sobota 19. septembra 2015

Keď neviete, či sa vám ten koniec nesníva... (Sladké zabudnutie)

Autor - Jamie McGuire
Originálny názov - Beautiful oblivion
Séria -  Madoxx
Diel - 1/4
Vydavateľstvo - Fortuna libri
Rok vydania - 2015
Väzba - hardcover
Počet strán - 304
Hodnotenie na Goodreads - 4,15 /42 500

Anotácia
Nadmieru samostatná Camille „Cami“ Camlinová sa s radosťou vzdala detstva skôr, než sa stihlo skončiť. Pracovala ešte predtým, ako dostala vodičský preukaz, a po prvom ročníku na vysokej sa presťahovala do vlastného bytu. Cami, barmanke v bare Red Door, neostáva okrem práce a školy čas na nič až dovtedy, kým po roku nemá prvý voľný víkend.
Trenton Maddox, kráľ Východnej univerzity, chodil so spolužiačkami ešte predtým, ako skončil strednú. Chlapci ním chceli byť, dievčatá ho chceli skrotiť, no po tragickej nehode sa jeho život obrátil hore nohami. Odišiel zo školy, aby sa zbavil mučivej viny. Býva u svojho otca vdovca a pracuje na plný úväzok v miestnom tetovacom štúdiu. Keď si už myslí, že jeho život sa vracia do normálnych koľají, všimne si Cami, ktorá sama sedí za stolom v bare Red Door.
Cami má troch bratov, preto verí, že priateľstvo s Trentom dokáže udržať v čisto platonickej rovine. Keď sa však Maddox zamiluje, miluje naplno – napriek tomu, že vinou Cami sa jeho ťažko skúšaná rodina môže rozpadnúť.


***

Táto kniha akosi nebola v pláne. Len pred časom som dostala chuť na nejakú new adultku a voľba padla náhodou na túto. Kedysi som čítala Krásnu katastrofu, ktorá sa mi veľmi páčila a tak som sa rozhodla dať šancu. Dúfala som v nejaké pohodové, milé, jednoduché, ale ničím výnimočné čítanie. A až na tú poslednú vec som to aj dostala. 

Trenta som si obľúbila hneď nazačiatku. Asi to má niečo spoločné s tým, že bol tatér. Mám obrovskú slabosť pre tetovania, takže už len to bolo obrovské plus. Ale môže byť lepší vstup do príbehu ako hlavnej hrdinke vypiť štamprlík a odísť? Autorka spravila prvoplánovo chalana, z ktorého sa majú babám podlamovať nohy. Klišé Sexy citlivého badboya. Ale viete čo? Ono to fungovalo. A to hovorí baba, ktorá je na baby. Ehm, považujte hercov a fiktívne postavy za výnimku. Keď som čítala Katastrofu, pamätám si, že sa mi Travis páčil, ale občas sa správal hlúpo a liezol mi na nervy. Ale Trenta som si proste zamilovala. Už len to, ako sa správal k Olive...
Na druhej strane, autorka sa nedržala klišoidného páru badboy + nevinné, dokonalé dievčatko, ktoré o niečom s názvom sex počula len na hodinách biológie (a potom mala ešte polroka nočné mory a predplatené hodiny u psychológa). Cami bola skvelá hlavná hrdinka. Normálna baba. Možno občas preháňala, ale obľúbila som si ju. Nedala si skákať po hlave, prejavovala svoj názor a tak.
Tiež bolo skvelé "vidieť" opäť Travisa. Táto kniha sa odohráva zarovno s Katastrofou, takže to bola zábava. 

,,Ak sa nakoniec vezmete, dlhuješ mi sto babiek."
,,Vezmeme?" Travisova tvár sa stiahla od znechutenia. ,,Čo to, doriti, hovoríš, Cami? Mám devätnásť! Nikto sa nežení v tomto veku."

Táto kniha nielenže splnila moje očakavánia, ešte ich aj predbehla. Vtiahla ma do seba hneď. Možno som ju nepovažovala za najlepšiu knihu na svete, ale bavila ma. Bolo vtipné a nenáročné a boli scény, kde som sa úplne škerila. Bude katastrofa, ak podobným knihám pomaly podľahnem.
Čítanie som si naozaj užila, dej krásne plynul... a potom prišiel koniec. Akože, čakala som všeličo, ale to, čo autorka spravila ma nenapadlo ani vo sne. To bolo obrovské whááát??? a musela som ho čítať viackrát, kým mi došlo, že sa mi naozaj nesníva a ono sa to vážne stalo. Bola som z toho totálne mimo. Proste wow! Ale v dobrom slova zmysle. Bolo to absolútne geniálne. A stalo sa to najlepšou new adultkou, čo som čítala.
Navyše má kniha krásny chrbát a zadok. Ehm, hovorím o knihe, nie o obálke.
McGuire to teda rozhodne vie! A ja teraz nedočkavo čakám na ďalšie diely. Lebo dvojka o Thomasovi? To bude mega! Tiež si chcem prečítať Nádhernú svadbu a Chodiacu katastrofu. 
A vy si rozhodne chcete prečítať toto!


Za knihu veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu Pre školy
Vy si ju môžete objednať TU
Kam ďalej?

6 komentárov:

  1. Absolútne súhlasím!! Trent je peckový a ten jeho prístup k malej Olive..rozkošné :3 McGuire je dokonalá! Dosť sa teším na Thomasov príbeh, len škoda, že je v anglickej verzii tak ku... drahý :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa to nechce zháňať v angličtine, tak proste dúfam, že sa čo najskôr dočkáme prekladu :D

      Odstrániť
  2. Už som to čítala dávnejšie, ale nehodnotila som to príliš dobre. Z nejakého dôvodu ma to viac rozčuľovalo ako bavilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Videla som na GR. Holt, každému nesadne všetko, ale ja som bola nadšená :)

      Odstrániť
  3. Recenziou si ma úuplne navnadila ! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.