štvrtok 25. apríla 2013

Čistá láska (Jana Benková)

Vydavateľstvo - Motýľ
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 216

Anotácia
Líza, majiteľka malej cukrárne v Dedinke pri Bratislave, chce svoj podnik udržať nad vodou, a tak si musí nájsť ďalšie zamestnanie v hlavnom meste. Vykašle sa na svojho nápadníka Patrika a až po uši sa zamiluje do svojho sexi šéfa – biznismena Romana, napriek tomu, že práve ona je tou, cez ktorú prechádzajú telefonáty jeho početných mileniek. Líza si s ním vychutnáva najlepší sex v živote a verí, že Roman jej otvorí svoje srdce a urobí z nej tú najšťastnejšiu ženu pod slnkom. Zaľúbená, s hlavou vysoko v oblakoch však netuší, koľko šokujúcich udalostí jej osud, ale aj zbožňovaný Roman pripravia...
BONUS: príloha s receptami na výborné maškrty!

Obálka
Všeobecne moc nemusím tváre na obálkach. Navyše táto mi je taká nesympatická... alebo je to len fotkou?

Postavy
Hlavnými postavami boli dve sestry - Líza a Matilda, ale príbeh bol z pohľadu Lízy. Občas som však mala pocit, akoby sa Lízyn pohľad prelínal s pohľadom autorky. Čo na nich obdivujem? Že už o štvrtej ráno boli schopné piecť. Mne by hlava niekoľkokrát klesla do polevy a potom chúďatká moje vlasy. Aj tá poleva. A teraz priamo k dievčatám. Líza bola tá "pošahanejšia", napriek tomu, že bola staršia, avšak aj viac konzervatívna a dedinská. No a samozrejme strašne zaslepená. Láskou. Zamilované ženy sú tak naivné. Ja ho zmením! Kvôli mne bude iný! Tsss! (Asi vidno, že som nikdy nebola zamilovaná ;))
Matilda mi prišla sympatickejšia a racionálnejšia. 
Roman. Kapitola sama o sebe. Bol to príšerný sukničkár. Tých nemám moc v obľube. Priznávam, že zozačiatku mi bol aj celkom sympatický, ale potom sa z neho stal príšerný idiot, ktorý využíval každú. Mala som chuť ho nakopať do... Zadku.

Môj názor
Možno to viete, možno nie, ale takéto romány mám najradšej práve slovenské. Iné prakticky nečítam. V takomto niečom sa nedá veľa vecí pokaziť. Túto autorku poznám už dlhšie, hoci je to prvá kniha od nej, ktorú som čítala. Takže som bola zvedavá. Trochu som sa obávala, že to bude nejaká strašná romaňťárna, predsa len, názov je názov. Ale (chvalabohu) nebolo to zlé. Bolo to písané fakt zaujímavo a nešlo tam len o lásku ako by sa mohlo zdať. Totižto niekto sa silou-mocou snažil o to, aby predali cukráreň. Bola som dosť zvedavá kto je za tým, hoci ma to nijako neprekvapilo. 
Zozačiatku mi tam prekážalo to vysvetlovanie. Prvé dve kapitoly obsahovali všetko o Líze a Matilde od A do Z. Aké sú, čo majú radi... Aj to, že Matilda miluje marcipán a pistácie, zatiaľ čo Líza ich nedá ani do úst. Kebyže je to nejako zasadené v kontexte, tak nepoviem. Ale takto... 
Navyše bola doplnená o recepty na rôzne dobroty. A potom, že mám vkuse chuť na sladké. No bodaj by nie! Akurát mi prišlo zbytočné, že aj priamo v príbehu boli recepty a postupy. Keď sú na konci knihy, tak načo aj v príbehu? Ale toľko jedla... normálne sa mi zbiehali slinky... Mňam! 
No a ku koncu, určite to nebola posledná kniha, ktorú som od autorky čítala, dosť ma láka aj Slečna nebezpečná, Pralinky s chilly alebo Lekcia od princeznej... ;)


Za knihu ďakujem samotnej autorke. 
Knihu si môžete objednať TU.

2 komentáre:

  1. Slečna na obálke vyzerá ako Angelina Jolie vo svojich lepších rokoch 8D Nevyzerá to zle, skôr tak oddychovo a mlsne 8P ale moc mi to neučarovalo.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.