piatok 23. decembra 2016

Seriálový tip 5

Stavím sa, že ste na túto zanedbanú rubriku už dávno zabudli, čo? Ako tak pozerám, posledný príspevok bol 30.8.2015. No, vyzerá to tak, že sú Vianoce naozaj časom zázrakov. Tento rok som seriály celkom zanedbávala a nepúšťala som sa do veľa nových. A ak hej, tak nestáli za to, aby som vás o nich informovala. Až doteraz... Dámy a páni, predstavujem vám Westworld! 


Sci-Fi / Thriller / Western
USA, 2016
Hrajú: Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth, Angela Sarafyan, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Clifton Collins Jr., Simon Quarterman, Leonardo Nam, Joshua Sawtell, Ingrid Bolsø Berdal, Steven Ogg, Currie Graham, Kyle Bornheimer, Brian Howe, Jackie Moore, Louis Herthum, Demetrius Grosse, Brook Kerr, Eddie Rouse, Jason Konopisos, Molly Schreiber, Vincent M. Biscione, Bridgid Coulter, Sancho Martin, James Landry Hébert, Tessa Thompson, Jeff Daniel Phillips, Mike Bash, Ben Barnes, Talulah Riley, Tait Fletcher, Oliver Bell, Chris Browning, Jonathan Erickson Eisley, Paul Fox, Bruno Gunn, Travis Hammer, Chris Mollica, Bojana Novakovic, Tom Proctor, Ward Roberts, Eddie Shin, Petra Lo, Judson Mills, Lili Bordán, Dylan Kenin, Chris Osborn, Jonny Pasvolsky, Micah Fitzgerald, Robert Allen Mukes, Ane Crabtree, Jessica Clark, Bryan Friday, Donnabella Mortel, Martin Sensmeier, Michael Wincott, Lili Simmons

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou.

Uff, ani neviem ako začať. Dopozerala som to asi pred polhodinou a som plná dojmov. Takže akoby som to... o tomto seriály som počúvala od spolužiaka. Pozeral to pekne pravidelne každý týždeň a keď to pred týždňom, či dvomi skončilo, tak ho skoro porazilo. Mňa ten seriál absolútne nelákal. Divoký západ a umelá inteligencia? Oboje sú témy, ktoré nevyhľadávam a tu sú ešte k tomu skombinované. Pché, nič pre mňa. Pokiaľ máte po prečítaní anotácie rovnaký pocit... ignorujte ho.
Ja som teraz v utorok dostala chuť si pozrieť niečo nové a nejako mi padol zrak na tento seriál. Tak si hovorím, že za pokus nič nedám, veď vždy to môžem po piatich minútach vypnúť. Takže som to zapla s maličkou nádejou...
O pár minút som už bola prilepená na obrazovke. 

Nie nadarmo tento seriál je kvalitou prirovnávaný ku Game of thrones, dokonca ho považujú za jeho nástupcu, hoci čo sa príbehu týka, nemajú spolu nič spoločné. Idem však predpovedať budúcnosť, pretože som si istá, že z tohoto seriálu bude za pár rokov taký fenomén, aký je v súčastnosti s GoT. Momentálne to má 86% hodnotenie na čsfd a 9,2 na imdb. To už niečo značí, nakoľko ide o úplne nový seriál, ktorý mal odvysielanú zatiaľ len prvú sériu s desiatimi dielmi. 
Týchto desať dielov som dala za štyri dni. Jasné, šlo by to aj rýchlejšie, ale neúspešne som sa snažila si epizódy šetriť, keďže ďalšia séria má byť až v 2018. *Pomyselný záchvat plaču*

Takže Westworld. Úplne nový svet, ktorý hosťom splní každú ich túžbu, odhalí ich pravé ja a to úplne bez následkov. Hneď by som tam šla. (Ale ešte na začiatku. Radšej.) Do detailov premyslený. Autor Westworldu je vždy o desať krokov popredu. Aj ten seriálový, ktorý Westworld postavil a vytvoril, aj tvorcovia tohoto seriálu. Čriepky informácií sú dávkované tak dômyselne, že vlastne celý seriál netušíte, o čo tam presne ide, ale strašne vás zaujíma, čo bude ďalej. Je tam množstvo zvratov, pri ktorých som obdivovala genialitu scenáristov a zvyšných ľudí, čo sa na to podieľali. No a samozrejme, na konci sa všetky diely skladačky spoja a vy pozeráte s otvorenými ústami. 

Je to seriál, pri ktorom máte pocit, že sa tam až tak veľa nedeje, ale zároveň sa tam deje niečo stále. Všetko tam má svoj dôvod. Jediné, nad čím som krútila hlavou bolo správanie toho Aziata bez mihalníc pri Maeve. Jej pohnútky boli úplne logické, ale jeho som nechápala. Nie, keď to mohol uťať hneď na začiatku (aj keď potom by to nesedelo do línie). Ja len... že pri ňom to bolo tak ľahké. To bolo jediné, z čoho som nebola úplne nadšená. Inak Maeve bola neskutočne úžasná postava. Ešte som si vážne obľúbila Forda, ktorého stvárnil Anthony Hopkins geniálne a tiež tú postavu Bena Barnesa (ale tam to bolo logické.)

Už vlastne neviem, čo k tomu povedať. Rozhodne vám odporúčam dať tomuto seriálu šancu, je to absolútne geniálne. Sama nemám rada sci-fi, za normálnych okolností by ma niečo takéto fakt nezaujalo, ale toto bolo tak výborné, že moje doterajšie preferencie boli nepodstatné. Pozrite si to.
A ja... no, neviem ako prežijem to čakanie na ďalšie diely. A po pozretí traileru mám chuť si to pozrieť celé od znova. 


6 komentárov:

  1. Ja nie som moc na tieto scifi veci, ale pre niekoho to moze byt super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve, ja tiež nemám rada sci-fi a predsa som si to zamilovala. JE to super :)

      Odstrániť
  2. Tyjo, absolutně nemám čas rozkoukávat další seriál a ještě k tomu, když další díly jsou až v roce 2018, ale neuvěřitelně jsi mě na něj nalákala, i když to taktéž není úplně můj žánr. Určitě na něj mrknu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež to nie je môj žáner, popisujú to ako sci-fi AJ western, obe fuj-fuj pre mňa (normálne mám zo sci-fi rada len Doctora Who), ale toto bolo tak dokonalé, že som nemyslela na to, že by ma to nemalo baviť :D Je to dokonalé, uži si. Snáď si to zamiluješ ako ja :)

      Odstrániť
  3. Naprosto musím souhlasit s každým bodem! Scifi ani western mě neláká, ale tohle je něco jiného. A tvůj popis je geniální. ,,vlastne celý seriál netušíte, o čo tam presne ide, ale strašne vás zaujíma, čo bude ďalej." a ,,Je to seriál, pri ktorom máte pocit, že sa tam až tak veľa nedeje, ale zároveň sa tam deje niečo stále." Koukám na to velice pomalu, protože mi bylo jasné, že budou další díly za dlouho, ale až 2018? Musím rapidně zpomalit! Doufám, že nevadí, že tu cituji :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec nie :) Som rada, že sa ti seriál páči a závidím, že ti ešte ostávajú diely. Ja som to dala za štyri dni, lebo som sa to snažila si šetriť, ale zároveň to bolo tak napínavé a skvelé, že to pomalšie nešlo :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.