sobota 25. mája 2013

Ríša temnoty - Prekliate sestry (L.J.Smith)

Originálny názov - Night world 2 - Daughters of darkness
Séria - Ríša temnoty
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - viazaná
Počet strán - 248

Anotácia
Tri upírske sestry už nebaví život na izolovanom ostrove a rozhodnú sa utiecť. Chcú žiť rovnako ako ich teta a živiť sa výlučne zvieracou krvou. Za porušenie prísnych zákonov ich však čaká trest, ktorý príde vykonať ich brat Ash. Lenže vo chvíli, keď sa jedna zo sestier zamiluje do ľudského chlapca a Ash stretne medzi smrteľníkmi svoju spriaznenú dušu, nie je už pre nikoho cesta späť. Ríša temnoty má svoje pevne stanovené pravidlá, a kto ich nedodrží, bude za to kruto pykať. Prečo musela zomrieť teta upírskych súrodencov? Majú šancu odhaliť pravdu a zachrániť si život?

Obálka

Je opäť dokonalá. Modelka nijako neprekáža a ten dym, oheň a oko... Ááách!


Postavy
Čo sa týka postáv, tak tam boli tri sestry - Jarabina, Haja a Nefrit. Prvé dve som ľutovala už len pre tie otrasné mená, rodičia ich asi nemali moc radi. Všetky tri však boli fajn. Jarabina bola tá najrozumnejšia, najpokonejšia a všetko sa snažila riešiť s chladnou hlavou. Haja bola divoká a keď niečo nešlo, tak jediné východisko videla v smrti... nie seba, pravdaže. Nefrit bola tak strašne roztomilo naivná a milá. Ale nijako mi to nevadilo. Jediný problém, čo som s nimi mala bol, že si povedali, že budú cuckať zvieratá. Ale aspoň nie žiadne veveričky či potkany.
Ja som si však najviac obľúbila ich brata Asha. Je vám to meno nejako povedomé? Hej, bol aj v jednotke. Ale len ako vedľajšia postava a výslovene ako záporák. Tu bol z neho zlatý chalan, ktorého sa nedalo neobľúbiť. Tak trochu pripomínal Damona, takže to chápeme ;)

Ďalej tu boli dvaja súrodenici - Mark a Mary-Linette. Mark bol fajn, hoci trochu hanblivý. Mary-Linette zas bola neznesiteľné zvedavá, pchala nos kam nemala a často mi veľmi liezla na nervy.


Môj názor
Najprv mi trochu vadilo, že to nenadvädzuje, pretože by som bola zvedavá ako pokračuje život Poppy, Phila a Jamesa. Ale potom som sa cez to akosi preniesla.

Kniha ma zozačiatku akosi nudila, hoci táto kniha bola originalnejšia, nebolo v nej to, čo som čítala už dvadsať krát. Potom sa to ale nejako vylepšilo a bavilo ma to. V mnohom bola podobná jednotke - dopredu som vedela predpovedať dej (a absolútne ma neprekvapilo, kto spáchal tie vraždy, čakala som to...!) a bola to taká milá oddychovka. Nemusíte si pritom namáhať vaše mozgové závyty a je to príjemný oddych. Odporúčam si sériu prečítať, nemáte čo stratiť...




Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fragment
Môžete si ju objednať TU

Kam ďalej?

1 komentár:

  1. Mne sa páči práve to, že to je o iných ľuďoch 8) 2ka sa mi páčila o niečo viac 8)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.