utorok 6. januára 2015

Destrukční deník (Keri Smith)

Originálny názov - Wreck this journal
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2014
Väzba - paperback
Počet strán - 224

Anotácia
Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce!
Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

***

O tejto "neknihe" počul asi každý. Pokiaľ vám nič nehovorí český názov, či náš príšerný slovenský Odviaž sa (asi vám je jasné, prečo som radšej niekoľko mesiacov navyše čakala na českú verziu), tak názov Wreck this journal určite poznáte. Áno, je to presne tá vec, v ktorej kreatívni ľudia vedia vyčarovať umelecké diela. Na Youtube môžete nájsť nádherné veci. 

Lenže úlohy si treba upraviť. Alebo sa nimi neriadiť. Pokiaľ chcete tvoriť naozaj pekné veci. Nájdete tu celkom zaujímavé úlohy ako Napíšte niečo na okraje denníka. Píšte dookola jedno slovo. Bezstarostne čmárajte. Ale taktiež blbosti ako Túto stranu straťte. Túto predajte. Túto si dajte na špagátik a ťahajte za sebou ako dieťa kočárik. Alebo ho na špagátiku roztočte, nech búcha do steny. Žiaľ by som povedala, že vecí v druhej kategórii je viac. Preto človek musí byť naozaj kreatívny, pokiaľ to má vyzerať dobre. Pretože to nie je tvorivá deštrukcia. Iba zmes úloh, z čoho len pár je naozaj fajn a celkom tvorivá. Ostatné dopĺňajú miesto.






No čo, úlohou bolo poničiť väzbu.




Moje kraje sú trošku seriálové, no. Moja TOP 3 :) 


Ja som od toho čakala viac. Viac kreatívnejších úloh. U mňa pravdepodobne väčšina strán ostane prázdna. Niežeby som ešte nejaké strany nechcela spraviť. Pár ich v pláne rozhodne mám. A možno ma ešte niečo napadne aj pri iných. Len tie potom uvidíte skôr na mojom Instagrame, lebo nemyslím, že to budem ukazovať aj na blogu. 
Mohlo to byť oveľa lepšie. Malo. Ale ako som spomínala, na Youtube nájdete mnohé krásne výtvory, takže si s tým mnohí poradili. Možno aj vy. A možno sa vám to bude naozaj páčiť. Moje očakávania to však skrátka nesplnilo. 


Za poskytnutie knihy ďakujem spoločnosti Albatros media

Kam ďalej?

11 komentárov:

  1. Je pravda, že některé úlohy jsou vyložené blbosti a obrátila jsem nad nimi oči v sloup. Stejně tak souhlasím, že tam mělo být více kreativních úkolů. Ale jsem docela ráda, že Deník mám a snad v něm i něco vytvořím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mně tedy přijde, že je tam těch kreativních úkolů až na pár blbostí dost :D A i pro ty blbosti by se podle mě dalo něco vymyslet, jen člověk musí mít nápady. Což já bohužel nemám. :D A i když je český překlad asi o něco lepší než slovenský, i tak se tam toho pár ztratí. Jsou to spíš detaily, jako třeba "fill this page with circles" přeložené jako "nakresli kolečka" (něco v tom smyslu, nevím, jak to tam je česky :D). Ale právě ty detaily jsou při plnění úkolů občas znát... Máš krásné okraje! :3 :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja žiaľ taká kreatívna nie som. Mala by som teda jeden nápad na jednu úlohu, ale som lenivá ho zrealizovať. Ehm... :D
      Ale ďakujem :)

      Odstrániť
    2. Já pár nápadů vymyslela v létě, kdy bylo dost času, jenže jsem je pořád odkládala a teď dělám to samé, protože do školy toho je hodně a když mi zbyde čas, radši si čtu :D

      Odstrániť
  3. Já jsem s deník teprve teď začala, ale zatím jsem moc spokojená, tak uvidím.....:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělé obrázky, výtvory, kresby, ničení a tak dále. Mě je hrozně líto, některé úkoly dělat, ale musím se přiznat, že je to celkem zábava :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc pěkné, také jsem se konečně odhodlala a zveřejnila jsem na svém blogu také pár fotek z deníku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.