štvrtok 22. mája 2014

Add yours - máj


Keďže som sa minulý mesiac nevedela rozhodnúť, či sa mi viac páči ružové alebo modré prevedenie, tak som si povedala, že to budem striedať. Mimochodom, rovno vzdávam snahu vyberať vždy len jedno.
Takže, ak ste to ešte nezachytili, toto je nový projekt od Judit.

Autor, pri ktorého cliffhangeroch si idem vytrhať vlasy
*Cliffhanger - otvorený koniec knihy, ktorý väčšinou obsahuje nejaký šoker a nedá sa nám po nociac spávať, kým čakáme na ďalší diel :) 
Tu ma okamžite napadli dve autorky. Tou prvou je Veronica Roth, ktorá ma dostala koncom Rezistencie a ja som nutne potrebovala ďalší diel. Ktorého som sa potom nedočkala vyše roka. -_- Tou druhou je Richelle Mead a tretie pokračovanie Upírskej akadémie. Ešteže som mala poruke aj zvyšné diely, inak by som sa asi zbláznila.

Autor, ktorý by mohol vydávať knihy častejšie
Rozhodne Rowlingová! Že vás to neprekvapuje? Všetky jej knihy si musím prečítať. Žiaľ, ešte stále som sa nedostala k Volaniu kukučky, už ju nutne potrebujem!
Taktiež by som sa vôbec nenahnevala, keby častejšie vydávali knihy slovenská autorka Marja Holecyová, Tahereh Mafi či Amanda Hocking. Tá posledná síce vydáva docela dosť, ale nikto to u nás neprekladá... Chyba!

Kniha, ktorú každý vychvaľuje a ja netuším prečo
Mne sa akosi často stáva, že sa mi nepáči kniha, ktorú všetci ostatní vychvaľujú až do neba. Krásnymi príkladmi je Pád anjelov, Lov, Loď mezi hvězdami, Serafína, Zakletá... ktoré som mala problém vôbec dočítať.
Taktiež som nedávno čítala Zber kostí (Kostičas), ktorý síce nebol zlý, ale nijako zvlášť ma nenadchol a vážne nechápem, že sú z neho všetci úplne paf. Veď na tej knihe nebolo nič, z čoho by som padla na zadok...

Kniha, ktorá je v mojej knižnici najcennejším úlovkom
Zas nemôžem vybrať len jednu. V prvom rade je to celá séria Harryho Pottera, ktorá síce nie je priamo moja, ale taká rodinná, ale vyrastala som na nej a nedám na ňu dopustiť. Ďalej je to Harry Potter a filmové čary, lebo je to úžasne spracovaná kniha, ktorá navyše obsahuje také úžasné veci, ako list z Rokfortu, Záškodnícku mapu a podobne. Ďalšími dôležitými knihami je celá séria Mariotovi dediči, kde mám všetky štyri knihy podpísané autorkou. Bolo to úžasné, stretli sme sa v Trenčíne, boli spolu na zmrzlinovom pohári a tak... bolo to proste super.
A najnovšími cennými kúskami sú Modrá jako safír a Zelená jako smaragd, ktoré mi poslala autorka a mám ich podpísané.

Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu
Polka postáv z Harryho Pottera :D Predovšetkým Fred a George Weasleyovci, ktorí sú proste úžasní a kniha o nich by mohla byť úplne mega. Ďalej Bellatrix Lasterangová, Luna Lovegoodová, Sirius Black a samozrejme aj Severus Snape. Všetko by mohlo byť úplne skvelé a zaujímavé.

Postava, ktorú z duše nenávidím
Tak aj tých by sa samozrejme našlo dosť. Ale ako prvá ma napadla Nora Greyová zo série Zavrhnutý, ktorá mi pokazila celú sériu len svojou neskutočnou stupiditou.

