nedeľa 10. novembra 2013

Svůdne zlo (Wendy Higginsová)

Originálny názov - Sweet Evil
Séria - Svůdne zlo
Diel - prvý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 416

Anotácia
Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti... Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?


Obálka

Obálka je prekrásna. Je to jeden z dôvodov, prečo som túto knihu tak veľmi chcela. Pretože do nej som sa zamilovala už dávno, ešte vtedy, keď som ani nevedela, že výjde aj v češtine. Skvelé farby. Hlavne tých šiat.

Reakacia po prečítaní...
Ako mám čakať tak dlho na dvojku??

Postavy
Annu som nemala rada (btw, prečo zas ďalšia Anna? To už si nemôžu autorky vymyslieť niečo originálnejšie? -_-). Bola na môj vkus až priveľmi dobrá. Niežeby som ju priam neznášala, len mi bola hrozne nesympatická. Proste... nikdy nezaklamala, bola príliš vzorná, opatrná, usilovná, úzkostlivá a tak. Jej najhoršia "nadávka" akú povedala, bola "děvkár" a aj to mala po tom výčitky svedomia. Nechápala som ju. Mne sa jej schopnosti páčili, vlastne mala šťastie. Keby nebola taká hlúpa a naivná, uvedomila by si to. A je to jeden z mála prípadov, kedy by som si to z nejakou hrdinkou kľudne vymenila.
A bola plná protikladov. Vzorné dievčatko s neodolateľnou túžbou po drogách. Ehm...
Annin otec bol Knieža démonov, čo znie fakt super, ale napokon som zistila, že Anna je po ňom, čo je fakt smutné. Predsa len, Knieža démonov a toľko výčitiek a sebaľutovania...

Zato sa mi Kaidan páčil. Mal svoje pozitíva, v podstate bol úžasný, ale popravde, strašný "děvkár". Tak si vyberte, no.
Kopano sa mi tiež páčil. Bol to Kaiov opak a hoci aj on bol super, tak Kope bol veľmi milý. 
Marna sa mi tiež páčila, ale zato Ginger mi vadila. Každý máme zlé zážitky, ale preto nemusela tak zatrpknúť.


Môj názor
Niežeby som od knihy nič nečakala, ale naočakávala som toto. Chápete, v anotácii sa sľubuje kopa romantiky, bla bla... ale napokon ma kniha bavila od prvej strany po poslednú, čo sa mi veľmi často nestáva. Čítalo sa to ľahko, veľmi dobre, celkovo bol aj nápad veľmi dobre spracovaný.
Okrem iného, nefily sú v tejto knihe skvelá rasa. S nejakými som sa stretla už aj v iných knihách, ale nikde ma tak nezaujali ako tu. Mali perfektné schopnosti.
Každopádne čo sa týka knihy, nebudem tvrdiť, že je to tá najlepšia či najoriginálnejšia kniha, akú som kedy čítala. Lebo nie je. Avšak to je úplne jedno, aj tak to bolo výborné a ja som si čítanie užila. Príbeh proste pekne plynie. Skrátka tu nemám čo vytknuť (možno okrem tej Anny, ale dá sa to prežiť), kniha bola skvelá a každému ju odporúčam :)


Za knihu veľmi ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete objednať TU.


Kam ďalej?

8 komentárov:

  1. Už se těším, až si knihu přečtu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som fakt rada, že sa ti kniha páčila :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Obálka je vážne skvelá... Rada by som si knihu raz prečítala.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mala som možnosť vybrať si aj túto knihu, ale akonáhle vidím v anotácii, že má hrdinka 16 rokov, radšej to nechám tak. Už z tohto žánru pomaly, ale isto vyrastám a aby som sa do niečoho podobného pustila, musí mať kniha fakt dobrú anotáciu alebo nápad, ktorý ma hneď zaujme. A táto kniha, bohužiaľ, nemá v anotácii nič, čo by som predtým už nečítala, preto sa nakoniec rozhodla, že ju čítať nebudem. Ale ma teší, že teba bavila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc se těším až si knížku přečtu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bolo to perfektné! Kedy má vyjsť pokračovanie? :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.