sobota 30. marca 2013

Šílenství obálek 6


Meme vytvorené Zuzzi. Cielom je porovnať obálky kníh jednej série. 

Toto meme som tu dlho nemala, tak som sa rozhodla dnes pridať ďalší príspevok, tentokrát komentár ku obálkam k tak oľúbenej a tak nenávidenej sérii Twilight. Samozrejme, grátis aj Krátky druhý život Bree Tannerovej. 


Táto séria má obálky veľmi jednoduché, ale zároveň veľmi pekné obálky, ľahko zapamätateľné. Neviem ako vy, ale keď sa povie Súmrak, tak ma okamžite napadne to jablko v rukách na obálke... no a ten totálne nepríťažlivý akože sex symbol Robert Pattinson, ale to už je o inom. Ide mi len o to, že všetkých päť obáliek má naozaj krásne obálky. Žiadne preplácené, gýčovité, jedna vec na druhej. Len obyčajné čierne pozadie a na tom vyobrazená nejaká blbosť, kde nikomu nevadí, že s príbehom má toho spoločného asi toľko ako zajac s radiátorom (nepýtajte sa ma, kde som prišla na to prirovnanie). Som veľmi rada, že sa Tatran rozhodol zanechať pôvodné obálky (nič v zlom, ale tie české sú totálny des). 
Myslím, že toho kecania bolo už dosť, hlavne keď som sa nevyjadrila jednotlivo k obálkam. Ale čo písať, keď mi ani na jednej nič nevadí (okej, no možno na Súmraku tie ruky, tie k ostatným naozaj neladia, ale čo, je to klasika). Takže teraz moje poradie

1.miesto - Zatmenie
2. miesto - Bree
3. miesto - Nov
4. miesto - Usvit
5. miesto - Súmrak

(Zatmenie je naozaj prekrásne, lebo vypadá, akoby niekto hodil na obyčajné čierne pozadie stužku a kam dopadla, tam aj ostala)

8 komentárov:

  1. Ty originální obálky jsou geniální, vážně uvažuju o koupi toho setu, který už je v hardbacku a má tyhle originální obálky :) na Stmívání nedám dopustit, kdo nečetl knížky nemá právo odsuzovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým súhlaím. Filmy nesiahajú knihám ani po päty

      Odstrániť
  2. já bych to asi seřadilo takhle:
    1) Nový měsíc
    2) Bree
    3) Zatmění
    4) Stmívání
    5) Rozbřesk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuhle sérii ráda nemám, ale Hostitele miluju, tak si od Meyerové možná přečtu i tohle..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hostiteľa som zas nečítala ja. A nejako extra ma to neláka, ale ktovie... možno si zase ja raz prečítam to :)

      Odstrániť
  4. Tie obálky sú vážne krásne, sama netuším, ako by som ich zoradila...:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.