nedeľa 27. septembra 2015

Celaena Sardothien je späť! (Crown of midnight)

Autor - Sarah J. Maas
Séria -  Throne of glass
Diel - 2/6
Vydavateľstvo - Bloomsbury
Rok vydania - 2013
Väzba - paperback
Počet strán - 418
Hodnotenie na Goodreads - 4,53 /79 900

Anotácia
Crowned by Evil.
Bound by Duty.
Divided by Love.
Celaena Sardothien, royal assassin, is the King of Adarlan's deadliest weapon. She must win her freedom through his enemies' blood - but she cannot bear to kill for the crown. And every death Celaena fakes, every lie she tells, put those she loves at risk.
Torn between her two protectors - a captain and a prince - and battling a dark force far greater than the king, Celaena must decide what she will fight for: her liberty, her heart or the fate of a kingdom...

***

Koncom augusta sme s Maggie a Naty uzavreli dohodu - oni tento mesiac prečítajú Red Queen a ja toto. Im sa Red queen veľmi páčila (akoby sa aj mohla nepáčiť, že.) a tak som sa ja dostala k tejto knihe. Prvý diel sa mi dosť páčil, tento mal byť ešte lepší, tak som sa naň tešila. 

Celaena sa mi páčila už v jednotke a stále ma to neprešlo ani náhodou. Ona je úplne skvelá kick ass hridnka. Je tak 95% šanca, že si ju zamilujete (a ak nie, tak sa vám pravdepodobne celá kniha nebude páčiť).
Takisto Chaola zbožňujem viac a viac a v podstate aj Doriana. Obaja sú skvelí, ale Doriana si skôr ako najlepšieho priateľa oboch predstavujem (friendzone!), zatiaľ čo Chaol a Celaena sa budú oddávať radovánkam budú bojovať bok po boku.


Pri tejto knihe som mala opäť problém, podobne ako pri jednotke. Hoci tentokrát to trvalo zreteľne kratšie. Kniha sa čítala rýchlo a veľmi dobre, keď som sa do nej už dokopala, ale práve s tým dokopávaním som mala najväčší problém. Napriek tomu, že sa mi kniha páčila, nechcelo sa mi nikdy do nej púšťať. Vedela som si nájsť tisíc činností, ktoré by som robila radšej (ale stále bola pred školou). 
Autorka má však skvelý štýl a hoci si nevedela na dlho udržať moju pozornosť, nikdy som nevedela, čo spraví nabudúce.
Rozhodne je to skvelá séria, ktorá stojí za prečítanie. A hoci som väčšinu knihy bola presvedčená, že knihe dám 4 TARDIS, pretože jednotka sa mi páčila viac. Bol iný, napínavejší. A nebyť posledných 40 strán, kde si autorka pripravila niekoľko veľkých odhalení, z ktorých som bola úplne ohúrená, kniha by ma ktovieako nenadchla. Páčila sa mi, ale chýbal mi ten wow efekt, ktorý sa dostavil až na konci a vďaka tomu si ma kniha aspoň ku koncu získala tak, ako mala. Pretože ten koniec... omg.
Teším sa na trojku. Veľmi. A to som neplánovala sa s ňou ponáhľať. Ešteže ju už mám doma.


Kam ďalej? 

4 komentáre:

  1. Som zvedavá, čo povieš po všetkých tých zvratoch v trojke :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som zvedavá, veľmi sa na ňu teším. Hoci netuším, kedy sa k nej dostanem :D

      Odstrániť
  2. Ja sa teším na slovenské vydanie. Keď už mám jednotku v slovenčine, tak si počkám aj na dvojku a tak. Ale v budúcnosti si určite chcem zakúpiť celú ságu aj v angličtine pretože niet nad originál. :)
    Pekná recenzia a mňa naopak Trón zo skla okamžite vtiahol a behom jedného dňa som ho mala prečítaný, som zvedavá, či sa od dvojky vôbec odtrhnem ak má byť ešte lepšia. :3
    Charlotte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa jednotka páčila viac. Toto malo akurát wtf koniec :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.