piatok 26. apríla 2013

I´m obsessed with... 19




Meme zo stránky Knižný koutek. Bude sa objavovať každý piatok. Podstatou článku je zverejniť naše "posadlosti", ktoré môžu byť ľubovoľná vec, osoba, jedlo, kniha atď... spolu s krátkym informatívnym článkom.

Dnes venované svojmu poslednému obľúbenému seriálu


Niečo o ňom
Kto z nás by nepoznal tieto frázy, ktoré uvádzajú takmer každú rozprávku. A nerozmýšľali ste niekedy nad tým, že ten rozprávkový svet je rovnako skutočný ako ten náš? Ak nie, máte teraz príležitosť. Seriál z produkcie ABC Studios (The Walt Disney Company) pochádza z pera autorov Edwarda Kitsisa a Adama Horowitza, spolutvorcov slávnych seriálov Lost (Nezvestní) a Tron: Legacy. V roku 2012 ho nominovali na prestížne televízne ceny Emmy v troch kategóriách (Najlepšie kostýmy, špeciálne vizuálne efekty a makeup), pričom celkovo v 2011-2012 získal tri ceny zo 14 nominácií. Koncom septembra 2012 na amerických obrazovkách mala premiéru II. séria seriálu. 
Anglická fráza „once upon a time“ sa dá do slovenčiny preložiť aj ako „kde bolo, tam bolo“. A práve touto frázou sa začínajú mnohé rozprávky a najlepšie vystihuje aj charakter seriálu televízie ABC, ktorý v premiére uvádza televízia JOJ. Spolutvorca a spoluproducent seriálu Edward Kitsis hovorí o myšlienku, ktorá napadla jemu a kolegovi Adamovi Horowitzovi, že vlastne len rozviedli sny a túžby ľudí, aby náš svet fungoval lepšie. „Aj preto si kupujem lístky do lotérie, pretože dúfame, že vyhráme. A snívame, že v práci dáme výpoveď, odcestujeme do Paríža alebo kamkoľvek, kam túžime ísť a môžeme byť tým, čím chceme. Veď o tom je Popoluška, nie? Jedného dňa upratuje, na druhý mieri na ples. Chceli sme vytvoriť seriál, ktorým každému dáme možnosť na jednu hodinu týždenne uveriť svojim snom a tomu, že sú pravdivé.“
Seriál sa pohráva s ideou, že rozprávkový svet existuje paralelne s tým naším, ale v porovnaní s tým naším, sa v rozprávkovom všetky príbehy končia šťastne. Pravda – to len v prípade, ak Zlá kráľovná nevysloví hroznú kliatbu, že Snehulienku a všetkých ostatných pošle na miesto, kde neexistujú šťastné konce. Snehulienku jej hrozba veľmi trápi, pretože čaká dieťa, a tak navštívi Martinka Klingáča. Martinko jej odhalí budúcnosť – Snehulienkina dcéra Emma sa o 28 rokov vráti a všetkých zachráni. Všetky možné čarovné bytosti pomáhajú vyrobiť zázračnú skrinku, ktorá by Snehulienku ochránila, ale tá začne rodiť v okamihu, keď Zlá kráľovná napadne hrad. Zachrániť sa podarí iba novorodenú Emmu...


Moja obľúbená postava je Martinko Klingáč/Mr.Gold. 



Seriál pozerávam na JOJ-ke, ktorá nie je veľmi pozadu a momentálne som videla 2x14. Tá časť bola úplne super, keďže som strašne dlho bola zvedavá, kto je Baelfire a v živote by ma nenapadlo, že to on. 
 

1 komentár:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.