piatok 31. októbra 2014

Chystá sa... november

Viete ako som vravela, že si budem knihy naozaj vyberať a nebudem si ich brať toľko, aby som mohla čítať aj svoje a anglické knihy? Tak vydavateľstvá mi to vôbec, ale vôbec neuľahčujú...

Eleanor a Park (Rainbow Rowell)
Yoli, 4.11
Obaja majú šestnásť, sú spolužiaci a sú úplne iní ako ostatní.
Eleanor
Červenovláska z chudobnej rodiny. V jednej izbe sa tlačí so štyrmi súrodencami. S nevlastným otcom sa neznáša pre jeho násilnícke sklony. V škole je nová a nepatrí k obľúbencom – nenosí značkové oblečenie, lebo jej rodičia na to nemajú, nie je štíhla ako spolužiačky a na jej vtipných hláškach sa nikto nesmeje.
Park
Jeho rodina netrpí núdzou, ale Park nemá rád sám seba. Chýbajú mu svaly bejzbalistu, výška basketbalistu a sebavedomie amerického tínedžera z nebraskej Omahy. Parkovu matku si totiž otec priviedol z Kórey a syn zdedil jej ázijské črty. A tak si najradšej číta komiksy, počúva obľúbenú hudbu a v školskom autobuse sedí sám.
Až kým jedného dňa nenastúpi istá červenovláska a nikto – okrem neho – ju k sebe nepustí sadnúť.
Eleanor a Park nie sú hlúpi a vedia, že prvá láska takmer nikdy nevydrží. Sú však aj dosť zúfalí a dosť odvážni, a tak to spolu skúsia...

Táto kniha ma zaujala už dávnejšie a určite si ju chcem prečítať. Navyše je vraj Rainbow skvelá. Hoci čo sa mňa týka, viac sa teším na Fangirl.

Plameň túžby (Erik Axl Sund)
Ikar, 4.11
Práca policajnej komisárky Jeanette Kihlbergovej pri riešení prípadov mŕtvych chlapcov prisťahovalcov sa preruší, keď v Štokholme takmer rituálnym spôsobom zavraždia úspešného podnikateľa.
Viacero zvláštnych detailov poukazuje na to, že ide o pomstu.
Ale pomstu za čo?
Psychologička Sofia Zetterlundová pomáha pri vytváraní profilu páchateľa.
Všetko sa komplikuje, keď vzťah medzi ženami prekročí hranice priateľstva.
Jeanette pokračuje v hľadaní nezvestnej Victorie Bergmanovej. Pátranie vedie do internátnej školy v Sigtune, ale aj do Dánska a k udalostiam, ktoré sa odohrali v minulosti.
Sofia Zetterlundová sa venuje psychologickej praxi a popritom hľadá svoje pravé ja...

Ja som síce nečítala ešte ani prvý diel, ale už ten ma zaujal a rada by som si prečítala oba.

Dash & Lily: Kniha přání (David Levithan & Rachel Cohn)
CooBoo, 5.11
„Nechala jsem ti tu pár nápověd a vodítek.
Jestli chceš, otoč stranu.
Jestli ne, vrať knihu prosím zpátky do poličky.“
Takhle začíná nová knížka od bestsellerového autora Davida Levithana a Rachel Cohnové. Lily zanechala chvíli před Vánoci červený zápisník plný výzev na poličce svého oblíbeného knihkupectví a čeká, až někdo přijme nabídku ke hře. Ale je Dash ten pravý? Nebo je jejich osudem vzájemně sdílet svoje sny a touhy jen na stránkách deníku, který na střídačku schovávají po celém vánočním New Yorku? Můžou se ve skutečnosti setkat, bude to fungovat? Bude červený zápisník jejich knihou přání? Nebo se k sobě vlastně ani trošku nehodí?

Nie som si síce úplne istá, či túto knihu fakt chcem čítať, ale nevyzerá zle. Tak možno raz.

