pondelok 13. mája 2013

Obálková vojna 22


Moje meme. V skratke ide o to, porovnať pár verzí obálok určitej knihy z rôznych krajín.



Na túto knihu sa chystám už fakt dlho. Viem, že väčšine z vás sa páčila, takže uvidíme ;) No, ale k obálkam. Väčšina je ladená do zelena. Na goodreads bolo strašne moc rôznych prevedení, mala som problém vybrať len šesť, tak som zobrala tie prvé :D Hmm, naša je podobná originálu (piata obálka). Polka obálky je úplne nevyužitá, lebo všetko je to nacpané v rohoch. Príde mi skôr ako zošit nejakého chlapca, čo si pripne do rohu fotku. Na prvej anglickej obálka je filmový plagát (sakra, musím vidieť aj ten film. Emmu a Logana milujem!) Taktiež je tam veľa miesta nevyužitého, ale nevadí to tak, kvôli tomu múru. A tiež je to krajšia zelená. Druhá anglická obálka je originálne... modrá. Je čudná, ale páči sa mi. Nie je tam použitých milión farieb, taktiež pekný font písma. Španielska je obyčajná. Kebyže ju vidím v knihkupectve, tak po nej len tak prekĺznem pohľadom, ale do ruky by som ju nevzala. Na čo tí tvorcovia obálky mysleli? Pozadie je murované, čo je jediné plus, ale divnej zelenej a absolútne zlé písmo. Originál obálka je ako tá naša... skoro. Až na to, že miesot fotky chlapca je tam fotka nôh. A nepochopila som to veľká P v Stephen. Tretia anglická obálka mi ktovie prečo pripomína obálku knihy Na vine sú hviezdy a patrí k tým lepším.

1. miesto - Anglicko 2
2. miesto - Anglicko 1
3. miesto - Anglicko 3
4. miesto - Slovensko
5. miesto - originál
6. miesto - Španielsko

6 komentárov:

  1. na tom originálu není to P velké, ale je posunuté, aby kus nechyběl, stejně tak y :) Mě se nejvíc líbí ta poslední, i když tu modrou vidím poprvé a vypadá taky hodně dobře! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nejvíc se mi líbí ta modrá :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čo ja viem, mne sa ani jedna z tých obálok veľmi nepozdáva, ale knižka bola v pohode. Film sa mi páčil kvôli Loganovi viac :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne sa najviac páči tá posledná :) ale ani tá modrá a tá druhá nie sú zlé :) zato tá slovenská a originál sa mi vôbec nepáčia.. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.