piatok 3. októbra 2014

Chystá sa... október

Tento mesiac opäť vychádza niekoľko krásnych kúskov. Mňa zaujali tieto. A vás?

101 mandal pro krásny den
CooBoo, 1.10
Mandala znamená kruh, nebo dokonce magický kruh. A právě v téhle knížce najdete 101 takových magických obrazců, které čekají na vaši fantazii a hromadu barevných pastelek či fixů. Vybarvěte si každý den jednu a vtiskněte jí docela jinou tvář! Doveďte je k dokonalosti a svou duši vstříc harmonii. Jakými obrázky se tato kniha bude nakonec hemžit, je jen a jen na vás. Taková mandala se pak může stát mapou celého vašeho duševního světa…
A pokud se vám některá mandala obzvlášť zalíbí, můžete si ji díky perforovaným stránkám pohodlně vytrhnout! Přejeme hodně trpělivosti a pečlivě ořezané pastelky :)

A tak prečo nie? Zas keď sa niekedy nudím a nechce sa mi čítať, tak to môže byť fajn :D


Papierové mestá (John Green)
Yoli, 7.10
Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné!
Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú.

Napriek tomu, že Na vine sú hviezdy sa mi vôbec nepáčilo, tak ma táto kniha zaujala okamžite a naozaj sa na ňu teším, tak snáď bude o moc lepšia než Hviezdy :)

Hra o trůny - Prostorový průvodce Západozemím
Slovart, 9.10
Tento unikátní 3D průvodce, inspirovaný cenou Emmy ověnčeným seriálem HBO Hra o trůny, vezme čtenáře na vzrušující cestu do světa Západozemí. Naleznete zde neuvěřitelné trojrozměrné ztvárnění klíčových míst, včetně Zimohradu, Králova přístaviště a Zdi, a setkáte se v ní i s dalšími věhlasnými ikonami této fantasy série, jako jsou zlovlci, bílí chodci a draci. Úchvatná a fascinující Hra o trůny: Prostorový průvodce po Západozemí je naprostou nezbytností pro každého fanouška tohoto fenoménu.

Toto je niečo, čo ocení každý fanúšik GoT. Tomu sa nedá odolať.

Metalurg (Brandon Sanderson)
Slovart, 9.10
Pred desiatimi rokmi nastala Katastrofa, ktorá nezvratne zmenila našu planétu. Niektorým ľuďom totiž dala nadprirodzené schopnosti a vydesená spoločnosť ich nazvala Epici. Epici však nie sú dobrí superhrdinovia. Nie, sú to geniálni zloduchovia bez kúska súcitu. Nikto sa im neodvažuje postaviť na odpor. Nikto okrem Pomstiteľov – záhadnej, krutej a nepolapiteľnej špeciálnej jednotky, ktorá pátra po ich slabostiach, aby ich mohla zabiť. David chce medzi nich. Chce dostať Metalurga, Epika, ktorý je vraj neporaziteľný. Epika, ktorý mu zabil otca. Posledných desať rokov bol ako Pomstitelia, pozoroval a študoval Epikov, plánoval. No David vie niečo, o čom nikto netuší: Videl Metalurga krvácať. Teraz nastal čas na pomstu.

Tentoraz už to hádam vyjde a vydanie sa viac neposunie. Lebo to vypadá vážne perfektne. To chcem.


Ever after high - Pohádková kniha legend (Shannon Hale)
CooBoo, 14.10
Na Den odkazu se všichni studenti Ever After High podepisují do Pohádkové knihy legend a zavazují se tak k tomu, že naplní své osudy a stanou se další generací Sněhurek, princů Charmingů a Zlých královen. Všichni věří, že odmítnutí podpisu znamená, že nejen student, ale i celá jeho pohádka navždy zmizí. Puf!
Avšak Raven Queen začíná pochybovat. Jako dcera Zlé královny musí naplnit svůj osud tím, že otráví další Sněhurku. Raven začíná tušit, že po takové budoucnosti přece jen netouží, a jistě ví jen jednu věc – být zlá prostě není její styl.
Dcera Sněkurky, Apple White, se ale nemůže Dne odkazu dočkat! Konečně totiž získá své pohádkové Šťastně až na věky. Její osud je ovšem propojen s Raveniným, a jestli Raven nepodepíše Pohádkovou knihu legend, může to znamenat Nešťastně až na věky pro obě.

Úprimne, touto knihou si nie som moc istá. Najprv som si myslela, že by to mohol byť niečo podobné ako úžasná Škola dobra a zla. Potom som si prečítala Apple´s White Story (snáď som to napísala dobre) a prišlo mi to také moc detinské. Tak uvidíme, či sa k tomu niekedy dostanem :) Prioritné to ale nie je.