Elusion (Claudia Gabelová & Cheryl Klamová)
CooBoo, 10.11
Chcete žiť v bezproblémovom svete, kde sa splní každé vaše prianie? Chcete mať možnosť vybrať si ľubovoľné miesto na Zemi či vo Vesmíre a v okamihu sa tam ocitnúť? Chcete zabudnúť na svoj reálny život a robiť, čokoľvek chcete? V tom prípade vitajte v Elusion – v dokonalom virtuálnom svete. Regan bola vždy veľkou zástankyňou Elusion, ešte aby nie – jej otec tento nový svet naprogramoval a jej najlepší kamarát Patrick teraz riadi firmu, ktorá túto snovú virtuálnu realitu vydáva. Avšak od otcovej nečakanej smrti do Elusion nevstúpila. Navyše sa začínajú šíriť zvesti, že celý program nie je taký bezpečný, ako tvrdia oficiálni predstavitelia firmy.
A tvrdenia o jej nebezpečnosti prichádzajú aj z veľmi dôveryhodných zdrojov – napríklad od Josha, absolventa vojenskej akadémie a skvelého programátora. Regan sa pustí do vlastného vyšetrovania a postupne odhaľuje spletitú sieť lží a tajomstiev. A zistí, že bude musieť voliť medzi láskou a vernosťou… a jej rozhodnutie ovplyvní životy miliónov ľudí.

Túto knihu som tu mala už minulý mesiac, lenže som netušila, že kniha vychádza aj v slovenčine. A ja sa na ňu teším.

Čo je nové, kočka? (Alexandra Potter)
Noxi, 11.11
Prvý román Alexandry Potterovej je čarovný a neodolateľný príbeh o hľadaní samej seba, nasledovaní svojich snov a o tom, aké neočakávané je zaľúbiť sa. Do hocikoho.
Čo by ste robili, ak by vás priateľ požiadal o ruku?
- Povedali áno a hodili sa mu okolo krku
- Napísali túto skvelú novinu každému, koho poznáte
- Predplatili si časopis Brides

Dalila neurobí nič z toho.
Namiesto toho si zbalí kolekciu CD svojho milovaného Toma Jonesa a zamieri do Londýna nájsť nový život a nového muža. Akurát, že stretne dvoch. Charlieho, sexy mediálneho magnáta a Sama, najlepšieho kamoša a dôverníka.
Všetko sa zdá perfektné. Vo svete lesklých party, päťhviezdičkových reštaurácií a štýlových mezonetov, Dalila nemôže byť šťastnejšia. Na koniec, je na milión míľ vzdialená od svojho starého života, a od svojho starého ja.
A to je presne to, čo hľadala.
Je?

Od Alexandry som čítala zatiaľ len jednu knižku, ktorá ma nejako nenadchla, bola skôr priemerná. Ale nápady jej kníh sú originálne a viaceré by som si ešte moc rada prečítala.

Hnev (J.R.Ward)
Ikar, 11.11
„Jim Heron, ty sa postaráš o spásu sveta.“
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského kuriéra, prežije hrozivo vyzerajúcu nehodu, keď sa pred miestnym cintorínom pod kolesami jej auta nečakane ocitne neznámy muž. Po zrážke Mels navštívi tajomného cudzinca v nemocnici, ale ten si pre amnéziu nepamätá vôbec nič zo svojej minulosti. Mels očarí drsný chlapský šarm cudzinca a zaujme ju jeho nejasná totožnosť. Je predsa reportérka, preto sa rozhodne rozlúštiť záhadu a poskytnúť tak neznámemu pomoc. Pri pátraní však čoskoro pochopí, že oboch zasiahla nielen temná mužova minulosť, ale aj dosiaľ nepoznané city.
Ako sa tajomnému mužovi postupne vracajú tiene spomienok, z milosrdného zabudnutia sa vynárajú hrozivé skutočnosti z minulosti plnej násilia a surového zabíjania medzi pozemskou a nadpozemskou ríšou. Dvojica spoznáva, že nič nie je ani mŕtve, ani pochované. Najmä keď sa Melsin milenec chytí do pasce boja medzi anjelmi a démonmi, odohrávajúceho sa bez akýchkoľvek pravidiel. Rozhodne sa odčiniť svoje skutky a zničiť tieňovú organizáciu, ktorú dlhé roky budoval, a tak dokázať Mels, že jeho city k nej sú ozajstné a nesebecké.

Túto sériu mám rada. Tretí diel bol síce o čosi slabší, ale verím, že tento to dá opäť do poriadku a ja si ho užijem.

