sobota 17. januára 2015

Kúzelná knihovníčka 5


Od posledného obdivovania mojej knihovníčky ubehlo už polroka, tak je načase si to zopakovať, čo poviete? Za tú dobu mi pribudlo množstvo úžasných (aj menej úžasných) kníh. Keby ste chceli vidieť predchádzajúcu Knihovníčku pre porovnanie, môžete si ju pozrieť TU.
Inak kvalita fotiek nie je bohvieaká, musela som fotiť bleskom. Keby vidíte ako to tu doobeda vyzeralo, tak chápete :D


Toto je moja polička na malé knihy. A jedna z mála, kde je ešte nejaké to miesto... 



V prvej časti nájdete celú sériu Upírskych denníkov (aspoň teda to, čo ešte písala autorka a nie to, čo začal potom písať niekto iný a bolo to o ničom), Bodaj bi a Seduktora, ktoré mám aj podpísané autormi, Jaký to nádherný svět, Upírovú kliatbu, novely k Škole noci a tri útle dvojjazyčné knižočky, ktoré boli ako príloha k Novému času. 


Dům u vycházejíciho slunce je knižka, pri ktorej ani neviem, prečo ju vlastním. Motýlik je skvelá knižka, ktorú by si mal prečítať každý. Ďalej je tu Charlie, dve knižky Vity Jamborovej, Tri kroky do pekla od Mirky Varáčkovej. Dobrá znamení je môj najnovší prírastok, ktorý mi pribudol včera a veľmi sa naň teším. Od Pratchetta tu mám tiež Faust Erik a Koberčanov, pričom som nečítala ani jednu. A potom tu je Čistá nuda, Piráti! Dobrodružstvá s bielou veľrybou a môj milovaný Radek :3
A áno, to malé vzadu je lego Loki :D Ničoho sa neboj je už len knižka, ktorú mám rozčítanú a momentálne odloženú na neurčito. 


A moje anglické knižky. Teda ich väčšia časť. Soul screamers, dva diely Throne of glass, We were liars, Forbidden, Fangirl, štyri knižky Doctora z edície Quick reads a Once upon a time: tale. Čo je mimochodom jediná knižka, ktorú mám už z týchto prečítanú. 
A tiež je tu moja TBR nádobka, ktorú som včera či predvčerom aktualizovala, hoci som ju ešte nikdy nepoužila :D


Táto skrinka obsahuje asi najväčší počet neprečítaných kníh (v porovnaní s ostatnými). Niežeby sa mi to chcelo počítať...


Tu mám Drviča, tri knihy od Kinga, štyri od Nesba a ten zvyšok sú knihy s LGBT tématikou. Je to inak, mami spolu s pokračovaním To prejde, Keď láska bolí, aj chlapi plačú, Milenky, Rozepnutá a skvelá séria Noční běžci, z ktorej mám zatiaľ len prvé tri diely, ale rozhodne mám v pláne zohnať aj ten zvyšok.


Táto polička začína skvelou biografiou Benedicta Cumberbatcha (inak videli ste už Imitation game? Ten film je perfektný, dnes som ho dopozerala :3). Je tu tiež Neviditeľný strážca, prvý diel sérií Kate Daniels a Mercedes Thompson, Přivolávaní... Hrej férově, Dívka se snehem ve vlasech, dva diely Luxusu, ktorý má naozaj luxusné obálky, zatiaľ najhoršia kniha roka Losing it, Tatkinov nočník, dve Alex Craft, Tweetni mi, Meno hviezdy, Šťastná sedmička, Zostaň so mnou a Očarená nocou. Uff!
A tiež tu mám podpísané záložky.



Tu našli svoje miesto Nevítaní, Potrhaná křídla, dve knihy Naty Sabovej a Wendy Higgins, nádherná Selekcia, prvý diel Mary Dyerovej a všetky knihy Lauren Kate. 
V komínčeku na boku nájdete dve Yoli krásky Eleanor a Park a Half bad, ďalší nový kúsok Prečo sme sa vlastne rozišli?, tri diely anjelskej série od Wardovej, dva diely Dcéry dymu a kostí, moje milované Temné vody (už aby vyšla trojka!!!) a Odstíny života. 
A v tej krabici hore mám záložky :D


Túto poličku si tak nejako zabrali Cassandra Clare a slovenskí autori. Mám tu všetky Cassandrine knihy, čo v slovenčine zatiaľ vyšli (a čítala polovicu z nich) a moje milované série Mariotovi dediči a Džinsový denník. Trojka na fotke chýba, má ju požičanú kamarátka. A potom tu sú skvelé knihy Dievča z minulosti a Punková princezná. 
Dve knihy navrchu vľavo, teda Dom na konci sveta a Stopárov sprievodca galaxiou mám z knižnice a The Elite a novelu k Bohom Olympu mám požičané od kamarátok. Aj The One, ktoré na fotke nie je, lebo to práve čítam. 


A moja najväčšia knižnica... 