Elusion (Claudia Gabelová & Cheryl Klamová)
CooBoo, 14.10
Chcete žít v bezproblémovém světě, kde se splní každé vaše přání? Chcete mít možnost vybrat si libovolné místo na Zemi či ve Vesmíru a v okamžiku se tam ocitnout? Chcete zapomenout na svůj reálný život a dělat si, cokoli jen chcete? V tom případě vítejte v Elusion – v dokonalém virtuálním světě.
Regan byla vždy velkou zastánkyní Elusion, ještě aby ne – její otec tento nový svět naprogramoval a její nejlepší kamarád Patrick teď řídí firmu, která tuto snovou virtuální realitu vydává. Avšak od otcovy nečekané smrti do Elusion nevstoupila. Navíc se začínají šířit zvěsti, že celý program není tak bezpečný, jak tvrdí oficiální představitelé firmy. A tvrzení o návykovosti a nebezpečnosti přicházejí i z velmi důvěryhodných zdrojů – například od Joshe, absolventa vojenské akademie a skvělého programátora. Regan se pustí do osobního vyšetřování a postupně odhaluje spletitou síť lží a tajemství. A zjistí, že bude muset volit mezi láskou a věrností… a její rozhodnutí ovlivní životy milionů lidí.
Fantastický příběh z blízké budoucnosti o svůdné povaze virtuálního světa, v němž můžete uskutečnit všechno, co chcete. 

Ale toto už čítať chcem. To ma vážne zaujalo.

Prach (Patricia Cornwellová)
Ikar, 14.10
Vedúca súdna lekárka Kay Scarpettová sa práve vrátila z Connecticutu, kde bola svedkyňou jednej z najmasovejších vrážd v dejinách USA... Na ihrisku Massachusettského inštitútu technológií objavili mŕtve telo zabalené v nezvyčajnej plachte. Obeťou bola inžinierka Gail Shiptonová, ktorú naposledy videli predchádzajúci večer v známom bare. Ukáže sa, že ju zavraždili len niekoľko týždňov pred dôležitým súdnym procesom s jej bývalým finančným manažérom. Doktorka Scarpettová pochybuje, že je to náhoda, a obáva sa, že vražda má niečo spoločné s jej geniálnou neterou Lucy.
Na prvý pohľad vôbec nie je jasné, čo bolo príčinou smrti Gail Shiptonovej. Jej telo pokrýva jemný prášok, ktorý pod ultrafialovým svetlom jasne svetielkuje žiarivými farbami. Ktosi telo uložil do zvláštnej symbolickej polohy. Doktorka Scarpettová tuší, že prípad súvisí s vraždami, čo sa nedávno odohrali vo Washingtonskom okrese. Kayin manžel Benton je presvedčený, že istí vyššie postavení ľudia, vrátane jeho šéfa, majú záujem na tom, aby vraha nikdy nechytili.
Vrah Gail Shiptonovej ich postupne privedie do sveta plného násilia a zrady. Rád sa predvádza pred publikom a dáva si záležať na tom, aby ostatným vystrojil čo najohavnejšie predstavenie.

Toto nie je môj obvyklý žáner, ale naozaj ma to zaujalo. 

Věk X 2: Nesmrtelná koruna (Richelle Mead)
Domino, 15.10
Návrat rozezlených bohů je dostatečně velká hrozba. A teď se objevilo další nebezpečí…
Justin a Mae nadále plní svou misi, pak ovšem dojde k zásadnímu zlomu v běhu událostí. Jsou přiděleni k delegaci Luciana Darlinga, Justinova starého přítele a zároveň tak trochu protivníka. Společně se vydávají na území Arkádie, nebezpečného souseda RUNA. V tamní společnosti jsou ženy stále majetkem mužů a náboženství a vláda splývají v jedno. Justin, který se sám ještě těžce smiřuje s vlastním bohem, zde objevuje skutečně velmi mocné síly.
Mezitím Mae, která jen velmi neochotně hraje roli Justinovy milenky, plní svou vlastní soukromou misi: hledá svou nevlastní neteř, které se její rodina před lety zřekla a nechala ji unést za hranice. Ani jeden z našich hrdinů si zpočátku nevšimne, že jejich snaha zastavit v Arkádii návrat bohů může být velmi brzy zmařena...

Úprimne dúfam, že ku mne tento mesiac táto kniha doputuje. Nečítala som síce ešte ani jednotku, ale naozaj sa na to moc teším, pretože Richelle mám veľmi rada :)

