sobota 20. apríla 2013

Päťdesiat odtieňov temnoty (E L James)

Originálny názov - Fifty Shades Darker
Diel - druhý
Vydavateľstvo - XYZ
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 656

Anotácia
Po tom, čo Anastasia Steelová na vlastnej koži pocíti, aké temné sú tajomstvá Christiana Greya, opúšťa ho. Napriek všetkému, čo sa medzi nimi stalo, na neho stále nemôže zabudnúť. Keď jej Christian predloží novú zmluvu, neodolá a vracia sa k mužovi, ktorého miluje. Postupne odhaľuje všetky tajomstvá a zisťuje, že jeho päťdesiat odtieňov sivej je temnejších, než si kedy dokázala predstaviť. A zatiaľ čo Christian bojuje so svojimi démonmi, Ana musí urobiť najdôležitejšie rozhodnutie vo svojom živote...


Obálka
Páči sa mi viacej ako tá na jednotke. Tá maska na obálke pôsobí tajomne a normálne na mňa kričí Prečítaj ma!


Postavy
Christiana som si obľúbila už v jednotke. No neviem, ako to ten chlap robí, že je ešte úžasnejší. Nie je na to nejaká pomyselná hranica? Myslím, že je prototypom ideálneho chlapa. Má síce svoje chyby, ale uvedomuje si ich a snaží sa s tým niečo robiť. Okrem toho, mal chudáčik ťažké detstvo, takže sa to ospravedlniť dá. Ale je tak milý, zlatý, romantický (áno, vravím o tom Christianovi). Navyše ako bonus je ešte aj nechutné bohatý. Raz chcem aj ja svojho Christiana! :D
Ana mi tu liezla na nervy menej ako v jednotke. Fňukala síce hneď na začiatku, keď nebola ešte s Christianom (ale to sa dá pochopiť, ktorá by nefňukala?). Keď sa ale dali opäť dokopy, bola celkom fajn, už nebola kopiou Belly. Akurát len tie dôvody, čo by bolo podľa nej najlepšie pre Christiana, nehľadiac na to, ako ju miluje... Bella by bola viacej sebecká...
Hoci nepatrím k ľuďom, ktorým tá Vnútorná bohyňa nejako extra prekáža, občas jej bolo priveľa. Každopádne, nechápem prečo sa kvôli nej mnohí sťažujú - bez nej by to nebolo Fifty shades a okrem toho, dá sa na ňu zvyknúť. Ale aká gymnastka! Toľko sált a premetov, čo urobila ona neurobí ani celá olympíjska delegácia.
No a neznášala som Elenu a Jacka.



Môj názor

Tá kniha je neuveriteľná! Nedá sa od nej odlepiť, pri čítaní som sa vyškierala všade naokolo ako blázon (a určite nie len ja). Podľa mňa by toto malo byť povinné čítanie pre každého (kam sa hrabe nejaká Antigona). Všetci by sa vyškierali a ako by bolo fajn! ;) Ešte aj tých 656 strán mi bolo málo. Som brutálne zvedavá na trojku a to má výjsť až o pol roka! Síce som na konci už rozmýšlala, čo tam ešte také môže byť, keď tam bolo už všetko, ale epilóg ma vyviedol z omylu. A ako inak, opäť všetko zamotal.
Čo bolo napriek všetkému super je, že tam bolo viacej toho deja, príbehu ako toho sexu. A keď už tam aj bol, tak viac toho vanilkového sexu ako tvrdého trtkania, akoby povedal Christian. Prišlo mi to o päťdesiat odtieňov odlišné o jednotky.
Akurát mailovej konverzácie bolo o čosi menej. Ale bolo to tááák romantické (je to neuveriteľné, ale je to tak :))

Kniha bola vo všetkých smeroch lepšia ako jednotka a toto hodnotenie si rozhodne zaslúži ;)


Za poskytnutie výtlačku ďakujem spoločnosti Albatros media
Knihu si môžete objednať TU.

Kam ďalej?

4 komentáre:

  1. Kam sa hrabe nejaká Antigona :D:D:D:D:D:D:D:D

    Ku Christianovi sa staviam trochu rezervovanejšie, lebo pre mňa nie je prototypom dokonalého chlapa, je príliš panovačný, neviem, ktorá žena by chcela, aby jej chlap vo všetkom rozkazoval. akože dobre, mal také detstvo aké mal a rozhodne ho mám rada, ale kvôli tej panovačnosti by som ho ani za trilión osemstobiliónov nechcela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, či si už dvojku čítala, ale tam mi neprišiel tak panovačný. Viacej sa zaujímal o to, čo chce Ana

      Odstrániť
  2. Že povinné čítanie... to by ti neprešlo 8D 8D 8D

    Teším sa, až si to prečítam, mám to v PC po česky, ale radšej by som to držala v ruke a mala v knižnici.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. úplne súhlasim s tvojou recenziou ... malo by to byť na povinné čítanie .... vymeňme to za Antigonu :) (s tým si ma dostala ). S jedným však nesúhlasim. prečo sa to porovnáva k Edwardovi a Belle? Veď to je o úplne o inom? Inak súhlasim, že dvojka je oveľa lepšia ako jednotka a už sa neviem dočkať trojky. Inak ti odporúčam prečítať si aj od Sylvie Day - Obnaženú a Spútanú - je to cez kopirák fifty shades :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.