piatok 26. apríla 2013

Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou (Gideon Defoe)

Edícia - Piráti!
Originálny názov - The Pirates! In an Adventures with Whaling
Vydavateľstvo - Jota
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 224

Anotácia
Po dobrodružství s vědátory začne pirátská loď jevit silné známky opotřebení; stěžeň neustále padá, piráti jsou plní třísek z rozpadajícího se bednění, a dokonce se i utrhne kormidelní kolo. Pirátský kapitán si z toho sice nejdřív moc velkou hlavu nedělá a díry, kterými do lodi zatéká, bezstarostně zakrývá svými portréty, ale na naléhání piráta v šále nakonec souhlasí, že bude lepší zamířit do blízké loděnice pirátky Liz Šavle a nechat loď opravit. V loděnici ovšem Pirátskému kapitánovi zcela učaruje „Sličná Emma“, nová luxusní loď s nabíranými záclonkami a tenisovými kurty na palubě, a tak se rozhodne ji koupit a starou loď dát jako protiúčet. Obchod má ovšem malý háček; krásná, ale vražedná Liz žádá za novou loď šest tisíc dublonů, a jelikož takovou částku věčně švorcový Pirátský kapitán samozřejmě nemá, je nucen vzít si loď na sekyru. Liz Šavle (jinak taky přezdívaná Řeznice z Barbadosu) navíc předá pirátům přesýpací hodiny s varováním, že pokud dluh nesplatí, než se hodiny přesypou, vykuchá je jako leklé ryby.

Zběsilý závod s časem je na jejich novém dobrodružství zažene od břehů Nantucketu k zářivým kasinům Las Vegas a odtud až téměř na konec světa, kde se pustí do honu na bájnou bílou velrybu, aby získali odměnu vypsanou za její polapení. Pirátský kapitán se při lovu propadne skoro až na samé dno temného šílenství a piráti budou potřebovat setsakramensky velké štěstí a jednu zcela výjimečnou šunkovou kýtu, aby ze všech peripetií vyvázli bez podstatnějších ztrát na životech.
Piráti jsou zpět! Druhá kniha z volné série o pirátech přináší další zběsilé dobrodružství Pirátského kapitána a jeho ztřeštěné posádky.


Pokiaľ očakávate nejakých krutých pirátov, ktorý len vraždia, plienia a kradú, tak ste úplne vedľa. V tejto kniha očakávajte prosto bláznov. Bolo to celé bláznivé, šialené a veľmi vtipné. Vždy som mala rada pirátov - už odkedy som prvý krát videla Petra Pana a potom Pirátov z Karibiku.
Pokiaľ preskočíte jednotku ako ja (ale rada by som sa k nej vrátila), nebudete mať najmenší problém zorientovať sa v tom. Aspoň teda ja som nemala. Ale ten autor sa úplne zbláznil! Vzadu nájdete Začítajte sa aj do ďalších príbehov z tejto edície. Ktoré v Čechách (zatiaľ) nevyšli. Tých príbehov som tam napočítala okolo 200. No ja neviem, či ten autor každý druhý týždeň vydáva novú knihu alebo čo.
No ale teraz späť ku knihe. Dejovo veľmi nevynikala, ale častokrát som sa na nej veľmi smiala. Rozhodne neľutujem, že som si ju prečítala. Akurát tie poznámky pod čiarou mi prišli poväčšine úplne zbytočné a ja som ich zvykla ignorovať. 
Pirátsky kapitán bol naprosto skvelý. Čakala som najakého druhého Hooka, ale ten sa mu nemohol ani rovnať. Tento chcel preraziť vo svete šoubiznisu, písal zamilovaný román a miloval len svoju výstavnú šunku, ktorú mal odloženú vo vitríne. 
Liz Šavli som si obľúbila tiež, mám rada silné ženy. 
Keď nad tým tak uvažujem, nebol tu nik, kto by mi vadil. Bola to proste taká milá kniha na pobavenie, ktorá proste nemá čo pokaziť.
Veľmi sa mi páčila proste ;)


Ako som práve zistila, podľa kníh (je to nejaký miš-maš) bola natočená aj rozprávka. A vypadá úplne super, musím si ju pozreť ;)





Za knihu ďakujem knihkupectvu Knihcentrum
Knihu si môžete objednať TU.

1 komentár:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.