nedeľa 24. marca 2013

Obchod so šťastím (Irina Semina)

Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 125

Anotácia
Vstúpte do kúzelného obchodu, v ktorom nájdete všetko od metly na negatívne pocity až po mlynček na problémy. Ako sa vyrovnať so vzťahmi, nešťastnou láskou, finančnými problémami, ako nájsť zmysel života? Vydajte sa na cestu k spokojnejšiemu a šťastnejšiemu životu! Zamerajte sa na to, čo vám naozaj robí radosť.
Byť šťastný je predsa také ľahké!

Môj názor
Začnem obálkou, to bude kratšie. Tá sa mi veľmi páči. Nie je priveľmi prečačkaná, iba taká, ako má byť.
A teraz ku knihe samotnej. Je to jedna z takých tých motivačných kníh, ktoré vám majú pomôcť k lepšiemu životu. Knihy á là Tajomstvo nečítam, lebo sa na ne neviem sústrediť (videla som len film). Ale toto nie je obyčajná kniha ako tie ostatné. Táto kniha je taká zvláštna. Je písaná formou rozprávok a to ma okamžite zaujalo. Veď kto má život natoľko úžasný, že by nemohol byť lepší? Je ľahké povedať si, že chcete zmeniť svoj život, ťažšie je to však aj urobiť. No a prečo nezačať už hneď v detstve? Tieto rozprávky sú určené ako dospelým, tak aj deťom pred spaním. Je to proste niečo úplne iné, ako to, čo som doteraz čítala.
Najviac sa mi páčila rozprávka Môj pruhovaný život. O tom, že v živote sú temné aj svetlé momenty, ale proste treba žiť a starať sa, aby bol čo najlepší.
Tá kniha je naozaj skvelá, nikomu ju nedám. Mimochodom, ak chcete niekoho potešiť, tak by to bol krásny darček.
Dokonca som si začala písať vlastnú knihu šťastia! (Uvidíme, ako dlho mi to vydrží :))
Myslím, že taký obchod so šťastím by chcelo aj u nás :)Nebudem vám tu vypisovať, ako mi kniha zmenila život, hlavne keď som ju dočítala len dnes, ale niečo som sa predsa len naučila. A to to, že ak chcete zmeniť svoj život musíte začať od seba a je to len vaša voľba. Že musíte spraviť pre to všetko. A že nech sa stane čokoľvek, treba myslieť pozitívne (alebo sa o tom aspoň snažiť) a vo všetkom hladať to pozitívne. Lebo vždy sa dá niečo nájsť (a tým nemyslím to, že keď vám kamarátka povie, že ju bolí hlava, tak vy jej na to opoviede, že vás nie). Každopádne, prečítať by ste si ju mali. Keď už pre nič iné, tak preto, že je to veľmi milá kniha, ktorá vám určite zdvihne náladu. Nepomôžem si, ale naozaj som sa pri čítaní usmievala akoby som aj ja videla látku s tancujúcimi zajačikmi.

Kľúč ku šťastiu Autorke vyšla vo Fragmente aj ďalšia kniha - Kľúč ku šťastiu. Tá myslím, že nie je plná rozprávok, ale myslím, že to nevadí. Hoci tie rozprávky by som viac uvítala. Autorka vie písať a píše celkom pútavo. Určite bude aj táto skvelá :)
Ešte prihodím anotáciu - Myslíte si, že cesta k šťastiu je zdĺhavá a výsledok neistý? Presvedčíme vás, že byť šťastná je ľahké! Rady, mottá a citáty vám ukážu správny spôsob, ako prežiť dni naplno. Naučte sa dívať na svet okolo seba inak a nájdete svoj kľúč ku šťastiu!

Rozhodne to odporúčam a vysoké hodnotenie si kniha určite zaslúži.



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment
Knihu si môžete kúpiť TU.

Kam ďalej?

2 komentáre:

  1. Ja som z nej až taká nadšená nebola, ale musím uznať, že pár dobrých tipov obsahuje a niektoré rozprávkovo ladené poviedky mi prirástli k srdcu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přečetla jsem klíč, na tohle se těším!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.