Tu mám obe knihy Jonasa Jonassona, prvý diel Jazdcov časov, celú sériu Ľavej ruky Boha, Záhrobnú knihu a knihy od Stephenie Meyerovej. A ešte mi tu chýba Gwind, nezabiješ, ktorá je momentálne požičaná. 


Jediná polička, kde mám prečítané všetko :D Percy Jackson, Bohovia Olympu a Artemis Fowl... Žiaľ som ešte nevymyslela, kde dám zvyšné dva diely Bohov, keďže bude blbé, aby dva diely boli položené vodorovne... Asi to budem musieť nejako pomeniť... 


Tu mám Utorky s Morriem, sériu Nočný tieň, vrátane voľného pokračovania Kořeny, Dedičku, dva diely Demonaty, Etikety a špionáže, Mágie krvi a Padlých andělov. A Ničoho sa neboj. 


Tu mám knihy od Jane Austenovej, sestier Bronteových, celú sériu Anny zo zeleného domu a fantastické Kroniky železného druida. A potom dve knižky z milióna inšpirovaných Austenovou. 


Na tejto poličke je 13x sci-fi, oba diely Markutského kráľovstva, Rebelové věčnosti, Léto mrtvých, Kam si zmizla, Bernadette?, dokonalá Škola dobra a zla (už aby som mala ďalší diel!), Drahokamy a Problém na každé riešenie, dve knihy od Zusaka, Prvý hrob napravo a skvelá séria Lhář. 


Polička venovaná dystópiam. Viac-menej. Nejako sa mi tam priplietli Sabriel a Pasca. Ale tiež sú tu celé série Dokonalý pár, Som roztrieštená a Hry o život. Tri diely perfektných Mesačných kroník a Metalurg, ktorý nádherne zdobí poličku.


A konečne moja úplne najobľúbenejšia polička, na ktorú by som mohla pozerať donekonečna. Harry Potter polička! <3 Filmové čary, Lexikón Harryho Pottera, Rozprávky Barda Beedla, Metlobal v priebehu vekov a Fantastické zvery a ich výskyt. Ale hlavne... Kompletná séria v slovenčine aj v angličtine <3


A posledná polička je venovaná Richelle Mead. Okrem posledných dvoch dielov Sukuby mám všetky knihy, ktoré od nej v Čechách vyšli. Teda okrem Sukuby aj celá Vampýrska akademie, päť dielov Pokrevních pout a dva diely Věku X. 

...


A toto sa za polrok nezmenilo, ale to sú mamine knihy. A tlačiareň. Ehm... A ja nemám kde dávať knihy -_-

14 komentárov:

  1. To je pořádná sbírka! Máš krásnou knihovničku, plnou skvělých knížek :) A vypadá to, že někde se ještě najde nějaké to volné místo :) Takovou velkou knihovničku bych taky potřebovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som potrebovala aspoň dvojnásobne väčšiu :D
      Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Bože, ty máš boží knihovnu! Těch knih a těch božích knih, je to neskutečné..! Já mám sotva polovinu (ok, trochu víc, ale i tak jich máš hrozně moc) Krása! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná knihovna - hlavně ta Potter polička. :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Znovu nádherná knihovňa, znovu slintám a očakávaj v blízkej budúcnosti vykradnutie Harry Potter poličky :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne 8) a veľa hlavne 8D ja mám takú veľkú knižnicu jak ty, len 1 posledná polička je u mňa tvorená 2 šuflikmi na prádlo, takže mám o 1 menej. Ale zase mám ešte jednu rohovú malú knižničku, kde mám 3 poličky na knihy ešte 8) a potom chcem vyhodiť písací stôl a dať tam menší, aby som mala voľné steny tam a mohla si vydupať také L-kové poličky na stenu 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám knihy všade kde sa dá a aj to mi je málo :D

      Odstrániť
  6. To je... veľa kníh. Ale že VEĽA :D I tak ma však najviac zaujali Benedict (Akurát som tú knihu minulý týždeň dočítala a bola úplne úžasná! Chystám recenziu, ktorú preložím aj do angličtiny, keďže som ju vyhrala v giveaway a chcem, aby si ju aj tá, čo mi ju poslala, mohla prečítať :) A The Imitation Game som ešte nevidela, a do 1. februára určite ani neuvidím, keďže to tu neni v kine, ale už asi zošalejem z toho čakania, keďže to vyšlo v novembri! :D), OUAT a Loki, ehehehe :D Ale nie, pekná knižnica :) Harry je super! Niektoré z kníh, čo tu máš, mám aj ja, i keď asi jediný autor, od ktorého mám viac kníh ako ty, je Nesbo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D U nás je The Imitation game v kinách od 29.1, čo je hlúpe vzhľadom k tomu, že n ulož.to to je v dosť dobrej kvalite a s titulkami :D :D
      Na recenziu sa teším a ja som vravela, že to zvládneš :D
      A Nesba plánujem doplniť :D

      Odstrániť
  7. Ta Harry Potter polička, to je prostě fantastický :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.