Rytíř sedmi království (George R.R.Martin)
Argo. 16.10
Dlouho před tím, než Targaryenové ztratili Železný trůn, dlouho po tom, co přišli z Valyrie a sjednotili Sedm království, ale jen krátce po tom, co říši rozervala vedví a poničila Černožárova vzpoura, křižoval krajem potulný rytíř ser Duncan Vysoký. Anebo Dunk, co vypil truňk? Je totiž hodně nízkého rodu a ke svému rytířství přišel, sám neví jak.
Zemí stále zmítají následky dynastické roztržky, vládnoucí rody spřádají intriky a nikdo pořádně neví, jestli vládne král, anebo jeho Ruka, lord Krvevran s pověstí černokněžníka, který má všude svoje špehy. Ser Duncan je trochu naivní mladík, který bere rytířskou čest až příliš vážně a všechno raději řeší selským rozumem a silou svalů svého nadměrně narostlého těla. Ale je těžko se do mocenských pletich nezamotat, když jej na cestách provází panoš Egg, který je něčím víc, než se zdá být.
Trojice propojených novel George R.R. Martina, zasazená do doby před dějem Hry o trůny, nabízí všechno, co jeho světově proslulá sága, jen v sevřenějším a údernějším balení. Všechny tři příběhy vycházejí společně vůbec poprvé a navíc dříve než v USA. Za zmínku stojí i skvělý překlad Richarda Podaného.

Hru o tróny mám rada. A rada by som si prečítala aj toto.

Poklony a sprisahania (Gail Carriger)
CooBoo, 20.10
Sophronia sa tajne pripravuje v Akadémii pre mladé dámy uhladených mravov na povolanie špiónky. Na tajných nočných výletoch po vzducholodi zistí, že sa chystá akési sprisahanie s hrôzostrašnými následkami pre nadprirodzené bytosti i ľudí. Pokúša sa odhaliť, kto za ním stojí, a ochrániť svojich priateľov.
Nebezpečný experiment s preletom vzducholode éterosférou je v plnom prúde takisto ako aj plesová sezóna v Londýne. Sophronia rieši plesovú róbu, falošné poklony a intrigy a začína si intenzívne uvedomovať záujem dvoch veľmi odlišných mladých mužov o jej osobu...
Charakteristický humor Gail Carrigerovej a svojrázne steampunkové prostredie tohto „pôvabne streleného špionážneho dobrodružstva“ budú stopercentne vrcholom módy tejto sezóny. 

Na túto knižku sa neskutočne teším, odkedy som prečítala jednotku. Tá bola proste úžasná a verím, že ani táto ma nesklame.

Hrej férově (Emma Hart)
Galatea, 20.10
Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestného zármutku. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít.
Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které jí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Juilliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco, k čemu se může upnout.
Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Juilliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi – dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a víc. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou.
Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit…

Nie som nejaká veľká fanúšička new adultiek a podobných. Ale túto sériu mám celkom rada, tak som zvedavá aj na toto pokračovanie.

Dievča zo 6E (Alessandra R. Torre)
Noxi, 21.10
Môj život zamknutý v byte bol jednoduchý. Fungoval, pokým som dodržiavala pravidlá. 
1. Nevychádzať z bytu. Ani ak vypukne požiar, ani poslať list, ani na žiadnu vychádzku. Dvere zostanú zatvorené a ja zostanem vnútri.
2. Nevytvoriť si citovú väzbu k zákazníkom. Ja sa vyzliekam, som pred kamerou, a predvádzam sa. Čo chcú, to im dám. Ich tajomstvá nikdy nevyzradím. A všetko, čo im poviem, je lož.
3. Nikoho nezabiť. Dodržiavala som toto pravidlo viac ako tri roky.
Môj život zamknutý v byte bol jednoduchý a fungoval. Potom som však začala porušovať pravidlá.
Vstúpte do sveta klamstiev, hrozieb, strachu, a všetkých vášní, vstúpte do sveta Dievčaťa zo 6E.

15 komentárov:

  1. Najviac sa teším na Papierové mestá :3 Keďže Johna Greena mám rada, tak som zvedavá aj na jeho ďalšiu knihu a pravdepodobne si ju prečítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Greena má rád každý :D To len mne sa Hviezdy nepáčili :D Ale na toto sa vážne teším, tak verím, že ma to nesklame :)

      Odstrániť
  2. v toho Metalurga verím, že bude už teraz, fakt to už preháňajú -_-
    Papierové mestá ešte zvažujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Metalurga sa strašne teším, je hrozné ako sa to posúva stále :D

      Odstrániť
  3. Já se hrozně těším na Papírová města a ještě na Manželovo tajemství, které tady nemáš... :) Má to dokonalou obálku a ten příběh taky vypadá skěvle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Manželovo tajomstvo vyšlo u nás asi v auguste. Nevyzerá to zle, prečítala by som si to, ale nie nutne :)

      Odstrániť
  4. Veľmi sa teším Hrej Tajne a Poklony a sprisahania :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja hlavne na tie Poklony, z Etikety som bola absolútne nadšená :3

      Odstrániť
  5. Tie Mandaly sú zaujímavé, hoci nič pre mňa.:) Papierové mestá idem tiež čítať a dosť ma zaujal Metalurg.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si nie som úplne istá, či to chcem, ale nevypadá to zle :D

      Odstrániť
  6. Dievča zo 6E nevyzerá zlé. Počkám si na recenzie, ale celkom ma to upútalo.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.