Hrdina, ktorý si môže dovoliť nevypadať perfektne
Keď som tieto otázky čítala prvý krát, tak ma okamžite napadol Tyrion Lannister. Síce som knihy ešte žiaľ nečítala, ale zo seriálu som videla všetky zatiaľ odvysielané časti a od začiatku patrí práve Tyrion medzi moje najobľúbenejšie postavy. SPOJLER! (z posledného dielu seriálu)  Vážne dúfam, že prežije súboj. Nielen kvôli nemu, ale aj kvôli princovi Oberynovi. Hoci to nie je nijaký fešák, proste nejde neobľúbiť si ho. Je inteligentný, dôvtipný, prefíkaný a všetko okolo toho. Úprimne dúfam, že bude žiť ešte poriadne dlho :D

Hrdinka, ktorú obdivujem
Tris. Od začiatku do konca patrila k mojím úplne najobľúbenejším ženským hrdinkám, je úplne skvelá.

Najlepší nie hlavný knižný pár
Viem,že ich dáva trištvrte ľudí, ale nepomôžem si, keď sú takí perfektní. Ale vážne, nezamilovať si Magnusa a Aleca je nemožné. Pokiaľ autorka jedného z nich na konci zabije, tak pôjdem zabiť ja ju.

HOT TOPIC: Videorecenzia alebo klasická recenzia? Ktorú z nich si prečítam/pozriem radšej? 
Jednoznačne klasickú. Totižto videá sa mi nikdy pozerať nechce. Sú zbytočne dlhé a väčšinou sa mi proste nechce strácať čas na nich (teraz sa samozrejme nechcem nikoho dotknúť, určite vaše videá pozerajú iní). Jedinou výnimkou je Inferno na polici, kde som videla všetky diely a vždy sa teším na nové. Klasické recenzie prečítate rýchlejšie, častokrát sa z nich dozviete viac, dá sa to tam lepšie vyjadriť. Poprípade si pozrieť len hodnotenie.

Otázka na telo: Ja a spojlery - Používam ich v svojich recenziách? Čítam ich niekedy, alebo sa im vyhýbam ako čert krížu? 
Neznášam spojlery a vo svojich recenziách sa im vyhýbam. Keď ich predsa len chcem použiť, tak ich zamažem tak, ako o pár otázok vyššie. To si myslím, že nikomu neuškodí (i keď ja som tak raz hlúpo zistila jeden spojler, že som na to omylom klikla a teraz sa naň snažím zabudnúť) a keď niekto chce, môže si to prečítať. Sama sa im vyhýbam, ako to len ide, len žiaľ to nie je niekedy dostatočné...

10 komentárov:

  1. Fred a George :3 veru by si zaslúžili knihu :)
    Veru, tie videorecenzie sa mi moc nechce pozerať :D niekedy sa mi stane že blogerovi nerozumiem -_- ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja si myslím, že videorecenzie treba vedieť natáčať, čo teda takmer nikto z tejto blogosféry nevie a tým naozaj nechcem nikoho uraziť. Inferno na polici tiež pozerám, aj keď to vnímam skôr len ako zábavu, nie ako plnohodnotnú recenziu, na ten účel však poslúži dokonale :) Občas klilnem aj na recenziu od českých/slovenských blogerov, ale zatiaľ som bola len sklamaná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je samozrejmé :) Ja pozerám videorecenzie vážne minimálne. A Inferno treba brať s nadhľadom :)

      Odstrániť
  3. Taky videorecenze vůbec nemusím. Nějak mě nebaví na to koukat, špatně se mi na to soustředí a tak nějak vůbec nevnímám, o čem se tam vlastně mluvilo. Radši si recenzi přečtu... =D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hahahah chudák Cassandra Clare :D
    MILUJEM OBERYNA. a chudak Tyrion :(( tiež tak skončila tota posledna čast do rici :DD už chcem pondelok nech pozrem pokračovanie ):D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oberyn je skvelý, tiež sa veľmi teším na ďalší diel, budem mu držať palce :3
      A teraz ma napadá, že ja sa k tomu dostanem najskôr v stredu... Fňuk :'(

      Odstrániť
  5. Spoilery jsou zlo :X Jinak s těmi knihami o HP postavach souhlasim. Jen kniha o Snapeovi a o Lune by byla asi divná... Snapea nemám ráda a Luna je jedna z nejperfektnějších postav, ale hodí se spíš na vedlejší roli :) :D přecejenom, kdyby o ní byla cela kniha, ztratila by to kouzlo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.