nedeľa 4. januára 2015

Seriálový tip 3

Viete ako vám už dva týždne pílim uši tým, že sa môžete tešiť na Seriálový tip? Ja som ho vlastne chcela napísať už dávno, ale potom mi došlo, že by to bolo na úkor pozerania, takže som to nechala na neskôr. Konkrétne na vtedy, keď už budem mať celý seriál za sebou. Včera sa stala tá tragédia. Videla som posledný diel. Po dvoch týždňoch, kedy som pozerala tak sedem dielov denne zrazu nemám čo robiť. A už mi to chýba...
Nie, vôbec nemám posťahovaných milión obrázkov v počítači aj v mobile. Ako vás to napadlo?
Začala som s tým takto pred dvoma týždňami. Dvadsiatéhoprvého. Teraz nemôžem uveriť, že dovtedy som ani netušila, že ten seriál existuje. A pokiaľ ste na tom rovnako, tak je nutné tento Seriálový tip prečítať. Aby ste sa neoberali o taký zážitok. 



Drama
USA / Kanada, 2000, 83x55 min (5 sérií)
Hrajú: Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller,John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow, Michael Boisvert, Jordan Barker, Jason Matheson, Jefferson Brown, Noah Danby, Scott Lowell, Matt Battaglia, Christopher Cordell, Amy Lalonde, Carlo Rota, Todd Hofley, Rebekah Boisvert, Jason Gray-Stanford, Jonathan Keltz,Randy Harrison, Dave Lantaigne, Chris Violette, Trish Adams, James Thomas, Nancy Anne Sakovich, Rosie O'Donnell, Tate Taylor, Sean Baek, David Berni, Ryan Taylor, Paul Hecht, Julie Khaner, Laura DeCarteret, Arlene Duncan, David Reale, Sean Orr, Paul Essiembre, Ben Bass,Keir Gilchrist, Lucas Bryant, Brett Heard, Martha Ferguson, Stephen Amell, Matthew Knight,Meredith Henderson, Harris Allan, Michelle Clunie, Aidan Devine, Tom McCamus, Mark Lutz,David Ingram, Rory O'Shea, Louis Negin, John Kapelos, Noam Jenkins, Julie Stewart, Ennis Esmer, Rosemary Dunsmore, Matthew Currie Holmes, John Ralston, Barbara Gordon, Ryan Scott Greene, Jodie Dowdall, Salvatore Antonio, Angela Asher, Dan Lett, Adam Harrington, Mitch Morris, Jason Deline, Goûchy Boy, Peter Keleghan, Ian Matthews, Kathryn Zenna, Rebecca Northan, Grant Nickalls

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou...

Ako som už spomínala, začalo sa to u mňa 21.12. Odporučila mi to spolužiačka, že je to vážne skvelý seriál. Tak som si povedala, že keď budem mať čas, tak sa do toho pustím... Pch! Hneď v ten deň som si povedala, že si pustím aspoň prvý diel a uvidím... Odvtedy som na tom závislá. 

Moja hlavná úchylka? Brian! Zamilovala som si ho okamžite. Milujem, ako vždy povie to, čo si myslí. Neľutuje, neospravedlňuje sa, nepozerá sa späť. Robí vždy to, čo je správne čo si myslí, že je správne. Vlastne by som chcela byť v mnohých veciach ako on. Navyše je neskutočne sexy. Ehm... 
Justin je skvelý. Spočiatku sedemnásťročný chlapec s obrovskou dávkou odvahy. Nemal to ľahké a o to viac je to obdivuhodné. 
Michael má zas obrovské srdce, ale príšerný vkus na chlapov, všetci mi boli nesympatickí :D Jeho mama Debbie... ona to vlastne všetko udržuje pokope. Bez nej by ten seriál nemohol byť. 
Emmett je zlatíčko. Na pohľad presne ten prototyp gaya, akého podhadzujú média a akého si stále mnohí predstavujú. Ale je v ňom oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá. A je to také zlatíčko. 
Ted je zas v podstate obyčajný, večne nespokojný so sebou.
Melanie a Lindsay bol fajn tiež, ale mala som radšej Melanie, lebo tá herečka mi bola oveľa sympatickejšia. 
Každá postava je iná, má vlastnú osobnosť a všetky sú skvelé. Okrem Bena. Ale ten straší až tuším od druhej série :D On a David mi boli proste nesympatickí...

Tento seriál sa venuje gay tématike zo všetkých strán. Nie je to len sex, sex, sex, ako by sa mohlo zdať. Niežeby ho tam bol nedostatok. Venuje sa aj iným témam. Či už vážnym ako HIV, homofóbia či drogy, ale nájdete tam napríklad aj tranvesistov (dúfam, že som to napísala dobre O.o), ktorých som ja osobne doteraz nechápala, ale seriál mi dal na nich úplne iný pohľad. A gay svadby či adopcie. 

