nedeľa 26. mája 2013

Ríša temnoty - Čierna mágia (L.J.Smith)

Originálny názov - Night world 3 - Spellbinder
Séria - Ríša temnoty
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - viazaná
Počet strán - 256

Anotácia
Thea a jej sesternica Blaise sú čarodejnice a ovládajú mágiu, ale každá toto umenie využíva inak. Divoká krásavica Blaise zvádza len tak pre zábavu svojich spolužiakov, aby ich pomocou kúziel privádzala do šialenstva. Pokojnejšia Thea se hneď prvý deň v novej škole zamiluje do obyčajného ľudského chlapca a pokúša sa ho zachrániť pred Blaise pomocou mágie. Obe porušia zákony Ríše temnoty, a to sa neodpúšťa.
Zachránia sa dievčatá pomocou zakázaných kúziel alebo ich čarovanie zničí? Čo je Thea ochotná obetovať kvôli láske človeku?

Obálka
Táto séria má veľmi vydarené obálky. Všetky sú krásne a táto nie je výnimkou... Modelka na obálke vypadá ako Troian Bellisario (Spencer Hastings). Dym dokonalý a do farieb toho motýľa som sa zamilovala na prvý pohľad.


Postavy
Keď sa na krátku chvíľu objavili Thea a Blaise v jednotke, tak Thea bola veľmi milá a Blaise mi prišla taká nemastná-neslaná... Hmm, ako som sa splietla! Blaisyn zmysel života bol v tom, ako svojími kúzlami očarovávala chalanov, ktorí sa na ňu pozerali ako zamilované šteniatka. Thea bola strašne dobrá. A to je to, čo ja moc nemusím. Samozrejme, porušila pravidlá Ríše temnoty zamilovaním sa do chalana. Eric bol naozaj jej spriaznená duša, boli veľmi podobní. Koľko krát som sa v duchu pýtala, kde dopekla, je Ash? Strašne tam chýbal. Takže som mala Blaise najradšej, lebo hoci mi často vadila, tak veľkú konkurenciu tam nemala. Možno tak akurát Roz, Ericovu malú sestričku ;)



Môj názor

Človek by si myslel, že po troch dieloch si zvyknem, ale stále mi vadí, že sa každá točí okolo toho, ako sa niekto z Ríše temnoty zamiluje do človeka. A vzhľadom k tomu, ako má byť neobvyklé, že niekto nájde svoju spriaznenú dušu (hlavne medzi ľuďmi) sa to deje akosi často. 
Tento diel sa mi páčil najmenej. Podľa mňa by Smithová mala zostať pri upíroch, čarodejníkov nech nechá iným. Taký Tajný kruh mi prišla ako najslabšia séria od nej... a tento diel bol podobný. 
Mimochodom, asi by ma nebavilo byť čarodejnicov za pomoci kameňov, byliniek a ďalších burín. Ja by som chcela vedieť čarovať prostredníctvom myšlienok. Prinajhoršom prútikom. 
Som však zvedavá na štvorku.




Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fragment

Môžete si ju objednať TU.



Kam ďalej?

2 komentáre:

  1. Obálka je vážne super, ale od Smithovej mi stačili Upírske denníky a prvý diel Tajného kruhu.:D
    Inak ja by som brala aj buriny, len keby sa čarovať dalo...:DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Do této série se někdy pustím:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.