Destrukční deník (Keri Smith)
CooBoo, 12.11
Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce!
Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

Toto bude taká oddychová vec, keď sa budem moc nudiť :D

Losing it (Cora Cormack)
Jota, 12.11
"Jak to, že jsem pořád ještě panna?“ ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít.
V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není přes svůj „handicap“ ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením „konečně si vrzneš“ odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.
Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!

Táto kniha ma zaujala už dávno a rada by som si ju prečítala, napriek tomu, že takéto knihy moc nečítam. To bude taká oddychovka.

Syn (Jo Nesbo)
Ikar, 18.11
Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie.
Hlavný inšpektor Šimon Kéfas je policajt zo starej školy. Sonnyho otec bol jeho kolega, kým nespáchal samovraždu. V liste na rozlúčku sa priznal k rozsiahlej korupcii. Sonny ho dovtedy vnímal ako dokonalého človeka, pre Šimona bol blízky priateľ. Ten list však obrátil ich svety naruby.
Všetko sa zmení, keď jedna z väzenských spovedí odkryje ďalšie otcovo tajomstvo. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína.

Od Nesba som čítala zatiaľ len Spasiteľa, ale tá kniha bola geniálna a ja si naozaj chcem prečítať aj ostatné jeho knihy. A táto vypadá moc dobre, nielen obálkou.

Dedičstvo kostí (Dolores Redonová)
Ikar, 18.11
Voľné pokračovanie výnimočného bestellera Neviditeľný strážca
Začína sa súdny proces s nevlastným otcom mladej Johany Márquezovej. V sále je aj tehotná inšpektorka kriminálnej polície Amaia Salazarová. Pred rokom sa jej podarilo vyriešiť zločiny spojené s pánom lesov basajaunom, ktoré naplnili život obyvateľov údolia Baztán strachom. Amaia teraz zhromaždila obviňujúce dôkazy proti Jasónovi Medinovi, ktorý sa inšpiroval praktikami basajuana a znásilnil a zohavil dospievajúcu dcéru svojej ženy Johanu. Sudca však nečakane oznámi, že súdne pojednávanie sa odročuje, lebo obvinený spáchal na toalete v súdnej budove samovraždu. Správa vyvolá medzi prítomnými rozhorčenie a hnev. Vzápätí miestna polícia Amaiu odvolá: obvinený zanechal list na rozlúčku a adresátom je práve ona. Správa obsahuje stručný a znepokojujúci odkaz: Tarttalo. Slovo, ktoré sa spája s bájnou bytosťou z baskickej mytológie. Inšpektorka sa tak ocitá v spleti nečakaných udalostí, ktoré ju celkom pohltia a dovedú do nečakaného konca.

Neviditeľného strážcu mám doma (nečítaného) a určite by som chcela aj pokračovanie.

Nevítaní (Sophie Jordan)
CooBoo, 19.11
Genetická informace nikdy nelže. Pokud se v ní píše, že jsi vrah, jednou se jím určitě staneš.
Je rok 2021 a ve Spojených státech amerických se několikanásobně zvýšil počet vražd. Čím dál tím více lidí má totiž tzv. HTS syndrom – jejich DNA obsahuje vraždicí gen. Davy je téměř dokonalá studentka prestižní střední školy, je krásná, chodí s úžasným klukem a je velmi talentovanou hudebnicí. Ale jednoho dne se celý její perfektní život sesype jako domeček z karet. Do jejího domu dorazí zástupci vlády a řeknou jí, že je nositelkou, tedy že je HTS pozitivní. Vlastní rodiče se jí začnou bát, přestože nikdy nikomu neublížila, vyhodí ji ze školy a ztratí všechno, co měla, o co se snažila, svou budoucnost. Nositelů přibývá a svět, jak ho známe, se mění. Nikdo už se necítí v bezpečí. Lidi s HTS se začnou zavírat do internačních táborů. Davy má ale nakonec štěstí. Ocitne se ve speciálním výcvikovém táboře. Pokud se to dá považovat za štěstí – co z ní bude, když výcvik přežije? Vraždící monstrum? A dokáže se ubránit vlastním genům, nebo se stane vražedkyní?

