piatok 15. marca 2013

I´m obsessed with... 14


Meme zo stránky Knižný koutek. Bude sa objavovať každý piatok. Podstatou článku je zverejniť naše "posadlosti", ktoré môžu byť ľubovoľná vec, osoba, jedlo, kniha atď... spolu s krátkym informatívnym článkom...
Minule som vám, no aspoň v duchu sľúbila nadnes moju obľúbenú speváčku, takže tu je...

Lana Del Rey!
 

 
Priznávam, že kedysi sa mi nepáčila. Mala som dojem, že ju to spievanie ani nebaví a jej pesničky mi prišli strašne depresívne. No čo, stáva sa. Už niekoľko mesiacov ju mám ale veľmi rada, dokonca ju môžem nazvať svojou obľúbenou speváčkou.
 
Niečo málo o nej:
Elizabeth Grant, známá pod umeleckým pseudonymom Lana Del Rey je americká zpěvačka a skladatelka.

Začiatky
Grantová sa narodila v New Yorku 21.6.1986 a vyrástla v Lake Placid. V pätnástich sa presťahovala za školou do Connecticutu. Je dcérou doménového investora a milionáre Roberta Granta. Jej management jej vybral pseudonym, pod ktorým teraz vystupuje, "Chcela som mať kapelu, ale vydavateľstvo chcelo, aby som pôsobila sólovo". Prvú nahrávku Del Rey vydala v októbri 2008, išlo o tri piesňové EP pomenované Kill Kill. V januári 2010 vydala prvý sólový album, ktorý niesol názov po nej - Lana Del Rey. Jej otec Robert Grant jej pomohol s marketingom. Album bol chvíľu dostupný i na iTunes, potom ho z neznámých dôvodov stáhli z predaje.

Album Born to Die: 2011 – súčasnosť
Na konci júna 2011 Del Rey podpísala zluvu s vydavateľstvom Stranger Records a v októbri vydala debutový singel "Video Games". V rovnakom mesiaci s ňou podpísalo zluvu ďalšie vydavateľstvo Interscope Records.

30. decembra 2011 vydala Lana Del Rey druhý singel "Born to Die". Vo francúzskej show Taratata behom rozhovoru prezradila, že jej prvý album ponesie rovnaký názov a výjde 30. januára 2012.
Autor: baraxbx
 
Momentálne ďalší album nechystá, vraj už povedala všetko čo chcela. čo je podľa mňa škoda, lebo je naozaj talentovaná a má úžasný hlas. Okrem toho má narodeniny vtedy keď ja :D
 
A už si len vychutnajte moje srdcovky (viem, trocha iné ako The paranoid, ktorí boli v minulom príspevku :D)
 
Born to die
 
Video games
 
 
A moja najobľúbenejšia...
 
Dark paradise
 
No a aj skoro všetky ostatné... najlepšie urobíte, keď si proste stiahnete celý album (na čo sa aktuálne chystám aj ja...)


4 komentáre:

  1. Aha, výnimočne viem kto to je :D Inak sa o taketo veci moc nestarám a tak som vždy stratená, keď niekto začne so speváčkami, ale Lana je mi známa :) Pekný výber

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Počula som od nej pár pesničiek, má dobrý hlas, ale nepočúvam ju.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Má velice zajímavé a jedinečné písničky. :) Mám ji docela ráda, hodně mi připomíná jednu moji doboru kámošku, tak možná v podvědomí i kvůli tomu. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.