streda 6. marca 2013

Waiting on wednesday 15


Waiting on Wednesday je týždenné meme, ktoré usporiadava Breaking the Spine. Cieľom je predstaviť knižky, ktoré si chcete prečítať.




Čisla 2 - Chaos (Rachel Wardová)
AnotáciaAdam je šestnásťročný chlapec, ktorý sa na prvý pohľad nelíši od svojich rovesníkov. Napriek tomu je skutočne výnimočný. Rovnako ako jeho matka aj on vidí čísla. Keď sa niekomu pozrie do očí, vidí ich. Spočiatku nevedel, čo znamenajú. V deň smrti svojej matky pochopil, že sú to dátumy smrti. Do bloku si zapisuje informácie o ľuďoch, s ktorými sa stretne, a ich čísla. Na stránkach sa neprestajne opakuje číslo 112027. Je nepochybné, že v ten deň sa v Londýne stane obrovská katastrofa, pri ktorej zomrú tisíce ľudí.

Osudný dátum sa neodvratne blíži a Adam sa trápi stále viac. Nevie, čo má robiť. Nevie, ako varovať ľudí, aby opustili Londýn a zachránili si životy. Neodvažuje sa o tom nikomu povedať, pretože sa bojí, že by mu nikto neveril.


Ale nie je sám, kto o katastrofe vie alebo ju aspoň tuší. Jeho spolužiačku Sáru prenasleduje niekoľko mesiacov desivý sen. Vidí Londýn v plameňoch, rúcajúce sa budovy, zranených a mŕtvych v sutinách. Sára utečie z domu a Adam ju hľadá, až ju konečne objaví v jednom squate. Spoločne premýšľajú, ako katastrofe zabrániť a či je to vôbec možné. Podarí sa im nájsť spôsob, ako ľudí varovať?


Jednotka sa mi páčila a preto som zvedavá aj na toto pokračovanie. Okrem toho, že podľa anotácie Adam zistí, čo čísla znamenajú rovnako, ako Jem, tak aj toto vypadá zaujímavo :)

6 komentárov:

  1. Ako sa volá prvý diel? Lebo hento ma vážne veľmi zaujalo! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čísla- Na úteku, je tu na to aj recenzia :)

      Odstrániť
    2. Vďaka ! :D
      *odchádza si to prečítať*

      Odstrániť
    3. Nemáš začo :) keď niečo, v pohode mi píš aj na mail :)

      Odstrániť
  2. Chystám sa určite na Čísla 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prvý diel som čítala - mala som z neho zmiešané pocity, kniha sa mi páčila a zároveň nepáčila, bola originálna, ale aj zvláštna.
    Druhý diel by som si prečítala zo zaujímavosti, len tá pochmúrna atmosféra... :/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.