Seriál sa časom vyvíjal, postavy sa vyvíjali. Mnohokrát to bolo ako na hojdačke, ale holt, taký je život. Bolo to však dokonalé. Teda skoro. Štvrtú sériu "trochu" posrali. Teda od šiesteho dielu. To bolo neskutočne hnusné čo spravili a tvorcov som preklínala. Nehovoriac o tom, že ten diel som dopozerala na Silvestra tesne pred polnocou, takže... s depresiou do nového roka! A čo je katastrofa... Brian bol bez svojho náramku.
Každopádne toľko emócií, ktoré vo mne vedel vyvolať tento seriál sa doteraz podarilo iba Doctorovi Who. Takže je to obrovský úspech. Všetko som prežívala s postavami, vedela som sa do nich vcítiť. Mala som emócie ako na kolotoči. Radosť, depresia, smútok, nenávisť (všetci skurvení homofóbi si zaslúžia naveky horieť v pekle, kde budú po zbytok večnosti nútení pozerať gay porno a popritom sa im bude škvariť koža, ktorá im bude opadávať z tela a na druhý deň vždy dorastie... Taká obmena Prometea)... a mnohé ďalšie. 

Bol to dvojtýždňový maratón, ktorý si veľmi rada zopakujem (snáď v lete) a spolu s Doctorom a Sherlockom sa radí do mojej seriálovej TOP 3. Lebo hoci seriál neskončil podľa mojich predstáv a mal skončiť predposledným dielom, lebo posledný zas všetko zničil, tak to bolo úplne perfektné a ja som si to maximálne užila. Aj keď vážne netuším, kde sa podeli tie dva týždne prázdnin. Ale stálo to za to. Jednoznačne. Hoci teraz mám depku a strašne mi to chýba. (A to od posledného dielu neubehlo ani 24 hodín. Ehm...)

Už ani neviem, ako vás mám presvedčiť. Geniálne, perfektné, dokonalé... Pozrite si to!!!


Brian a Justin <3
Môj momentálne najobľúbenejší párik na svete <3


Melanie a Lindsay




 Brian a Michael 


Ted, Brian a Emmett






Trailer na 1. sériu


A GIF na záver...


13 komentárov:

  1. Tohle mi nedělejte. X seriálů, na které bych se chtěla podívat a já tu louskám klasického Doctora.... :D Ale tohle... Vypadá to vážně dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oh na Classic kašli. Teda nie. Pozri si toto a potom sa k tomu vráť :D Toto MUSÍŠ vidieť :D

      Odstrániť
  2. Ja VIEM! Preto tým pílim uši už dva týždne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O seriálu jsem ještě neslyšela, ale nemyslím, že to bude to pravé pro mě... (Ale je pravda, že to soudím už jenom podle obrázků.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je škoda. Ale šancu tomu môžeš dať. Možno budeš prekvapená :)

      Odstrániť
  4. Aaach nejdokonalejší seriál na světě, to je moje srdcovka :) Brian, Justin a Emmet :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa patrí k TOP 3, lebo neviem posúdiť, ktorý je najlepší. Ale všetky tri sú skvelé <3

      Odstrániť
  5. To je můj nejmilovanější seriál ever, už jsem ho viděla několikrát, některé epizody tisíckárta a i když jsem nadšenec do doctora who, QAF asi nikdy nic nepřekoná, protože to je trvalá láska :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa sú na rovnakej úrovni. A musím si to pozrieť znovu niekedy <3

      Odstrániť
  6. Síce na seriály veľmi nie som, pretože si neviem na ne nájsť čas, ale tak nejak ma tento nejako zaujal :D A ešte keď ho ty tak vychvaľuješ a komentáre tiež, asi sa pozriem na ten jeden dielik :D K tomu sa mi (podľa obrázkov) zdajú herci sympatický. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastje to prvé je dvojdiel :D Ale určite si to pozri, fakt to s stojí za to <3

      Odstrániť
  7. Zatial som videla prvý diel. Prvých päť sekúnd (keď sa tam natriasali tí páni v slipkách a hrala tam tá odporná hudba s tou otrasnou kvalitou). Hneď potom ale začali našťastie rozprávať, ono sa to vylepšilo a nakoniec to bolo aj celkom ok :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tá hudba nie je ani môj štýl, ale v pohode som sa s tým kvôli tomu zmierila :D Stálo to za to. Dúfam, že sa to bude páčiť :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.