piatok 22. marca 2013

Temné vízie 3 - Vášeň (L.J.Smith)

Séria - Temné vízie
Originálny názov - Dark visions - The Passion
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2012
Väzba - viazaná
Počet strán - 256

Anotácia
Kaitlyn a jej priatelia vlastnia úlomok čistého kryštálu od Bratstva. Ním by mohli zničiť ohavný kryštál pána Zetesa, pomocou ktorého jeho majiteľ pácha mnoho zla. Nevedia však, kde pán Zetes kryštál ukrýva, ani ako sa k nemu nebadane dostať. Kait sa preto vracia do Zetesovho Inštitútu ako špión. Pritom si stále nie je istá, či v skutočnosti miluje Roba alebo Gabriela…

Postavy
Kaitlyn rozhodne nepatrí medzi moje najobľúbenejšie hrdinky. Teda, v predchádzajúcich dieloch mi veľmi nevadila, tu som s ňou mala problém. Prečo sa do všetkého stará? Prečo to nemôže proste nechať tak? Prečo všetky hlavné hrdinky musia konať dobro? A prečo nemôžu sedieť na zadku a nechať osud ľudstva na iných ako by som to spravila ja? (A preto o mne nie je žiadna kniha...)
Všetci viete, že som team Gabriel (nie, stále ma to neprešlo). Je mi úplne jedno, že je to sebec, že ich zradil a kona len to, čo jemu vyhovuje. A ani sa veľmi neobťažuje meniť. Ale Gabriel je proste Gabriel a tak to má byť. Má úžasné schopnosti a nepopieram, že by som mu ich rada ukradla :D Kam sa naňho hrabe sladký Rob, pravda? Ten mi nie je veľmi sympatický.
Počas čítania som si často povedala, ako toho pána Zetesa nenávidím a že by som ho kľudne aj vlastnoručne zabila (vidíte, aká som dnes kriminálnička? :D). Lýdii som veru veľmi nezávidela... Nebolo čo.

Zvláštne schopnosti
Všetci piati mali úžasné schopnosti, s ktorými mohli čokoľvek. Mali toľko možností. Tak prečo si to uvedomoval len Gabriel? Ja byť na ich mieste, tak ich samozrejme, patrične využijem. Nebudem vám tu už rozpisovať schopnosti hlavnej päťky, lebo tie môžete nájsť v mojich predchádzajúcich recenziach na túto sériu. TU a TU. Teraz k iným.
Frostová mala podľa mňa super schopnosť. Dotknúť sa niekoho a len tým jedným dotykom o ňom všetko zistiť vrátane jeho minulosti? To by sa teda dalo využiť/zneužiť! Hoci mi veľmi pripomínala schopnosť Ara z Twilightu. Ale nakoľko bol ten napísaný o desať rokov neskôr, tak je to jasné - Mayerová opakuje! :D
A astrálna projekcia Šakala Maca by tiež prinášala samé výhody. Prečo som tak strašne netalentovaná?
Bri už mala o čosi podľa mňa zbytočnejšiu schopnosť no a Renny psychokinézu. To je to isté čo Lewis, takže v tejto sérii nič neobvyklé.

Môj názor
Častokrát sa v knihe stane, že si niečo predstavíte a nakoniec zistíte (či už vďaka filmu alebo podrobnejšiemu opisu), že to vlastne vypadá úplne inak. A to nemám rada. Keď mám už jednu určitú, zaužívanú predstavu, prečo by sa mi mala meniť? Keď sa v dvojke objavil úlomok, predstavila som si ho ako akýsi kamienok veľkosti zovretej ľudskej päste. Ale tridsaťcentimetrové čosi v tvare rohu jednorožca? To už je veľký úlom a nie úlomok :D
Okej, ale teraz už na obsahovú stránku. Kniha ma bavila viac, než tie predchádzajúce diely, hlavne dvojka. Dej to malo zaujímavejší. A koncom som bola úplne unesená, nadšená. Lepšie to skončiť nemohlo. Oveľa lepší koniec ako mali Upírske denníky desina. Lisa sa prekonala :). Taká milá oddychovka. Odporúčam :)


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment
Knihu si môžete zakúpiť TU.

Kam ďalej?

1 komentár:

  1. "Prečo som tak strašne netalentovaná?" T si hovorím vždy, keď čítam niečo o nadprirodzenu 8D Nechápem, prečo osud vynechal náš "reálny" svet a mi to také nemáme, je to nefér 8P
    Súhlasím s recenziou, kniha sa mi veľmi páčila, 2ka bola veľkým sklamaním a koniec pri 3ke neuveriteľný 8P

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.