pondelok 5. decembra 2016

Knižné zhrnutie za november

Tento - vlastne minulý - mesiac som rozčítala Heir of fire. Samozrejme, že sa zas neviem začítať a nie som ešte ani v polke. Z toho dôvodu som minulý mesiac prečítala veľmi málo kníh - väčšinou len novely a veľmi krátke a rýchlo sa čítajúce knihy. Takže ono to len vyzerá tak, že som toho prečítala dosť, ale väčšinu z nich som prečítala za jeden deň. A väčšinu mesiaca som knihy ani neotvorila.

Vodník (Bryce Moore) 
Túto knihu som mala na svojom wishliste strašne dlho. Chápete, napísal ju Američan a odohráva sa na Slovensku. V Trenčíne. Mohla z toho byť úplná katastrofa, ale našťastie to bolo vážne dobré. V strede to síce malo nejaké hluché miesta, ale bol to naozaj zaujímavý a originálny príbeh. Určite stojí za prečítanie.
4/5*


Harry Potter a prekliate dieťa (J.K. Rowling)
Túto knihu som už síce prečítala v deň jej vydania v angličtine, ale bol treba aj re-reading v slovenčine. Avšak páčilo sa mi to o dosť menej, než prvýkrát, aj keď to stále bolo fajn. 
3,5/5*





Nekonečně krásná (Jamie McGuire) 
Milujem všetky knihy súvisiace s bratmi Maddoxovcami. Táto "kniha" nie je v fyzickej podobe, autorka to pridáva na svoj web. Je to tam v ôsmych jazykoch, vrátane češtiny. Ja som to čítala pred spaním, keď som bola už moc unavená na čítanie v angličtine, ale ak viete po anglicky, čítajte to tak, pretože ten preklad mi prišiel hrozný. Mimochodom, je tam zatiaľ len prvá časť a prvá kapitola z druhej (ktorú som ešte nestihla.)
4/5*



If I was your girl (Meredith Russo)
Túto knihu som si kúpila na Bibliotéke a polovicu z nej prečítala počas hodinovej cesty vlakom domov. Čítalo sa to naozaj moc rýchlo a bola to moja prvá kniha s transgender tématikou. Bolo to fajn, ale čakala som o dosť viac. Prišlo mi to ako taká milá contemporary, čo nemal zámer, keďže sa tam riešila aj šikana a iné ťažké témy. Nijako emocionálne to na mňa však nezapôsobilo.
4/5*




Seriously... I´m kidding (Ellen DeGeneres) 
Milujem Ellen. Je úžasná a vtipná. Túto knihu som proste musela mať. Už dávno som sa pri nejakej knihe nenasmiala tak moc ako pri tejto. A hlavne ju mám tak napočúvanú, že som si ju v duchu akoby čítala jej hlasom. Takže to bolo dokonalé. Jednoznačne by ste mali prečítať.
5/5*





Spánek (Haruki Murakami)
Túto novelku som chcela čítať niekoľko rokov. 17 dní vôbec nespala? To znelo zaujímavo. Navyše Murakami píše kúzelne. Je to druhá kniha, čo som od neho čítala a snáď nie posledná. Akurát ten koniec... to bolo ako ukončené uprostred, skoro ma porazilo. Však vlastne vôbec netuším, ako tá kniha skončila.
4,5/5*




Kalona´s fall (P.C. Cast & Kristin Cast)
Celá séria Školy noci je taká moja guilty pleasure. Mám prečítanú celú sériu a aj doplnkové novelky. Kalona patril k mojim obľúbeným postavám z celej série a na jeho príbeh som sa naozaj veľmi tešila, avšak nakoniec som sa celú novelku dosť nudila a skoro som sa ani neprinútila k dočítaniu. Ale zvládla som to. Predsa len to bolo krátke a chcela som dočítať sériu.
2/5*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.