piatok 1. februára 2013

Chystá sa na... február 2013

Zrodení pre smrť (Gemma Maley), Fragment, 4.2
Anotácia
Život na Zemi sa od základov zmenil. Ľudská civilizácia už nie je ohrozená smrteľnými chorobami, na ktoré veda objavila lieky. Nesmrteľnosť však prináša i možné riziká - najväčším z nich je preľudnenie. Preto bola prijatá deklarácia - každý obyvateľ môže mať len jedno dieťa. Kto zákony poruší, bude potrestaný. 
Pätnásťročná Anna sa narodila rodičom, ktorí mali dve deti. Teraz je označená za "Nadbytočnú". Aký život ju čaká? Dokáže sa vyrovnať so svojím osudom vydedenca?





Stefanove denníky 5 - Ukryt (L.J.Smith), Fragment, 4.2
Anotácia
V Londýne sa šíria správy o surových vraždách mladých dievčat. Podozrenie polície padá na Damona, pretože jeho udanie je súčasťou pomsty starého upíra Samuela, skutočného vraha. Ide o trest za smrť upírky Katherine, dávnej lásky oboch bratov Salvatoreovcov. Damon a Stefan stoja pred silou a krutosťou, akú dosiaľ nepoznali. Žiaden úkryt už pre nich nie je bezpečný…




Pod krídami motýľa (Veronika Bicker), Fragment, 11.2
Anotácia
Elena sa snaží zabudnúť na nešťastnú smrť svojej sestry Laury. Nikto nevie, ako presne zomrela. O rok neskôr objavia takmer na tom istom mieste ďalšie mŕtve dievča. Je to naozaj len náhoda? Čo spôsobilo dopravnú nehodu, pri ktorej Laura zahynula? Aké tajomstvo ukrýva Elenina matka, ktorá ju nechce spustiť z očí? Náhly záujem staršieho a okúzľujúceho Tristana, došlé anonymné listy a potulujúce sa zakuklené postavy donútia Elenu konať. Bude hľadať pravdu na vlastnú päsť...




Len počúvaj! (Sarah Dessenová), CooBoo, 11.2.
Anotácia

Ešte pred rokom bola Annabel dievčaťom, ktoré má úplne všetko – alebo aspoň túto rolu hrala v televíznej reklame. Odrazu však nemá nič. Jej najlepšia priateľka Sophie ju opustila, šťastie v rodine ničí anorexia staršej sestry a v školskej jedálni si nemá ku komu prisadnúť. Ale len dovtedy, kým nestretne Owena Armstronga. Vysoký podivín, hudbou posadnutý Owen je polepšený darebák, ktorý je odhodlaný hovoriť ľuďom vždy len pravdu. A možno práve on môže Annabel pomôcť vyrovnať sa s tým, čo sa jej prihodilo v tú noc, keď so Sophie prestali byť kamarátky.


Zamilovaní anjeli (Lauren Kate), IKAR, 12.2
Anotácia
Láska niekedy potrebuje povzbudenie od strážnych anjelov, aby sa mohla dvihnúť zo zeme. No len čo párkrát mávne krídlami, treba jej dôverovať, že poletí sama, do najvyšších možných výšin, do neba – a ešte ďalej. Vzťah Luce a Daniela je symbolom nekonečnej lásky, no ich príbeh nie je jediné rozprávanie o láske. Túto knihu ste inšpirovali vy, čitatelia, ktorí ste sa so mnou od začiatku delili o svoje zážitky a ukázali mi, aké rôzne podoby môže mať tento jedinečný cit. Zbierka valentínskych príbehov Zamilovaní anjeli je okružnou cestou romantiky, ktorá sa tiahne naprieč časom a našimi srdcami. Priblížte sa ešte viac k poznaniu večnosti Luce a Daniela – a prežívajte aj nečakanú lásku Shelby a Milesa, Rolandove lekcie lásky či Arrianinu pálčivú lásku. 
Prečítajte si tieto nezabudnuteľné príbehy – a navždy sa zamilujte! 



Nástroje smrteľníkov 2 - Mesto popola (Cassandra Clare), SLOVART, 28.2
Anotácia
Clary si želá, aby sa jej život vrátil do normálnych koľají. Ale čo je normálne, keď je Tieňolovkyňou vraždiacou démonov, jej mama leží v kóme vyvolanej čarami a zrazu všade naokolo vidí Dolnosveťanov, ako sú vlkolaci, upíri či víly? Keby nechala tento svet za sebou, mohla by sa venovať svojmu skutočnému priateľovi Simonovi. Tieňolovci sa jej však nechcú vzdať – hlavne jej nádherne neznesiteľný brat Jace. Aby Clary zachránila svoju mamu, musí sa spojiť s nebezpečným Tieňolovcom Valentinom, ktorý je pravdepodobne šialený, určite nebezpečný a navyše je to jej otec. V New Yorku sa však dejú zvláštne veci. Niekto vraždí deti Dolnosveťanov. Je aj za týmto Valentine? A ak áno, o čo mu vlastne ide? Keď zmizne aj druhý z Nástrojov smrteľníkov – Meč smrteľníkov – prichádza desivá Inkvizítorka, aby si posvietila na Jacea. Ako ho má Clary zachrániť?


Jazdci časom (Alex Scarow), SLOVART, 28.1
Anotácia
Liam O'Connor mal zomrieť pri lodnej havárii v roku 1912. Maddy Carterová mala zomrieť pri leteckom nešťastí v roku 2010. Sal Vikramová mala zomrieť pri požiari v roku 2026. No pár minút pred smrťou sa pri nich zjavil záhadný muž so slovami: „Vezmi ma za ruku." Nezachránili ich. Naverbovali ich do tajnej organizácie, o ktorej existencii nemá nikto ani tušenia. Cestovanie v čase už totiž nie je len hudbou budúcnosti, ale krutou realitou. Liam, Maddy a Sal majú jedinú úlohu: ochrániť dejiny, ako ich poznáme, a zneškodniť každého, kto sa pokúsi ch zmeniť. Preto sú tu!
Demonata 2 - Zlodej z temnoty (Darren Shan), SLOVART, 28.2
Anotácia
Kernel je tínedžer so zvláštnym nadaním - vidí vo vzduchu farebné svetlá, a keď sa sústredí, dokáže z nich poskladať rôzne tvary. Jedného dňa však zo svetiel vytvorí okno, vyskočí z neho démon a vtiahne ho do inej dimenzie. Kernel sa síce vráti do vlastného sveta, no vôbec si nepamätá, čo sa stalo. Spolu s ním však zmizol aj jeho mladší brat, ktorého zrejme uniesol démon. Život celej rodiny je ohrozený, nepomôže ani to, keď sa presťahujú do iného mesta. Kernel pomaly objavuje svoje schopnosti a zisťuje, že jeho poslaním je loviť zákerných démonov.
Kam zmizla Aljaška (John Green), SLOVART, 28.2
Anotácia
Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pošlú do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalených tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.