ma potešila. Urobila som aj ja článok a bola by som rada, keby si na tie otázky tiež odpovedala aspoň do komentárov, lebo som na tvoje odpovede zvedavá. Ďakujem ti veľmi pekne :)

    http://books-parts-of-my-life.blogspot.sk/2013/10/tag-liebster-award.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odpoviem aj na tie tvoje :)

      Odstrániť
    2. Že spievaš? To by som v živote nepovedala. Ja mám hlas pri spievaní ako pokazená píla, takže závidím každému, kto má k spevu pozitívnejší vzťah :) Aaa máme niečo spoločné! Animák Ako si vycvičiť draka...tiež patrí k mojím úplne najobľúbenejším (a mám rada aj Hotel Transylvánia). :)

      A ďakujem za odpovede :)

      Odstrániť
    3. Spievať spievam ale netvrdím, že mi to ktovieako ide :D Ale je to jedno, milujem to :D

      Odstrániť
  3. Jaj ty Avengers a Loki, raz sa z teba už zbláznime 8D ale je to milé, ja som bola takto závislá na hudobnej skupine Blue 8P doteraz zbožňujem tých chlapcov, ach 8P
    Ďakujem za nomináciu, niekedy urobím článok 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tých nepoznám :D
      Nemáš začo, teším sa :)

      Odstrániť
    2. http://readandwatchlikeme.blogspot.cz/2013/10/8-nominacii-tag.html

      Odstrániť
  4. Síce článok už máš, ale budem rada ak odpovieš aj na moje otázky :) Teda ak sa ti chce :) http://elliesbookverse.blogspot.sk/2013/10/liebster-award-tag.html
    Inak, tiež milujem čokoládu - bez nej by som asi neprežila :) A súhlasím, že Jacea by som brala - okamžite! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.