Táto kniha vypadá proste geniálne. Tak prosím, prosím, prosím, nech aj taká je.

Benedict Cumberbatch (Nigel Goodall)
XYZ, 19.11
Intimní portrét vycházející hvězdy a idola, kterého proslavila role novodobého Sherlocka Holmese Benedict Cumberbatch už si zahrál detektiva i netvora, advokáta i vědce, politika i malíře, komika i špiona. Ztvárnil celou řadu hlavních i vedlejších rolí – současné ikony, historické postavy i fiktivní oblíbence, od Stephena Hawkinga, přes Williama Pitta mladšího, až po Frankensteina. Nejvíce ho však proslavila role osobitého a drzého, do jedenadvacátého století zasazeného Sherlocka Holmese ve světově oblíbeném seriálu BBC. Tato biografie popisuje vše zajímavé z jeho života včetně dobrodružných zážitků z Cumberbatchových cest Tibetem a traumatu prožitého během únosu v jižní Africe. Cumberbatchův rušný osobní život, hvězdná herecká kariéra a vtipné a skromné rozhovory, jimiž je proslulý, jsou zkrátka dokonalým předpokladem pro vznik poutavé a čtivé biografie, která osloví nejen hercovy nejvěrnější fanoušky…

Nezvyknem síce čítať autobiografie, ale Bena proste milujem a túto knižku si nemôžem nechať ujsť!

Once upon a time - Bylo nebylo (Odette Beane)
CooBoo, 19.11
Život Emmy Swanové nebyl zrovna pohádkový. Nikdy nepoznala své rodiče, žila v pěstounských rodinách a byla sama až do svých 28. narozenin. V ten den na ni ale zazvoní neznámý kluk, jenž tvrdí, že je její desetiletý syn Henry, kterého dala ihned po narození k adopci. A toto překvapení jí převrátí život naruby.
Emma Henryho odveze domů, do města Storybrooke, v němž podle Henryho žijí opravdové pohádkové postavy, které ale zapomněly, kým byly, protože je zaklela Zlá královna. A pokud má Henry pravdu, tak jeho milá a osamělá učitelka Mary Margaret je Sněhurkou, tou nejkrásnější princeznou… a také ztracenou matkou Emmy. Nejdříve Emma nevěří Henrymu ani slovo, ale rozhodne se v městečku zůstat a postupně začne zjišťovat, že normální město Storybrook rozhodně není. Na to se v něm děje až moc zvláštních věcí.
Uvěří Emma, že všichni ve Storybrooke jsou začarováni mocnou kletbou, a naplní osud, o kterém Henry tvrdí, že je jí předurčen? Zachrání všechny pohádkové postavy a odkryje tajemství tohoto místa? Pokud se jí to podaří, splní se jí její největší sen – shledá se s celou svou rodinou.

Na túto knihu sa nechystám. Z prostého dôvodu. Tú som chcela tak moc, že som nevydržala, kúpila a prečítala som ju v angličtine. Once upon a time proste milujem a hoci v knihe nie je nič, čo by nebolo v seriály, tak to bolo moc pekné čítanie a ja vám ju odporúčam. Moju recenziu nájdete TU.

Rozepnutá (Nicki Reed)
Mladá fronta, 24.11
Petě Wheelerové se onoho osudného večera navždy změnil život – teď ho dělí na dobu „před pohovkou“ a „po pohovce“. Před pohovkou si byla Peta sama sebou jistá: pětatřicetiletá úspěšná žena provdaná za muže svých snů, s nímž se brzy chystá založit rodinu. Nikdy nepřišla do práce pozdě, nikdy se neopila pod obraz, nikdy nezažila lásku na jednu noc.
Po pohovce omylem srazí cyklistku, pokusí se otěhotnět a vzápětí těhotenství ze všech sil zabránit, začne se vyhýbat manželovi, rodině i přátelům a v práci do sebe hází jedno kafe za druhým. Zamiluje se totiž, navíc do ženy.
Rozepnutá je netypickým příběhem lesbické lásky ze současné Austrálie plným nečekaných zvratů, tragikomických událostí i lehké erotiky. V rámci svého žánru se však zajímavým způsobem dotýká i dosud mnohdy tabuizovaného tématu vnitřního i vnějšího coming outu a všeho, co ho provází.

