nedeľa 17. marca 2013

Posuď knihu podľa obalu 15


Meme z dieľne Syki. Jeho úlohou je pridať anotáciu na hociakú knihu a pridať vlastný názor...

Krásna katastrofa (Jamie McGuireová)
Anotácia
ABBY ABERNATHYOVÁ začína navštevovať vysokú školu ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byt príkladnou študentkou.
TRAVIS MADDOX má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi - samozrejme, bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnúť do pasce svojho starého života.
TRAVIS A ABBY sa navzájom priťahujú, ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.


Môj názor
Akosi som nepochopila, čo má obálka s anotáciou. Iste, je to metafora, ale podľa mňa pekne nevydarená. Kniha vyzerá úžasne (teraz nemyslím vizuálne, ale obsahovo), ale určite by ma obálka ani v najmenšom nezaujala v kníhkupectve alebo v knižnici, medzi spústou iných s lepšiou obálkou. Motýl v zaváraninovom pohári a škaredo zvolené farby, nehovoriac o tých fľakoch v pozadí a divných dvoch fontoch v názve. Myslím, že nechať pôvodnú obálku bola chyba a radšej mali použiť jednu z týchto:




7 komentárov:

  1. Tak mě se zase ta obálka docela líbi, není to sice nic extra, ale vypadá velice tajemně. Z těch dalších obálek se co jsi sem dala se mi nejvíce(i víc než originál)líbí hned ta první.
    Na knížku samotnou jsem docela zvědavá, protože příběh který je načrtnutý podle anotace, vypadá velice zajímavě. A tu knížku bych si i ráda přečetla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa naopak obal zapáčil :) a dej takisto, i keď je to viac menej klasika- slušné dievča priťahuje "zlý" chlapec :) ale určite sa so nej poobzerám v knižnici :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiež si myslím, že obálka je nevydarená, ale na druhú stranu - videla som zž aj omnoho horšie obálky (nielen čo sa týka vizuálnosti, ale aj toho, že často na obálke bolo niečo, čo v knihe vôbec nebolo) ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak samozrejme, sú aj horšie obálky, ale na druhej strane... aj lepšie... :D

      Odstrániť
  4. Tá úplne posledná obálka sa mi veľmi lúbi 8) ale aj originál je pekný, nie je to niečo, čo by som si nevšimla, len by som si musela prečítať anotku, aby som si to kúpila 8) Chystám sa na to 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež :) Ale najviac ma zaujala stredná, lebo je taká nezvyčajná :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.