sobota 4. októbra 2014

Svůdne nebezpečí (Wendy Higgins)

Originálny názov - Sweet peril
Séria - Svůdne zlo
Diel - 2/3
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2014
Väzba - hardcover
Počet strán - 360

Anotácia
Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?

Obálka
Vidíte tú dokonalosť?? Tá je ešte krajšia, ako obálka prvého dielu. A aj tá je nádherná.
... Aspoň kým nezačnete skúmať ich oči. (Ale kto okrem mňa je taký cvok, aby to robil??) Ona vypadá prispatá a on mimo. Akoby premýšľal, čo bude zajtra na večeru :D

***

Na túto knihu som sa veľmi tešila... od novembra? Vtedy tuším vyšla jednotka a mne sa tá kniha naozaj veľmi páčila. Takže ma veľmi potešilo, keď som sa do nej už mohla pustiť... hoci som si z jednotky už 

veľa nepamätala a trochu som sa obávala, či si ma získa aj druhý diel. Predsa len som vtedy mohla mať na niečo také chuť a tá kniha je sladká a romantická... 

Z Anny tu už nebola tá strašne slušná, nevinná a dobrá dievčina, ktorú sme spoznali v Svůdnom zle. Tu už trošku vyspelá a menej blbá a hoci stále boli momenty, kedy som si búchala hlavu o imaginárnu stenu, že aké kraviny zas vystrája a hovorí, tak to nebolo až také zlé. 
Čo ale zlé bolo, bolo málo Kaidana. Toho mám veľmi rada, len tu som si ho moc neužila. Na môj vkus ho bolo proste primálo. A to je chyba. Niežeby Anna naňho vkuse nemyslela, ale to nebolo ono. 
Inak tam bolo veľa sympatických postáv. Kope, Blake, Marna, Ginger,... Len ten Kope bol priveľmi dobrý. Ale tiež skvelý kamarát. 

Netrvalo dlho a pochopila som, čím si ma pred tými mesiacmi získala jednotka. A dvojka ma tiež vôbec nesklamala. V prvom rade má kniha zaujímavé a originálne poňatie nefilov. Autorka si to pekne vymyslela a prispôsobila. Napísala nenáročný, pútavý a oddychový príbeh, ktorý si vás získa. Na jednej strane to bolo sladké a romantické, čo na iných knihách nemám rada, ale táto patrí k tomu málu, kde mi to absolútne nevadí a ešte to aj uvítam. Je to proste kniha na jeden večer. Na jeden veľmi príjemný večer. Ideálna knižka na vytrhnutie z čitateľskej krízy. Vlastná skúsenosť. Ja som si to skrátka užila, veľmi ma to bavilo. 
Kniha mi prišla málinko slabšia, ale tak o polovicu TARDIS menej... to ešte nie je žiadna tragédia, že. Táto séria patrí k tým lepším YA. I keď ak by som to mala hodnotiť vážne objektívne, tak je to asi taký lepší priemer. Ale kašlať na objektivitu. Mňa fakt baví, takže odporúčam. Naozaj sa teším na ďalší diel. 


Za knihu veľmi pekne ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete kúpiť (teraz s 25% zľavou) TU.

Kam ďalej?

1 komentár:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.