Toto proste vypadá super!

Prečo sme sa vlastne rozišli? (Liane Moriartyová)
Ikar, 25.11
Alice sa preberie na dlážke v posilňovni s veľkou hrčou na hlave. Myslí si, že má dvadsaťdeväť rokov a čaká prvé dieťa so svojím úžasným manželom Nickom.
Napočudovanie sa dozvie, že pri páde sa jej z pamäti vymazalo desať rokov života a že v skutočnosti je nervózna tridsaťdeväťročná žena, ktorá najradšej trávi čas náročným posilňovaním a na poradách školských výborov so ženami, aké kedysi neznášala. Ako je možné, že sa jej život tak radikálne zmenil? Prečo ju manžel zrazu nenávidí? A čo také hrozné urobila, že sa s ňou jej milovaná sestra takmer nerozpráva? Najviac ju však znepokojuje, že si absolútne nespomína na svoje tri deti.
Alice sa zrazu vidí inými očami, no nespoznáva sa. Tá nová žena sa jej vôbec nepáči. Nájde spôsob, ako byť znova tým človekom, akým bývala kedysi?

Od tejto autorky ma zaujalo už Manželovo tajomstvo, ku ktorému som sa ešte nejako nedostala. A toto vypadá tiež zaujímavo.

Bublina (Anders de la Motte)
Ikar, 25.11
Kto vlastní minulosť, riadi budúcnosť.
„Uplynulo šesť mesiacov odo dňa, keď dostal tú poondenú úlohu. Dvadsaťštyri týždňov, stoosemdesiat dní je dosť času, aby vyšpekuloval nejaký plán, východisko, únikovú stratégiu, čo by mu umožnila vyšmyknúť sa z diabolskej pasce, do ktorej padol. Oprava – do ktorej padli! Túto úlohu totiž nemôže splniť, lebo napriek všetkému nie je vrah. Alebo že by...?“
Kým sa Henrik HP zúfalo pokúša vymaniť z oceľového zovretia Hry, jeho sestra Rebecca rozbieha novú pracovnú kariéru v bezpečnostnej službe rozrastajúceho sa IT impéria v PayTagu. Znepokojujúci obsah starého bezpečnostného sejfu ju znova prinúti požiadať o pomoc tajomného Tageho Sammera. Je to naozaj ockov starý kamarát z vojny, alebo je to tak, ako tvrdí HP – že Sammer je v skutočnosti Koordinátor Hry? Kto vlastne tvorí skupinu Hráčov, ktorí unikli z Hry, prečo prenasledujú HP, čo od neho chcú, ale najmä – ako do toho všetkého zapadá Mange Sandström alias Farok al-Hassan, priateľ súrodencov z detstva?
V čase, keď sa celý Štokholm chystá a krášli na kráľovskú svadbu, HP a Rebecca sa rútia do nešťastia. No ak všetko je naozaj len hra, ako sa dá odlíšiť priateľ od nepriateľa? Alebo môže byť nepriateľ v skutočnosti aj priateľom?
Bublina je až nebezpečne aktuálny triler o tom, ako sa uprostred sveta pod digitálnym dozorom usilujeme vytvárať okolo seba bezpečné bubliny, počnúc bankovým sejfom a končiac gigantickými serverovými halami. Je však úplne jedno, či sú malé, alebo veľké, lebo skôr či neskôr určite prasknú...

Opäť som ešte nečítala ani jeden diel, ale moc rada by som si ich prečítala.

Pasca: Nesmelý zabijak (Eoin Colfer)
Slovart, 30.11
Londýn, štvrť Bloomsbury v roku 1898. Riley je mladý učeň u vychýreného nájomného zabijaka Garricka. Riley má práve vykonať svoju prvú vraždu, keď sa obeť preberie a prenesie Rileyho v čase do súčasnosti. O sto rokov neskôr má sedemnásťročná špeciálna agentka Chevie Savanová jedinú úlohu: strážiť zvláštnu kapsulu v suteréne. Za trest. Niekoľko mesiacov je to najnudnejší džob pod slnkom, keď zrazu vypadne elektrický prúd v polovici Londýna a mestom otriasa zemetrasenie, ktorého epicentrum sa nachádza v Chevienej pivnici. Niekto aktivoval časostroj a z jeho útrob vylieza nič netušiaci Riley, ktorý prosí o pomoc. Garrick však nezaháľa, musí zistiť, ako časostroj funguje a aké tajomstvo a moc skrývajú ostatné dimenzie. A keď sa ho zmocní, konečne sa stane všemocným a jediným pánom času i priestoru na Zemi!

Autorovho Artemisa Fowla mám moc rada a toto vypadá tiež výborne :)


Napálený (Kevin Hearne)
Laser books, koncom novembra, dátum neznámy
Druid Atticus O'Sullivan by nepřežil déle než dvě tisíciletí, kdyby v sobě neměl pořádnou dávku keltské prohnanosti. Když se mu tedy na americký jihozápad přijdou pomstít bohové hromů a blesků, s menší pomocí navažského šibala Kojota je přesvědčí, že ho v arizonské poušti rozsekali na cimprcampr.
Jenže mazanému Kojotovi není proti srsti ušít občas nějakou tu levárnu a Atticus brzy zjistí, že mu hodil na krk boj s krvežíznivými pouštními kožoměnci, kteří na sebe mohou brát různé podoby. Když už si myslí, že všechny lsti prokoukl, zradí ho ten, od koho by to čekal nejméně. Atticus přísahá, že jestli tohle přežije, už nikdy se nenechá napálit. Krásná poslední slova.

Túto sériu milujem, ale vydanie tohoto dielu bolo posúvané už toľko krát... Najprv to malo byť vydané na prelome jari a leta, potom konca júla... ale teraz by to malo už naozaj vyjsť. Len to ešte nemá obálku.

10 komentárov:

  1. Ja to vidím jasne - skrachujem.
    Losing it som čítala v anglitčine kedysi dávno a bavilo ma to (vlastne celá séria je super oddychovka)
    Eleanor a Park - to je asi pre mňa najočakávanejšia kniha
    Hnev - to tu mám akurát z knižnice dvojku (Žiadostivosť)
    Elusion vychádza aj v slovenčine? Eh...asi idem vykradnúť banku, pridáš sa?
    Nevítaní - ďalšia kniha ktorú chcem
    a ešte vychádza aj Život jedna báseň od Colleen Hoover, že? No hovorím, skrachujem...ešteže idú tie Vianoce :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Žiadostivosť sa mi zatiaľ najviac páčila :) Život jedna báseň ma nejako neláka, tak tú som sem nedala. Ale k lúpeži sa rozhodne pridám! :D

      Odstrániť
  2. Ja mám zatiaľ za november vyhliadnuté iba tri knihy, tak ako ty, aj ja chcem určite Eleanor a Park a Syn (prekvapilo ma, že to u nás vychádza tak skoro), a okrem toho Baby Jane od Sofi Oksanen. No ono sa to ešte nazbiera :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tej poslednej som ešte nepočula :) Ale pozriem sa na ňu :)

      Odstrániť
  3. Na hodně z nich se těším, ale nejvíc asi na Eleanor a Park. Určitě to bude skvělá kniha, musí! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eleanor a Park už mám predobjednanú :D Muahahaa už len čakať kedy nastane deň D -_- Netušila som, že Elusion vychádza v slovenčine :O Och a akoby som mohla zabudnúť na Nevítaní? Už len tá anotácia na mňa kríči, aby som si tú knihu zaobstarala! A to nehovorím o Losing it :D V takýchto prípadoch si dávam otázku, prečo som sa nemohla narodiť nejakým mega bohatým ľuďom :D Ešteže budú zachvíľu tie Vianoce, ktoré ma určite zruinujú :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napodobne, ale ja mám napríklad mnoho úžasných kníh, len nemám čas ich čítať :D Nevítaní vypadajú dokonalo :D

      Odstrániť
  5. Ako teraz neviem... autorka knihy Rozepnutá sa volá ako herečka Rosalie z Twilightu. Nikki Reed. To napísala ona, alebo čo? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som sa nad tým pozastavila :) Ale skončila som pri tom, že jedna je Nicki a druhá Nikki :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.